Savonlinnassa hallisarjat kiinteä osa kilpailutoimintaa – nykyään saat tasopisteitä pelaamistasi TennisÄssässä järjestetyistä hallisarjapeleistä

30.8.2023  |  15:36  |  Seurat

Hallisarjapelit ovat tuoneet paljon onnistumisia ja helpon väylän kohti kilpailemista Savonlinnan Verkkopalloseurassa (SVS).

Kilpailu- ja tasojärjestelmän uudistuksen myötä saavat pelaajat nykyään tasopisteitä TennisÄssässä järjestetyistä hallisarjoista ja seurakilpailuista. SVS:n valmennuspäällikkö Tero Mäkäläinen kertoo seuran tehneen harrastajille helpoksi osallistumisen hallisarjoihin.

”Meillä oli hallisarjassa viime talvikaudella noin 40 pelaajaa sarjoissa miehet yleinen, seniorit yli 50-vuotta ja naisten sarja. Vastasin hallisarjan pyörittämisestä, tein jokaiseen sarjaan lohkojaot 4-8 pelaajaa/lohko ja ottelut pelattiin 8 peliin. Pyrin saamaan samantasoiset vastakkain. Lohkovoittajille oli pieni palkinto ja mahdollisuus nousta kovempaan lohkoon”, avasi Mäkäläinen.

Mäkäläisen mukaan viime syyskaudella oli havaittavissa kova innostumisen aalto ja pelit kiinnostivat; kevätkaudella oli hieman haasteita saada ottelut pelatuksi.

”Taisi tulla vähän kyllästymistä. On hyvä miettiä tapoja pelata ja kestoa. Nyt on harkinnassa pelimuotona nelinpeli, kun sitä on perinteisesti tykätty pelata Savonlinnassa.”

Seurat voivat muokata TennisÄssässä järjestettäviä hallisarjoja keston ja pelitavan osalta; kunhan otteluista löytyy voittaja.

SVS on perinteikäs seura, jolla on pitkät ja vahvat perinteet kilpailutoiminnassa. Seura järjestää omia jäsenistölle suunnattuja tapahtumia ja kansallisia kilpailuita sekä sarjatennisjoukkueita löytyy myös. Mahdollisesti tunnetuin kisatapahtuma on jo 43. kertaa kesällä järjestetty Oopperatennis. Mäkäläinen kertoo hallisarjapelien palvelevan pelaajia monipuolisesti.

”Mielestäni hallisarjasta kilpapelaajat saivat hyvää treeniä paineen alla pelaamisesta ja näin oli hyvä rutiini lähteä sarjapeleihin ja kansallisiin kisoihin. Naisten puolella saatiin ilahduttavasti hallisarjan kautta moni uusi pelaaja ottamaan ensikosketuksen kilpapeleihin.”

Tero Mäkäläinen on itsekin aktiivinen kilpapelaaja sarjatenniksen ja kansallisen kisatoiminnan parista.

Tero Mäkäläinen, mikä on hallisarjapelaamisessa parasta?

”Moni pelaaja otti huikeita kehitysaskelia, kun tuli kokemusta kisapelaamisesta. Se on kuitenkin niin eri fiilis kuin treenit. Lisäksi pelejä oli mukava seurata hallilla.”

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään hallisarjan TennisÄssässä, ole yhteydessä Eliisa Lindforsiin (eliisa.lindfors@tennis.fi).

TUTUSTU SAVONLINNAN VERKKOPALLOSEURAAN

Palauta mieliin kilpailu- ja tasojärjestelmän uudistus

Uuden kilpailu- ja tasojärjestelmän merkittävimmät muutokset ovat:

  1. Harrastekilpailut (seurakilpailut ja hallisarjat) nivotaan osaksi virallista kilpailujärjestelmää
  2. Tasolaskenta laajenee harrastekilpailuihin
  3. Luokkapistelaskenta ohjaamaan ja motivoimaan pelaajia virallisen tasolaskennan oheen (tutustu pistelaskentaan)

Kilpailutoiminnan käsikirja 2023

TUTUSTU UUDISTUKSIIN

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen: ”Olihan tämä… →