Goffin johdattaa Belgian Espoo Metro Areenalle

25.2.2022  |  13:15  |  Ennakot

Suomen ja Belgian välinen Davis Cup -maaottelu pelataan viikon päästä Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022. Belgialaisten ykköspelaajaksi on nimetty menestyksekkään uran tehnyt entinen TOP10-pelaaja David Goffin.

Joukkueet nimesivät joukkueensa helmikuun alussa – kokoonpanoihin voi vielä tulla muutoksia torstain 3.3. arvontatilaisuuteen asti. Kuitenkin molemmat joukkueet ovat kuitanneet aikovansa pelata ilmoitetuilla joukkueilla.

Suomi: Emil Ruusuvuori (ATP-71), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-55), Otto Virtanen (ATP-380), Patrik Niklas-Salminen (ATP-733) ja Otso Martikainen sekä kapteeni Jarkko Nieminen

Belgia: David Goffin (ATP-48), Zizou Bergs (ATP-168), Kimmer Coppejans (ATP-220), Sander Gille (nelinpelin ATP-28) ja Joran Vliegen (nelinpelin ATP-35) sekä kapteeni Johan Van Herck

LIPUNMYYNTI
LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA

Nieminen: ”Heidän pelaajansa ovat perinteisesti teknisesti taidokkaita ja monipuolisia – he osaavat käsitellä palloa hyvin.”

Belgia on Davis Cupin rankingissa, eli maailmanlistalla, neljäntenä ja Suomi löytyy listan sijalta 32. Belgialaiset ovat pelanneet kolmesti (2017, 2015, 1904) Davis Cupin finaalissa, kun taas Suomi hakee historiansa ensimmäistä paikkaa finaaliturnauksessa.

Paperilla Suomi lähtee altavastaajana kotikentällä käytävään otteluun – kapteeni Jarkko Nieminen tiedostaa myös vastustajien kovuuden, mutta on luottavainen joukkueensa iskukykyyn.

– Belgia on kova ja menestynyt joukkue. Heidän pelaajansa ovat perinteisesti teknisesti taidokkaita ja monipuolisia – he osaavat käsitellä palloa hyvin. Olen kuitenkin luottavainen joukkueeseemme, meillä on vahva yhteinen historia sekä olemme edenneet viime aikoina voitosta voittoon.

Suomi on historiallisen kovassa vireessä, kun viimeisistä seitsemästä ottelusta on tuloksena peräti kuusi voittoa. Viimeisimpänä komea 3-1 voitto Intiasta Espoo Metro Areenalla syyskuussa 2021.

Belgia puolestaan hakee pienoista ryhtiliikettä, sillä se oli viimeisimmissä pelissään aivan kuilun partaalla ja lähellä tippumista I-ryhmään. Lopulta Belgia voitti maailmanlistan 44. Bolivian niukasti 3-2 ja pääsi huokaisemaan helpotuksesta.

”Goffin on äärettömän taitava ja monipuolinen pelaaja”

Vaikean viime vuoden aikana pelasi Belgia ilman ykköstähteään David Goffinia. Nyt tilanteeseen on tulossa muutos ja entinen maailmanlistan seitsemäs on saapumassa Suomeen johdattamaan joukkojaan.

Goffin on tuttu pelaaja kapteeni Niemiselle sekä suomalaiselle tennisyleisölle. Goffin ja Nieminen kohtasivat Tampere Openin finaalissa 2014, tuolloin Goffin voitti 7-6(3), 6-3. Tätä kohtaamista ennen oli Nieminen antanut täydellisen klinikan belgialaiselle Rotterdamin sisäkenttäturnauksessa 2013, kun tulostaululle iski maskulainen lukemat 6-0, 6-0.

– Muistan hyvin nuo molemmat ottelut. Rotterdamissa minulla onnistui aivan kaikki ja hänellä ei niinkään. Lisäksi kun kaikki tiukat pelit kääntyivät minulle tulivat tulostaululle nuo lukemat. Tampereella pelasimme hyvätasoisen finaalin, se oli viikon paras pelini, mutta ei silloin riittänyt. Tuosta hetkestä alkoikin Goffinin kova nousu kohti maailman kärkeä, muisteli Nieminen.

Tampereen jälkeen Goffin voitti heti ensimmäisen ATP-turnauksensa Kitzbühelissä ja yhteensä vuosi toi kaksi ATP-turnausvoittoa sekä neljä ATP Challenger -titteliä. Hän nousi maailmanlistalla sijalle 22. vuoden 2014 päätteeksi. Vuodet 2015-2016 belgialainen nosti sijoitustaan 11-15 välille, kunnes 2017 hän murtautui TOP10-pelaajaksi. Vielä 2020 oli Goffin maailmanlistalla sijalla kymmenen, mutta sittemmin loukkaantumiset ovat tuoneet sijoitusta alaspäin ja nyt hän on listan 48.

– Goffin on äärettömän taitava ja monipuolinen pelaaja. Hän on tehnyt todella kovan uran. Hänellä on vähän heikkouksia ja hän on loistava liikkuja, joten on vaikeaa löytää iskettäviä kohtia, kuvaili Nieminen.

Ruusuvuori ja Goffin kohtasivat Dohan ATP-turnauksessa

Ykköspelaajien Emil Ruusuvuoren ja Goffinin ensinäytös saatiin helmikuun puolivälissä Dohan ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Pelaajien ensikohtaaminen ei jättänyt ketään kylmäksi. Avauserässä nähtiin lukuisia pitkiä palloralleja ja pelejä sekä näyttävää takakenttäpeliä puolin ja toisin. Goffin oli viemässä ottelua 6-4, 4-3 murron johtoasemassa, mutta sisukas suomalainen käänsi ottelun itselleen 4-6, 6-4, 6-1.

Kapteeni Nieminen seurasi ottelua silmä tarkkana alusta loppuun asti.

– Siinä näkyi, että Goffin pystyy tuottamaan vaikeuksia Emilille. Otteluhan ei ollut enää Emilin käsissä, mutta oli hienoa nähdä vahvaa taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta Emililtä, mikä lopulta käänsi ottelun.

– Ottelussa näkyi myös hyvin itseluottamuksen merkitys. Pelaajat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa urillaan ja pelivireen suhteen. Goffinilla ei ole matsirutiinia ja kun toisen erän loppu meni tiukaksi alkoi näkyä, että ote lipsuu ja Emil pystyi ottamaan hallinnan itselleen.

Nieminen odottaa toisesta kohtaamisesta maaottelussa myös todella korkeatasoista.

– Kannattaa tulla katsomaan – ei tällaista tennistä ole Suomessa tarjolla useasti.

Maaottelussa pelataan perjantaina kaksi kaksinpeliä ja lauantaina pelataan nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä, joissa kohtaavat ykkös- ja kakkospelaajat. Perjantaina maiden ykköspelaajat kohtaavat kakkospelaajat ja odotettavasti Otto Virtanen pääsee haastamaan ensin Goffinia.

– Otolla on paljon työkaluja pelissään, joita voimme hyödyntää. Lisäksi meillä on hienoja kapteeni-pelaaja hetkiä, joista on hyvä ammentaa. Davis Cupissa kommunikaatiolla ottelun sisällä on suuri merkitys ja yllätyksiä on nähty useasti. Ottohan voitti viimeksi Intian ykköspelaajan vastoin ennakko-odotuksia. Otto pystyy iskemään kovia pelaajia vastaan, todella kiinnostava tilanne kannaltamme.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool hieno viikko… →