Virtanen: ”Olihan tämä pääsarjadebyytti aikamoinen kokemus”

30.8.2023  |  19:11  |  Raportit

Otto Virtasen grand slam -pääsarjadebyytti jää varmasti mieleen; argentiinalainen 30. sijoitettu Tomas Martin Etcheverry oli lopulta lähes neljän ja puolen tunnin jälkeen vahvempi 6-3, 6-7(3), 1-6, 6-4, 7-6(5).

Rankan ottelun ja yön yli nukkumisen jälkeen suomalaispelaaja katsoo taakseen tyytyväisenä (lue ottelun kulusta tarkemmin).

”Vaikka vastustaja otti johtoaseman ja oli lähellä 2-0 eräjohtoa, niin tuntui etten ollut kaukana. Sain sitten toisen erän loppupuolella hyvää palautuspeliä ja takakenttäpeliä, aloin rentoutua ja siitä lähti tunnin hyvä jakso. Kolmas erä oli varmasti yksi parhaimpia eriä mitä olen ikinä pelannut”, kertoi Virtanen.

Neljättä ja viidettä erää Virtanen kuvailee tasaisiksi; molemmissa erissä suomalaispelaaja joutui takaa-ajoasemaan.

”Neljännessä en saanut sitä kiinni, mutta viidennessä nousin rinnalle. Harmittavasti tie-break ei ollut niin hyvää peliä, vaan siihen kasautui vähän virheitä.”

”Olihan tämä pääsarjadebyytti aikamoinen kokemus. Aika vuoristoratamainen ottelu, oli hyviä ja huonoja hetkiä meillä molemmilla. Tällaisia hetkiä ei ole päässyt treenaamaan paras kolmesta -otteluissa. Kentällä oli koko ajan hyvä fiilis ja jaksoin loppuun asti, siitä ei jäänyt kiinni; se antaa hyvää tunnetta ja itseluottamusta, että pääsin noin lähelle voittoa. Nyt olen valmiina seuraaviin grand slam -pääsarjoihin. Nämä paras viidestä -ottelut opettavat paljon.”

Kotimaaotteluissa Virtanen on silminnähden nauttinut isosta kotiyleisöstä; New Yorkin energinen ja äänekäs iltaottelun yleisö sai suomalaiselta myös vuolaasti kiitosta.

”Hienointa oli nähdä kuinka koko yleisö oli mukana; tosi kovaa huutoa ja kannustusta viimeistä pistettä myöten. Mielelläni tulen tällaisiin paikkoihin uudelleen ja uudelleen.”

Virtanen suuntaa seuraavaksi Suomeen ja seuraavana kisasuorituksena tulee olemaan maajoukkuepelit MM-kisoissa Kroatian Splitissä 12.-17.9.

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool avasi voitolla… →