Tennisliiton uudistunut johtamisjärjestelmä – haku Advisory Boardeihin auki 31.1.2021 asti

24.1.2021  |  14:38  |  Seurat

Julkaistu 20.1.2021

Suomen Tennisliitto ry:n johtamisjärjestelmää on uudistettu vastaamaan paremmin tämän hetken tennisyhteisön tarpeita, sitouttamaan jäsenseurat tehokkaammin päätöksentekoon ja palvelemaan paremmin käynnistynyttä uutta strategiakautta.

Uutena toimintamallina aloittavat neuvonantoryhmät, Advisory Board, joiden tarkoitus on tukea ja auttaa niin operatiivista johtoa kuin hallitusta. Haku Advisory Boardeihin on avattu jäsenseuroille – hakuaikaa on 31.1.2021 asti.

– Johtamisjärjestelmän uudistamisella tavoitellaan strategian tehokasta toimeenpanoa ja eri toimijaroolien selkeyttämistä. Advisory Boardit tulevat olemaan keskeinen tuki- ja asiantuntijaverkosto toimiston henkilöstölle strategisten tavoitteiden käytäntöönpanossa, sanoi toimitusjohtaja Teemu Purho.

HAKEMINEN

Uudistuneen johtamisjärjestelmän rakenne

Johtamisjärjestelmän kantavana ideana on toimia yhdessä seurojen kanssa. Seuroille on luotu uusia paikkoja osallistua keskusteluun ja päästä vaikuttamaan: seurawebinaarit, toiminnanjohtajatapaamiset, aluetapaamiset, valtakunnalliset tapaamiset, olosuhdeseminaari ja Advisory Board -toiminta.

Johtamisjärjestelmä pohjautuu Tennisliiton toimintasääntöön:

  • Vuosikokous valitsee hallituksen ja päättää muista sääntömääräisistä asioista
  • Hallitus nimittää toimitusjohtajan ja vastaa strategian, toimintasuunnitelman/toimintakertomuksen ja talousarvion/tilinpäätöksen valmistelusta
  • Operatiivinen johto toimeenpanee vuosikokouksen päättämän strategian ja toimintasuunnitelman esitettyjen tavoitteiden pohjalta. Tutustu Tennisliiton henkilöstöön täältä ja tenniksen strategiaan 2024 täältä.

Hallitus asettaa strategian ja toimintasuunnitelman toimeenpanoa tukemaan uusia neuvonantoryhmiä, Advisory Board, ja toimikuntia.

  • Advisory Boardin toiminnasta vastaa operatiivinen toimihenkilö yhdessä ryhmän puheenjohtajan kanssa. Puheenjohtajana toimii Tennisliiton hallituksen jäsen
  • Advisory Boardit tukevat operatiivisten vastuuhenkilöiden työtä ja auttavat strategian toimeenpanossa.
  • Advisory Boardit: Kilpailutoiminta (puheenjohtaja Markku Savusalo) | Huipputennis (pj. Antti Aine) | Seuratoiminta (pj. Kirsi Lassooy) | Kaupallinen toiminta (pj.Minttu Lampinen).
  • Toimikunnat vastaavat itsenäisesti toiminnastaan hallituksen antaman ohjeistuksen rajoissa: eettinen toimikunta, palkitsemistoimikunta, kurinptotoimikunta

Hakeminen Advisory Boardeihin – seurat voivat ehdottaa jäseniä 31.1. asti

Tennisliiton jäsenseurat voivat ehdottaa jäseniä Advisory Boardeihin. Jokaiseen neuvonantoryhmään valitaan 6-8 jäsentä toimimaan yhdessä Tennisliiton toimiston vastuuhenkilön ja nimettyjen hallituksen jäsenten kanssa.

– Tavoitteenamme on saada laaja-alaisesti tennisyhteisön osaaminen hyödynnettyä Advisory Board -toiminnan avulla. Haluamme diversiteettiä – eri ikäisiä, taustaisia, omien alojen asiantuntijoita mukaan tukemaan strategian toteutusta. Vinkatkaa ja ehdottakaa ihmisiä mukaan, toivomme seuroista avainosaajia vahvistamaan Tennisliiton asiantuntijatyötä – yhdessä enemmän, yhdessä menestyen, kertoi Purho.

Jäsenseurojen ehdotusten lisäksi voi Tennisliiton hallitus ja operatiivinen johto kutsua toimintaan jäseniä myös jäsenseurojen ulkopuolelta. Hakuajan umpeuduttua Tennisliiton toimisto valmistelee esityksen hallitukselle Advisory Boardien kokoonpanoista. Hallitus valitsee ja vahvistaa Advisory Boardit, joiden toimikausi on kaksi vuotta.

Advisory Boardit muodostetaan seuraavien kokonaisuuksien alle: Kilpailutoiminta (puheenjohtaja Markku Savusalo) | Huipputennis (pj. Antti Aine) | Seuratoiminta (pj. Kirsi Lassooy) | Kaupallinen toiminta (pj.Minttu Lampinen).

Lisätiedot
Teemu Purho, toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto
teemu.purho(at)tennis.fi, +358 40 523 1797

HAKEMINEN

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 4/2021 – →