Heliövaara/Glasspool otti revanssin ja eteni Acapulcon välieriin

25.2.2022  |  07:18  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät ensimmäistä kertaa urallaan ATP500-turnauksen välieriin Acapulcossa.

Upea viikko saa jatkuvasti upeampia käänteitä suomalais-brittiläisparille. Vetäytymisten kautta auennut pääsarjapaikka on maksimaalisessa hyötykäytössä, sillä nyt irtosi jo toinen kova voitto ja yksi uran kovimmista päänahoista.

Avauskierroksella Heliövaara/Glasspool voitti kokeneen nelinpelimenestyjän Marcelo Melon ja kaksinpelin maailmanlistan kolmannen Alexander Zverevin 6-2, 4-6, 10-6. Nyt puolivälierässä kaatuivat kolmanneksi sijoitetut Jamie Murray/Bruno Soares 4-6, 6-3, 10-6.

Murray/Soares oli voittanut Heliövaaran ja Glasspoolin tiukasti Australian avoimissa. Murray/Soares ovat urallaan voittaneet Australian avoimet ja US Openin 2016.

– Nyt tuntuu hyvältä! Täytyy sanoa, että olimme tänään parempi tiimi. Oikeastaan vain ottelun ensimmäinen peli oli huono – sen jälkeen syötimme ja palautimme hyvin sekä otimme verkon haltuun. Oma peli oli huippuluokkaa, erityisesti toisen erän alussa tuli tosi kuuma hetki ja se jatkui myös kolmannessa. En tehnyt montaa väärää asiaa ja se tuntuu hyvältä, samoin Lloyd hoiti ruutunsa upeasti, kommentoi Heliövaara.

Välierässä asettuvat vastaan villin kortin turnaukseen saaneet kaksinpelin maailmanlistan neljäs Stefanos Tsitsipas ja Ranskan avoimet nelinpelissä voittanut Feliciano Lopez. Ottelu pelataan lauantaiaamuna aikaisintaan klo 05.00.

– Olen ennenkin pelannut Tsitsipasta vastaan ja päänahka löytyy, eli kiva lähteä hakemaan toista. Luvassa on luultavasti todella myöhäinen ottelu puolen yön jälkeen, mutta ei se mitään olemme valmiita. Mitä enemmän peli on nelinpeliä, eli pääsemme verkolle ja hallitsemaan sieltä, niin sitä paremmin se menee.

ATP500 | ACAPULCO

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 8/2022 – →