Viikkokatsaus 8/2022 – Heliövaara/Glasspool vahvassa vireessä

25.2.2022  |  11:24  |  Raportit

Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin nousukiito jatkuu – kotimaassa senioreiden SM-kilpailut Talissa.

Heliövaara/Glasspool otti revanssin kaksinkertaisista Grand Slam -turnausvoittajista ja eteni välieriin

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät ensimmäistä kertaa urallaan ATP500-turnauksen välieriin Acapulcossa.

Upea viikko saa jatkuvasti upeampia käänteitä suomalais-brittiläisparille. Vetäytymisten kautta auennut pääsarjapaikka on maksimaalisessa hyötykäytössä, sillä nyt irtosi jo toinen kova voitto ja yksi uran kovimmista päänahoista.

Avauskierroksella Heliövaara/Glasspool voitti kokeneen nelinpelimenestyjän Marcelo Melon ja kaksinpelin maailmanlistan kolmannen Alexander Zverevin 6-2, 4-6, 10-6. Nyt puolivälierässä kaatuivat kolmanneksi sijoitetut Jamie Murray/Bruno Soares 4-6, 6-3, 10-6.

Murray/Soares oli voittanut Heliövaaran ja Glasspoolin tiukasti Australian avoimissa. Murray/Soares ovat urallaan voittaneet Australian avoimet ja US Openin 2016.

– Nyt tuntuu hyvältä! Täytyy sanoa, että olimme tänään parempi tiimi. Oikeastaan vain ottelun ensimmäinen peli oli huono – sen jälkeen syötimme ja palautimme hyvin sekä otimme verkon haltuun. Oma peli oli huippuluokkaa, erityisesti toisen erän alussa tuli tosi kuuma hetki ja se jatkui myös kolmannessa. En tehnyt montaa väärää asiaa ja se tuntuu hyvältä, samoin Lloyd hoiti ruutunsa upeasti, kommentoi Heliövaara.

Välierässä asettuvat vastaan villin kortin turnaukseen saaneet kaksinpelin maailmanlistan neljäs Stefanos Tsitsipas ja Ranskan avoimet nelinpelissä voittanut Feliciano Lopez. Ottelu pelataan lauantaiaamuna aikaisintaan klo 05.00.

– Olen ennenkin pelannut Tsitsipasta vastaan ja päänahka löytyy, eli kiva lähteä hakemaan toista. Luvassa on luultavasti todella myöhäinen ottelu puolen yön jälkeen, mutta ei se mitään olemme valmiita. Mitä enemmän peli on nelinpeliä, eli pääsemme verkolle ja hallitsemaan sieltä, niin sitä paremmin se menee.

ATP500 | ACAPULCO

LIPUNMYYNTI
LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA

Suomalaiset tippuivat ITF-kiertueella

ITF-ammattilaiskilpailuissa oli suomalaisten tippuminen ennen päätösotteluita. Laura Hietaranta otti Egyptissä yhden voiton kaksinpelin pääsarjassa.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Senioreiden sisäkenttien SM-kilpailut Talissa

Talin Tenniskeskuksessa pelataan senioreiden sisäkenttien SM-kilpailut 21.-27.2. Kyseessä on väli-ikäluokkien Suomen mestaruustaistot, eli vauhdissa ovat 35-, 45-, 55-, 65- ja 75-vuotiaat. Turnauksessa pelataan yhdeksän kaksinpelisarjaa ja yhdeksän nelinpelisarjaa. Suurimmat kaaviot ovat miesten 55- ja 65-vuotiaiden kaksinpeleissä.

35/45/55/65/75V SISÄKENTTIEN SM-KILPAILUT | TALIN TENNISKESKUS

Junioreita maailmalla

Lisäksi junioreita on pelaamassa alla olevissa paikoissa – Porsche Junior Team Finlandin pelaajia on alle 18-vuotiaiden ITF-kisoissa Liettuassa, Norjassa ja Hollannissa. Hollannissa Felix Alopaeus/Jami Savolainen on edennyt nelinpelin välieriin.

J2 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LIETTUA
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | NORJA
J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HOLLANTI
ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | PUOLA
ALLE 12-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | HOLLANTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Goffin johdattaa Belgian… →