Suomen ja Belgian joukkueet nimetty historialliseen koitokseen – ”Ratkaisukykyä löytyy jokaiseen otteluun”

4.2.2022  |  09:00  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa lähihistoriansa isoimmassa ottelussa Belgian Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022. Joukkueiden kokoonpanot ovat nyt julkaistu. Ottelun voittaja etenee maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

LIPUNMYYNTI

Maaottelu alkaa perjantaina 4.3. kahdella kaksinpelillä klo 18.00 ja lauantaina 5.3. on luvassa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä klo 14.00 alkaen.

Suomen joukkueen rungon muodostavat tutut ja vahvat pelaajat: Emil Ruusuvuori (ATP-87), Otto Virtanen (ATP-359), Patrik Niklas-Salminen (ATP-629) ja Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-64).

– Yhteisen matkamme aikana ovat pelaajat näyttäneet arvonsa ja venymiskykynsä kerta toisensa jälkeen. Ratkaisukykyä löytyy jokaiseen otteluun, mikä on mahdollistanut tiemme tähän historialliseen otteluun, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

Viime syyskuussa Ruusuvuori ja Virtanen siivittivät loistavilla kaksinpeleillään Suomen 2-0 johtoon Intiaa vastaan. Ja ratkaisupäivän avausottelussa Heliövaara ja Henri Kontinen takasivat vahvalla nelinpelillään maaotteluvoiton.

Kontisen ilmoitettua pelitauostaan tammikuussa, oli kapteenilla edessään viidennen pelaajan valinta. Nieminen valitsi joukkueeseen nuoren 16-vuotiaan Porsche Junior Team Finlandin Otso Martikaisen. Maaotteluedustus on Martikaisen uran ensimmäinen.

– Valitsin ensin joukkueeseen viime kerralla varapelaajana mukana olleen Iiro Vasan, mutta hänellä on käynnissä ensimmäinen kausi Yhdysvaltojen yliopistotenniksen parissa ja siten ei ole käytettävissä. Pohdin laajemmin suomalaisen tenniksen kannalta valintaa ja päädyin ottamaan mukaan nuoren pelaajan kokemaan, aistimaan ja oppimaan. Martikainen on osoittanut toiminnassaan vahvaa asennetta ja motivaatiota – nämä ovat asioita, joita vaalin ja arvostan korkealle, taustoitti Nieminen.

Joukkueeseen kuuluvat myös tuttuun tyyliin fysioterapeutti Joni Honkaniemi ja lisäksi valmennuksen puolelle joukkueeseen liittyy Henri Kontinen.

– Jokke on loistotyyppi ja kova ammattilainen alallaan. Joukkueen terveys ja iskukyky otteluissa ei ole sattumaa. Henkan ilmoitettua tauostaan, juttelimme ja halusin pyytää hänet aisaparikseni. Meillä on pitkä ja menestyksekäs historia –  luotamme toisiimme kentällä ja sen ulkopuolella sekä arvostan Henkan näkemyksiä.

Tuttu pelipaikka Espoo Metro Areenassa ja kannustava kotiyleisö luovat Niemisen mukaan mahtavat lähtökohdat historialliseen otteluun.

– Miesten maajoukkue on kolmesti ollut maailmanlohkon karsinnassa, mutta emme ole kertaakaan edenneet lopputurnaukseen. Nyt nykyisellä joukkueella on historiallinen suoritus yhden voiton päässä.

Maailmanlohkon karsinnoissa (nykyinen Davis Cup Finals) on Suomi pelannut seuraavasti: 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 2002 (1-4 vs. Hollanti). Maajoukkueiden paras saavutus on naisten puolivälieräpaikka, eli kahdeksan parhaan maan joukossa, vuonna 1993.

Entinen top-10 pelaaja Goffin tähdittää Belgian joukkuetta

Entinen maailman ranking 7. David Goffin (ATP-52) johdattaa Belgian joukkuetta maaliskuussa. Goffinin lisäksi joukkueessa riittää huippupelaajia. Joukkueen täydentävät Zizou Bergs (ATP-186), Kimmer Coppejans (ATP-206), Sander Gille (nelinpelin ATP-28) ja Joran Vliegen (nelinpelin ATP-34).

DAVIS CUPIN KOTISIVUT

Suomi ja Belgia ovat kohdanneet toisensa kolmesti:

 

1988 Belgia – Suomi 1-4
1970 Suomi – Belgia 1-4
1950 Belgia – Suomi 4-1

 

Viimeisimmässä kohtaamisessa 33 vuotta sitten Veli Paloheimo ja Olli Rahnasto toivat Suomelle voiton.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori välieriin Intiassa… →