Virtanen taipui trillerissä – Ruusuvuori vetäytyi sairastumisen johdosta

30.8.2023  |  05:41  |  Raportit

Otto Virtasen kaksinpelin pääsarjadebyytti grand slam -tasolla päättyi kirvelevään viiden erän tappioon US Openissa; Emil Ruusuvuori joutui puolestaan vetäytymään turnauksesta sairastumisen johdosta.

KAKSINPELIN 1. KIERROS
Otto Virtanen – [30] Tomas Martin Etcheverry 3-6, 7-6(3), 6-1, 4-6, 6-7(5)

NELINPELIN 1. KIERROS
[13] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Marcelo Melo/John Peers | keskiviikko n. klo 19.30

SEKANELINPELIN 1. KIERROS
Harri Heliövaara/Anna Dalinina – [6] Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez | torstai n. klo 02.00

Katso ottelut Discovery+ välityksellä.

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Trilleri

Tiistaina alkuillasta tuli harmillinen uutinen, kun Ruusuvuori kertoi sosiaalisen median kanavissaan sairastuneensa. Näin suomalaispelaaja joutui vetäytymään kisasta.

Alkuyöstä nähtiin kuitenkin toinen suomalaispelaaja vauhdissa, kun karsinnat ensimmäistä kertaa urallaan läpäissyt Virtanen (ATP-133) kohtasi 30. sijoitetun argentiinalaisen Tomas Martin Etcheverryn (ATP-34). Kyseessä oli pelaajien ensikohtaaminen. Viime vuonna maailmanlistalla TOP100 noussut argentiinalainen tunnetaan erityisesti vahvana massapelaajana; tämän vuoden parhaita saavutuksia ovat kaksi ATP-finaalipaikkaa ja Ranskan avointen puolivälieräpaikka.

Ottelusta kehkeytyi trilleri, jossa ratkaisu haettiin viidennestä erästä lähes neljän ja puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Etcheverry aloitti vahvemmin ja pääsi syöttämään 2-0 eräjohdosta 6-3, 5-4 tilanteessa. Virtanen kuitenkin taisteli tiensä erään ja otteluun mukaan vieden toisen erän tie-breikissä 7-6(3). Momentum säilyi kovalyöntisen ja huomattavasti aggressiivisemman suomalaisen puolella myös kolmannessa erässä, joka kirjattiin Virtaselle vakuuttavasti 6-1. Argentiinalainen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pakotti ratkaisun viidenteen viemällä neljännen erän 6-4.

Ratkaisevassa erässä Etcheverry otti heti murron ja sen turvin oli edellä 4-2 tilanteeseen asti. Virtanen pelasi 3-4 tilanteessa vahvan palautusvuoron, tasoitti ottelun ja lopulta ratkaisu venyi tie-breikkiin. Ratkaisevassa erässä tie-break pelataan kymmeneen pisteeseen. Painetilanteen kesti lopulta paremmin argentiinalainen, joka tuuletti jatkopaikkaa lopulta erin 6-3, 6-7(3), 1-6, 6-4, 7-6(5).

Etcheverry vei ottelussa pelatut pisteet 178-172. Läpilyöntejä suomalainen mätti puolestaan lähes puolet enemmän 76-39; helppoja virheitä teki argentiinalainen kuitenkin vähemmän 45-67.

Seuraava uutinen: Heliövaara valmiina MM-kisoihin… →