Viikkokatsaus 5/2020 – Kontisen taival päättyi Australiassa, Heliövaara loppuotteluun ja TEHO Sport Tennisliigan puolivälierät ja välierät 31.1.-1.2.

31.1.2020  |  11:38  |  Raportit

Vilkas tennisviikko kääntyy kohti viikonloppua. Henri Kontisen ottelut tulivat päätökseensä Australian avoimissa, mutta ammattilaiskentillä hakee vielä turnausvoittoa Harri Heliövaara.

Lisäksi kotimaan kentillä isketään TEHO Sport Tennisliigan puolivälierät ja välierät 31.1.-1.2. Porsche Junior Team Finlandin 12-vuotiaat pojat pelaavat Pajulahdessa Winter Cup -turnausta sekä Stella Remander on pelannut hienosti Norjassa.

Kontinen/Dabrowski taipui välierässä Australian avoimissa

Henri Kontisen ja kanadalaisen Gabriela Dabrowskin taival katkesi sekanelinpelin välieriin Australian avoimissa, kun viidenneksi sijoitetut Barbora Krejcikova/Nikola Mektic veivät voiton 6-3, 3-6, 5-10. Lue lisää täältä.

Nelinpelissä Kontinen ja Jan-Lennard Struff ylsivät puolivälieriin asti, jossa Joe Salisbury/Nikola Maktic olivat etevämpiä 4-6, 4-6. Lue lisää täältä.

Heliövaara loppuotteluun ATP Challenger -turnauksessa Australiassa

Nelinpelin erikoismies Harri Heliövaara, 30, on edennyt ATP Challenger -turnauksen loppuotteluun Burniessa, Australiassa.

Perjantaina välierässä neljänneksi sijoitetut Heliövaara/Sem Verbeek kukisti sijoittamattomat Borna Gojon ja Zhe Lin 7-6(9), 6-3.

– Kauden alun pienten takaiskujen jälkeen on ollut kiva löytää voittava isku täällä Australiassa. Yhteistyö Verbeekin kanssa on ollut todella mielekästä kentällä ja kentän ulkopuolella, mikä perinteisesti näkyy yleensä myös tuloksessa, kommentoi Heliövaara.

LUE LISÄÄ HELIÖVAARAN MIETTEISTÄ

Loppuottelussa asettuvat vastaan kolmanneksi sijoitetut sveitsiläinen Luca Margaroli ja italialainen Andrea Vavassori. Ottelu pelataan sunnuntaina ja se on nähtävillä ATP:n livestreamissa täällä.

ATP CHALLENGER 80 | AUSTRALIA

TEHO SPORT TENNISLIIGASSA PUOLIVÄLIERÄT JA VÄLIERÄT 31.1.-1.2. – FINAALITAPAHTUMAN LIPUNMYYNTI KÄYNNISSÄ

TEHO Sport Tennisliigassa pelataan perjantaina miesten puolivälierät klo 17:30 alkaen: Smash – TaTS ja GT – HVS. Lauantaina ovat vuorossa puolestaan välierät. Naisissa ovat vastakkain klo 14:00 alkaen GT – TaTS ja Smash-Kotka – Smash. Miehissä välierät pelataan klo 17:00 alkaen ja runkosarjan parhaat HLK ja Smash-Kotka odottavat vastustajiaan puolivälieristä.

Puolivälierät ja välierät näkyvät myös Ruutu Urheilussa. Seuraa puolivälieriä ja välieriä Tennisliigan kotisivuilta.

Winter Cup: Pajulahdessa pelaavat 12-vuotiaat pojat ja tytöt Tallinnassa

Winter Cup alkaa karsintakierroksilla, kun 12-vuotiaat pelaavat 31.1.-2.2. ja 14-vuotiaat 7.-9.2. Karsintaturnausten kaksi parasta maata etenevät lopputurnauksiin. 12-vuotiaiden lopputurnaus pelataan 14.-16.2. ja 14-vuotiaiden 20.-22.2.

Pajulahti järjestää 12-vuotiaiden poikien turnauksen

12-vuotiaat pojat pääsevät pelaamaan kotikentällään Pajulahden Liikuntakeskuksessa ja tytöt matkaavat Viroon.

LUE LISÄÄ JOUKKUEISTA & KATSO TURNAUSSIVUT

Alle 12-vuotiaiden joukkue Matias Vilhunen, Lucas Eriksson ja Lukas Korsström

Porsche Junior Team Finland: Remander kaksinpelin välierässä Norjassa – Martikainen eteni toiselle kierrokselle Les Petits -turnauksessa

Otso Martikainen nappasi voitot niin kaksin- kuin nelinpelissä ennen kuin taipui toisilla kierroksilla arvostetussa alle 14-vuotiaiden Les Petits -junioriturnauksessa, joka kerää maailman parhaat juniorit yhteen.

Stella Remander on edennyt kaksinpelin välieriin alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa Norjassa. Seitsemänneksi sijoitettu Remander on voittanut kolme ottelua ja kohtaa perjantain välierässä ykköseksi sijoitetun norjalaisen Hedda Gurholtin. Remander ylsi myös nelinpelissä välieriin.

ALLE 14-VUOTIAIDEN SUPER CATEGORY TENNIS EUROPE, LES PETITS | RANSKA
ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | NORJA

RUUSUVUORI VIIKONLOPPUNA MONTPELLIERIN ATP-TURNAUKSEN KARSINNOISSA

Emil Ruusuvuoren kausi jatkuu tulevana viikonloppuna ATP250-turnauksen karsinnalla Montpellierissa. Karsinnan kaavioita ei ole vielä julkaistu.

Naisten maajoukkueen kotiturnaus 4.-7.2. – hanki lippusi tapahtumaan

Naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, aloitti keskiviikkona yhteisen valmistautumisensa tulevaa kotiturnausta varten. Fed Cup -kotiturnaus pelataan Talin Tenniskeskuksessa 4.-7.2.

LIPUNMYYNTI

– Todella mukavasti on lähtenyt liikkeelle valmistautuminen. Olemme nyt kaksi päivää olleet yhdessä ja vielä on muutamat päivät jäljellä ennen ensi tiistaina alkavaa turnausta. Käytännössä päivämme ovat sisältäneet tennis- ja fysiikkatreenejä, kertoi kapteeni Emma Laine joukkueen valmistavasta viikosta.

LUE LISÄÄ VALMISTAVASTA VIIKOSTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Fed Cup -videohaastattelut:… →