Viikkokatsaus 49/2018 – Virtanen suuryllätykseen Orange Bowlissa

7.12.2018  |  11:07  |  Raportit

Otto Virtanen, 17, on edennyt sekä kaksin- että nelinpelin puolivälieriin legendaarisessa Orange Bowl -junioriturnauksessa Yhdysvalloissa. Lisäksi viikonloppuna pelataan Turussa Cinia JGP Masters -turnaus ja ympäri Suomea nautitaan miesten TEHO Sport Tennisliigan täysistä kierroksista.

Virtanen eteni Orange Bowlin puolivälieriin voitolla 1. sijoitetusta

Otto Virtanen (ITF-junioriranking 43.) teki suuryllätyksen legendaarisessa Orange Bowl -junioriturnauksessa – korkeimman kategorian junioriturnaus kerää maailman parhaat pelaamaan toisiaan vastaan vuoden päätteeksi. 13. sijoitettu Virtanen voitti kolmannella kierroksella ykköseksi sijoitetun bulgarialaisen maailmanlistan viidennen Adrian Andreevin 6-4, 6-4. Andreev on voittanut tänä vuonna muun muassa alle 18-vuotiaiden EM-hopeaa ja US Openin nelinpelin.

Puolivälierässä vastaan asettuu tuttu brittiläinen seitsemänneksi sijoitettu Anton Matusevich (ITF-junioriranking 30.). Matusevich voitti Virtasen 3. kierroksella Wimbledonissa, mutta suomalainen otti revanssinsa US Openin 1. kierroksella.

Virtanen on edennyt myös nelinpelin puolivälieriin.

KAAVIOT

Cinia JGP Masters käynnissä Jarkko Nieminen Areenalla Turussa

Cinia JGP Masters -päätösturnaus huipentaa 10-, 12-, 14- ja 16-vuotiaiden osakilpailusarjan viikonloppuna 7.-9.12. Turussa. Masters-turnaukseen kutsuttiin vuoden aikana parhaiten menestyneet pelaajat. Turnaus alkoi perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Lue lisää ja katso kaaviot täältä.

TEHO Sport Tennisliiga: ”Kaikkien aikojen suurin HLK:n järjestämä tapahtuma”

Miehet pelaavat tulevana viikonloppuna täydet kierrokset TEHO Sport Tennisliigassa. Mielenkiintoa riittää ympäri Suomea, mutta yksi iso tapahtuma järjestetään Helsingin Meilahdessa. Helsingin Lawn-Tennis Klubi (HLK) isännöi superviikonlopussaan lauantaina Sata-Tennistä ja sunnuntaina Smashia.

– Kyseessä on kaikkien aikojen suurin HLK:n järjestämä tapahtuma. Jännittää hyvällä tavalla. Luvassa on varmasti kovaa ja äänekästä kannustamista. Pyrimme luomaan hienon tapahtuman, kertoi HLK:n kapteeni Sami Ikonen.

Lauantaisessa ottelussa on luvassa huippuottelu, kun ykköspelaajat Henri Laaksonen (ATP-177) ja Harri Heliövaara (ATP-344) kohtaavat. Lue lisää kaikista viikonlopun otteluista täältä. Lauantain kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00 liigan kotisivuilla ja Twitterissä.

Sade piinaa Orpanan turnausta Turkissa

Oona Orpana, 17, koki yhden uransa hämmentävimmistä hetkistä viime maanantaina, kun hänen ja Daria Snigurin välistä finaalia $15,000 ITF-turnauksessa ei pystytty pelaamaan. Turnausta piinannut sade pakotti peruuttamaan loppuottelun ja näin Orpana ja Snigur jakoivat mestaruuden. Lue lisää tapahtumista täältä.

Sade on valitettavasti jatkunut Turkissa, jossa tällä viikolla on tarkoituksena pelata niin ikään 15,000 dollarin arvoinen turnaus. Orpanan ottelut eivät ole vielä alkaneet. Perjantaina suomalaisen on tarkoitus kohdata kolmanneksi sijoitettu turkkilainen Ipek Soylu.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen ensimmäisenä suomalaisena… →