Unisport pinnoitti Vierumäen sisätennisolosuhteet uuteen uskoon

19.2.2021  |  10:29  |  Seurat

Vierumäen sisätennisolosuhteet ovat saaneet uuden pinnoitteen ja värimaailman Unisportin toteuttamalla projektilla. Uudet kentät avataan pelaajille perjantaina 19.2.2021.

Haastattelimme Unisportin sisäliikunnan ja urheilulattioiden myyntijohtajaa Juhana Pernaata. Käsittelyssä oli Unisportin tarjoama, Vierumäen projekti ja kenttärakentamisen tai pinnoitteiden uusimista tavoittelevien ensi askeleet projektin käynnistämiselle.

Tutustu myös Tennisliiton ja sen olosuhdekumppanien toimintaan alla olevan linkin kautta.

TENNIKSEN OLOSUHDETOIMINTA 

Unisportin Juhana Pernaa ja Jani-Matti Tuomela, kuva: Johanna Pelttari

Kerro Unisportin tarjoamasta tenniksessä?

– Olemme täyden palvelun talo, eli meiltä löytyvät kenttäpinnoitteet niin sisälle kuin ulos pohjatöineen sekä tarvittavat varusteet kuten holkit, tolpat, verkot, tilanjakajat ja aidat.

Kenttäpinnoitteiden osalta täytyy erikseen mainita tällä hetkellä Australian avoimissa käytettävä synteettinen GreenSet -pinnoite. Ulkokentille toimitamme myös paljon tennikseen soveltuvaa tekonurmea vuosittain.

Minkälainen projekti oli Vierumäellä?

– Vierumäellä vaihdettiin neljä vanhaa sisätenniskenttää uusiksi GreenSet Comfort -kentiksi. Myös tilan lämmitysjärjestelmää uusittiin, urakka kesti noin kuukauden päivät.

Projekti alkoi kahden vanhan Bolltex-kentän purulla. Lisäksi näiden kenttien pohjat hiottiin ja tasoitettiin, jonka jälkeen päälle asennettiin uusi kumijoustinkerros sekä pinnoite. Kaksi muuta kenttää olivat akryylipintaisia ja niiden pinnat hiottiin ennen uuden joustin- ja pintakerroksen asennusta. GreenSet Comfort koostuu vaimentavasta kumijoustinkerroksesta sekä sen päälle tulevasta GreenSet -pinnoitteesta. Rakenne on pelaajalle huomattavasti miellyttävämpi täysin kovaan kenttään verrattuna.

Kuva: Johanna Pelttari

Onko Unisportilla muita projekteja käynnissä tai tulossa?

– Kauniaisissa olevalle Targa Areenalle asennettiin kaksi GreenSet Comfort -kenttää joulukuun alussa ja Vierumäelle teimme tosiaan nyt neljä kenttää. Lisää projekteja on tulossa kevään ja kesän aikana.

Avaa aloitusaskeleet kenttäprojektista haaveileville?

– Tietysti ensimmäisenä olisi hyvä pyytää asiantuntija paikalle oli kyseessä sitten sisä- tai ulkokenttä. Oikean materiaalin ja pinnoitteen valinnan sekä pohjatöiden kartoituksen avulla saadaan projektille alustava budjetti ja aikataulu, jonka jälkeen on hyvä edetä tarkempien yksityiskohtien suunnitteluun.

Hintojen osalta karkea budjetti yhdelle sisäkentälle pohjatöineen (reuna-alueiden koosta riippuen) on noin 20 000-30 000 euroa ja ulkokentälle 40 000 – 50 000 euroa.

UNISPORT – TENNISLIITON VIRALLINEN LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN KUMPPANI

Unisport on Suomen ja Pohjoismaiden johtava liikunta- ja urheilusuorituspaikkojen toimittaja.

Asiantuntijamme  takaavat prosessien sujuvuuden aina suunnittelusta, varustelusta, kokoonpanosta, projektinhoidosta ja asennuksesta huoltoon ja kunnossapitoon. Neuvomme ja opastamme laajan ja vankan kokemuksemme avulla.

Tarjoamme kaikki markkinoiden laadukkaimmat tennisalustat niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Vaihtoehtoina esimerkiksi markkinoiden johtava alusta GreenSet sekä kestävä ja monikäyttöinen PlexiPave. Palveluihimme kuuluvat niin uusien kenttien asentaminen kuin myös olemassa olevien kenttien kunnostaminen. Laadukkaan lopputuloksen takaamiseksi suoritamme kaikki asennustyöt omina urakoina.

Lue lisää Unisportin tenniskentistä nettisivuiltamme tai ota yhteyttä Jani-Matti Tuomelaan (jani-matti.tuomela(at)unisport.com, 040 184 8224).

Jaa:

Seuraava uutinen: Hallitustiedote 2/2021 – →