Heliövaara/Glasspool avasi voitolla US Openin

30.8.2023  |  21:56  |  Raportit

13. sijoitetut Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool avasivat voitolla US Openin. Suomalainen voitokas myös sekanelinpelissä.

NELINPELIN 1. KIERROS
[13] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Marcelo Melo/John Peers 6-4, 7-6(4)

 

SEKANELINPELIN 1. KIERROS
Harri Heliövaara/Anna Dalinina – [6] Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez 6-3, 5-7, 10-7

 

Katso ottelut Discovery+ välityksellä.

 

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Suomalais-brittipari ylsi viime vuonna puolivälieriin saakka New Yorkissa ja tuon tuloksen puolustaminen alkoi keskiviikkona mallikkaasti. Avauskierroksella oli vastassa kokeneet Marcelo Melo/John Peers, jotka antoivatkin kelpo vastuksen.

Avauserän ratkaisu nähtiin ottelun avaussyöttövuorossa, kun Heliövaaran kaksi loistavaa palautusta pohjusti murtopaikan ja lopulta Glasspoolin hyvä palautus ja suomalaispelaajan väliinmeno verkolla toi murron. Kertaalleen pääsivät Melo/Peers yrittämään vastamurtoa siinä onnistumatta, eli erä kirjattiin Heliövaaralle ja Glasspoolille 6-4.

Toisessa erässä parit syöttivät erinomaisesti, minkä johdosta murtopaikkoja ei nähty kuin kerran. Tuo kerta oli kriittisellä hetkellä, sillä Glasspoolin vahva syöttö pelasti eräpallon 4-5 tilanteessa. Ratkaisu erään haettiin tie-breikistä, jossa Heliövaara/Glasspool ottivat yhdet komeat ohitukset mieheen ja niiden turvin he marssivat otteluvoittoon 6-4, 7-6(4).

”Kivasti lähti käyntiin US Open. Ei missään nimessä täydellinen matsi meiltä, mutta teimme tarpeeksi hyvin ja tarpeeksi paljon oikeita asioita. Ja tietysti pidimme kaikki omat syöttömme, se riitti tänään, hyvät fiilikset.”

Seuraavaksi Heliövaara/Glasspool saa vastaansa voittajat ottelusta John Isner/Jack SockRobert Galloway/Albano Olivetti.

Heliövaara kunnostautui myös sekanelinpelissä, kun hän ja Anna Dalinina voittivat kuudenneksi sijoitetut Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez 6-3, 5-7, 10-7. Seuraavaksi tulevat vastaan voittajat ottelusta Coco Cauff/Jack SockAlycia Parks/Denis Kudla.

LUE LISÄÄ HELIÖVAARAN BLOGISTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 35/2023 – →