Virtanen ensimmäisenä suomalaisena Orange Bowlin kaksinpelin välieriin

8.12.2018  |  09:30  |  Raportit

Otto Virtanen, 17, on jälleen tekemässä suomalaista tennishistoriaa. Virtanen on edennyt ensimmäisenä suomalaisena kaksinpelin välieriin legendaarisessa Orange Bowl -junioriturnauksessa Yhdysvalloissa.

Orange Bowl on korkeimman A-kategorian ITF-junioriturnaus. Turnauksessa pelaavat maailman parhaat juniorit ja koitosta pidetäänkin epävirallisena alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuna.

Kaksinpelissä jo neljän parhaan joukkoon – ”Hyvin luistaa”

Virtasen otteet massakentillä pelattavassa turnauksessa ovat olleet vakuuttavia läpi viikon. 13. sijoitettu suomalainen selvitti kaksi ensimmäistä kierrosta ilman erätappioita. Kolmannella kierroksella vastus oli ennakkoon kovin mahdollinen, kun verkon toisella puolella oli ykköseksi sijoitettu maailmanlistan viides Adrian Andreev (BUL). Virtanen ei haasteesta häkeltynyt, vaan jatkoi tehokkaiden peruslyöntiensä voimin ja teki yllätyksen eräluvuin 6-4, 6-4. Andreev on voittanut tänä vuonna muun muassa alle 18-vuotiaiden EM-hopeaa ja US Openin poikien nelinpelin.

Puolivälierässä vastaan asettui tuttu seitsemänneksi sijoitettu brittiläinen Anton Matusevich. Kaksikko oli kohdannut toisensa tämän vuoden kahdessa viimeisimmässä Grand Slam -turnauksessa. Porsche Junior Team Finlandin Virtanen oli vahvempi US Openin ensimmäisellä kierroksella ja Matusevich Wimbledonin kolmannella kierroksella. Edellisten otteluiden tapaan myös tästä ottelusta tuli tasainen. Brittiläinen vei ensimmäisen erän 6-4, mutta Virtanen onnistui käätämään kaksi seuraavaa erää itselleen lukemin 6-3, 6-3.

– Hyvin luistaa, pelini toimii tällä hetkellä. Olen pelannut hyvää massatennistä koko viikon, kommentoi Virtanen.

Lauantai-iltaisessa välierässä tulee vastaan sijoittamaton argentiinalainen Alejo Lorenzo Lingua Lavallen. Ottelu pelataan toisena kentällä, jossa pelit alkavat Suomen aikaa klo 17:00.

Myös nelinpelissä Virtanen ja yhdysvaltalainen Emilio Nava ylsivät hienosti puolivälieriin.