Suomen joukkue nimetty Davis Cup Finalsiin – ”Olemme tottuneet enemmän voittamaan kuin häviämään”

14.8.2023  |  17:00  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, muodostavat MM-kisoihin Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta.

Kapteeni Jarkko Nieminen kertoo olevansa tyytyväinen Suomen tenniksen tilanteeseen, sillä joukkueen päätöksentekoprosessissa sai ottaa huomioon useita pelaajia.

”On hienoa, että meiltä löytyy tällä hetkellä useampia pelaajia ja yrittäjiä  ammattilaiskentillä. Kapteenin näkökulmasta seurattavaa on enemmän ja kaiken kaikkiaan tilanne on positiivinen sekä hyvä lajin kannalta.”

Vuodesta 2018 alkaen kapteenina toimineen Niemisen mukaan joukkueen vahvuudet löytyvät joukkuehengestä ja venymiskyvystä.

”Matkamme on ollut hieno, saavutimme unelmamme, eli MM-kisapaikan ja nyt haemme voittoja maailman parhaiden maiden parissa. Joukkueemme on vuosien aikana osoittanut vahvuutensa ja venymiskykynsä tärkeissä paikossa.”

Maajoukkueiden paras noteeraus on naisten puolivälieräpaikka MM-kisoissa 1993.

Tennis on peli ja ottelun päätyttyä on selvillä voittaja. Tämän faktan myös Nieminen nostaa esille Suomen vahvuutena.

”Olemme voittava joukkue. Olemme tottuneet enemmän voittamaan kuin häviämään; se on vahvuus.”

Joukkueen matkassa ovat myös Niemisen valmennusapuna Henri Kontinen sekä fysioterapeutit Joni Honkaniemi ja Mikko Pehkonen.

”Totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen”

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n. Ottelut pelataan Kroatian Splitissä 12.-17.9. ja peliareenana toimii Arena Gripe Sports Centre.

Suomi varmisti historiallisen MM-paikkansa kukistamalla Argentiinan 3-1 helmikuussa Espoo Metro Areenassa. Kotiottelua oli viikonlopun aikana seuraamassa suomalaisen maajoukkuetenniksen ennätysyleisö, yhteensä lähes 10 000 katsojaa.

Myös Kroatiaan on lähdössä useampi sata suomalaista joukkueen tueksi.

”Se on aivan mahtava asia, tuki on meille tärkeää ja se on myös osoitus kasvavasta tenniskulttuurista maassamme”, kiitteli Nieminen.

Samaan aikaan pelataan neljä eri alkulohkoa, joista jokaisesta kaksi parasta maata etenee kahdeksan parhaan maan finaaliturnaukseen Malagaan 21.-26.11. Jokainen alkulohkoista pelataan kovilla sisäkentillä.

”Lohkomme on erittäin tasainen. Hollanti, Kroatia ja USA ovat kaikki laatujoukkueita. Paperilla olemme altavastaajia jokaisessa ottelussa. Poikkeuksellisen kovan lohkostamme tekee se, että niin meillä kuin vastustajilla, on kaikilla kovat kaksinpelaajat ja myös nelinpelaajat.”

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä. Uskon myös olosuhteiden sopivan meille. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan; totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen.”

DAVIS CUP FINALS, ALKULOHKOT

Lohko A, Bologna Lohko B, Manchester Lohko C, Valencia Lohko D, Split
Kanada Australia Espanja Kroatia
Italia Iso-Britannia Serbia Hollanti
Ruotsi Ranska Tsekki USA
Chile Sveitsi Etelä-Korea Suomi

SUOMEN OTTELUT
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

Otteluparissa pelataan kolme ottelua; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli.

Jaa:

Seuraava uutinen: Katso kokoonpanot MM-kisoihin… →