Virtanen uusien asioiden äärellä: grand slam -pääsarjadebyytti ja MM-kisat – ”Näillä avuilla on päästy pitkälle”

29.8.2023  |  11:06  |  Ennakot

Otto Virtanen on uuden kynnyksellä; uran ensimmäinen grand slam -pääsarjapaikka US Openissa ja MM-kisat 12.-17.9.

Pelivarmuus ja -identiteetti sekä joukkuehenki avaimena menestykseen

Virtasen nousu maailmanlistalla on jatkunut vuodesta toiseen. Maaliskuussa nappasi Virtanen kaksi ATP Challenger -turnausvoittoa; lisäksi helmikuussa suomalaispelaaja villitsi kotiyleisöä Espoo Metro Areenassa. Suomalaispelaaja nousi maailmanlistalla jo lukemaan 109 huhtikuussa; tällä hetkellä lukema on 133.

VIRTASEN KAUDEN LOPUN MAAILMANLISTASIJOITUKSET
2022: 175
2021: 395
2020: 610
2019: 1007

Tuolloin Virtanen kertoi löytäneensä tasapainoa ja itsevarmuutta peliinsä niin hyvinä kuin huonoina hetkinä, joita ammattilaispelaajat kokevat käytännössä ympäri vuoden pyörivän kisakalenterin johdosta. Syykin tähän kehitykseen tulee kuin apteekin hyllyltä Virtaselta.

”Rehellisesti sanoen, henkinen kasvu.”

Nyt Virtanen kokee useita uusia, isoja ja innostavia asioita lyhyeen hetkeen: grand slam -karsinnan läpäisy ja pääsarjapaikka (lue tarkemmin) sekä tulevat MM-kisat.

Maaotteluhistoriaa katsoessa, nuori 22-vuotias Virtanen on jo ehtinyt kokea paljon. Hän tuli maajoukkueen matkaan imemään oppeja jo vuonna 2018, eli nykyjoukkueen rungon muodostumisen hetkestä lähtien, ja debyyttipeli koitti 2021 tiukkaakin tiukemmassa paikassa. Suomi selvitti I-ryhmän karsintaottelun Meksikon vieraana ja Virtanen ratkaisi voiton Suomelle viidennessä ottelussa. Tuon jälkeen Virtasen kovista lyönneistä on suomalaisyleisö päässyt nauttimaan Espoo Metro Areenan kotiotteluissa 2021-2023.

”Maaotteluissa on aina hyvä fiilis. Tosi hyvillä fiiliksillä lähdemme MM-kisoihin. Kisoja on odotettu jo pitkään, nyt ne on jo tosi lähellä. Tämä on uusi juttu meille ja koko Suomelle miesten maajoukkueen osalta; tulossa on varmasti hieno kokemus”, tunnelmoi Virtanen.

Naisten maajoukkue ylsi Suomen historian toistaiseksi parhaimpaan suoritukseen, MM-puolivälieräpaikka, 1993.

Suomea on lähdössä kannustamaan usean sadan henkilön kannustusjoukko; avausottelussa Hollantia vastaan on joukkueen taakse tulevassa fanikatsomossa yli 150 suomalaista sekä lohkon päättävissä Kroatia- ja USA-otteluissa lähes 300. Otto Virtanen, millaista joukkuetta suomalaiskatsojat pääsevät todistamaan?

”Meidän vahvuudet on kova luotto toisiimme, tukeminen ja kannustus. Näillä avuilla on päästy pitkälle.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Näin Suomi pelaa MM-kisoissa

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, muodostavat MM-kisoihin Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraOtto VirtanenPatrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen. Lue lisää joukkuevalinnasta täältä.

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre.

”Lohkomme on erittäin tasainen. Hollanti, Kroatia ja USA ovat kaikki laatujoukkueita. Paperilla olemme altavastaajia jokaisessa ottelussa. Poikkeuksellisen kovan lohkostamme tekee se, että niin meillä kuin vastustajilla, on kaikilla kovat kaksinpelaajat ja myös nelinpelaajat”, kommentoi kapteeni Nieminen.

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä. Uskon myös olosuhteiden sopivan meille. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan; totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen.”

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

Otteluparissa pelataan kolme ottelua paras kolmesta -eräsysteemillä; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli. Lohkon kaksi parasta maata selviytyy kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Espanjan Malagaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen taipui trillerissä… →