TEHO Sport Tennisliiga: ”Kaikkien aikojen isoin HLK:n järjestämä tapahtuma”

5.12.2018  |  09:18  |  Ennakot, Seurat

Henri Laaksonen nähdään jälleen tulevana viikonloppuna HLK:n riveissä

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu vielä tulevana viikonloppuna miesten täysillä ottelukierroksilla – lisäksi itsenäisyyspäivänä ja ensi viikon tiistaina ovat luvassa yhdet ottelut. Naisten sarjakausi jäi joulutauolle viime viikonloppuna (lue lisää naisten viimeisimmästä sarjakierroksesta täältä).

Tulevana viikonloppuna isketään siis täydet miesten kierrokset. Tässä ennakossa esitellään viikonlopun otteluparit sekä kuullaan kuulumiset Helsingin Lawn-Tennis Klubin ja turkulaisen TVS-Tenniksen suunnilta.

Täydet kierrokset viikonloppuna – mistä asetelmista joulutauolle?

Kymmenen joukkueen sarjassa on nyt pelattu joukkueesta riippuen 3-4 ottelua. Runkosarja pelataan yksinkertaisena, eli otteluita kertyy jokaiselle joukkueelle yhdeksän. Tulevan viikonlopun jälkeen ylitetään siis runkosarjan puoliväli. Tällä hetkellä sarjataulukossa HLK ja HVS ovat mahdollisesti hieman karkaamassa muilta – kuten aiempina vuosina keskikastista näyttää muodostuvan tasainen ja mikään joukkue ei ole vielä pelannut itseään ulos pudotuspelikamppailusta.

Itsenäisyyspäivän yksittäisessä ottelussa Variston Tennis (VarTe) isännöi vielä voittamattomasti pelannutta hallitsevaa mestaria HVS-Tennistä. Sarjanousija Porin Verkkopalloseura ja sarjajohtaja HLK pääsevät puolestaan nauttimaan kahdesta kotiottelusta viikonloppuna. Vieraspelikiertueelle lähtevät helsinkiläiset Sata-Tennis ja HVS. Varsin mielenkiintoiset ottelut, jotka voivat näytellä merkittävääkin roolia putoamisuhkaa ajatellen, käydään Porissa. PVS isännöi hieman yllättäen sarjataulukon hännille ajautunutta kauden 2016-2017 mestaria Sata:a sunnuntaina ja lauantaina on vastassa viime viikonloppuna liigahistoriansa ensimmäisen voiton ottanut VarTe.

Lauantaina Helsingissä käydään kahden suuren taistelu, kun Smash isännöi HVS:aa. Lisäksi viime viikonloppuna kaksi 4-0 voittoa ottanut Smash-Kotka pyrkii jatkamaan vahvaa tekemistään kotona  Tampereen Tennisseuraa vastaan ja sunnuntaina Grani Tenniksen vieraana.

Seuraavissa kappaleissa käydään tarkemmin läpi HLK:n superviikonloppua ja alkukauden otteluissa hyvin esiintyneen TVS:n mietteitä.

Henri Laaksonen tähdittää HLK:n superviikonloppua Meilahdessa

Meilahden Liikuntakeskuksella pelataan kaksi huippuottelua viikonloppuna, kun HLK isännöi lauantaina Sata:a ja sunnuntaina Smashia. HLK on panostanut tapahtumajärjestelyihin ja varsinkin lauantaina on luvassa mielenkiintointoinen tapahtuma.

– Kyseessä on kaikkien aikojen suurin HLK:n järjestämä tapahtuma. Jännittää hyvällä tavalla. Luvassa on varmasti kovaa ja äänekästä kannustamista. Pyrimme luomaan hienon tapahtuman, kertoi HLK:n kapteeni Sami Ikonen.

HLK:n Matti Manninen, Masi Sarpola, Mikko Rouvala, Karl Kiur Saar ja kapteeni Sami Ikonen

Joukkueet ovat varmistaneet ykköspelaajikseen Laaksosen (HLK) ja Harri Heliövaaran (Sata). Heliövaara/Laaksonen nähtiin tänä vuonna ammattilaiskiertueella samalla puolella verkkoa ja kaksikko onnistuikin voittamaan kaksi ATP-haastajakiertueen kilpailua. Nyt he ovat vastakkain kaksinpelissä ja luultavimmin myös nelinpelissä. Ikonen odottaa innokkaana pelaajien tulevaa kohtaamista.

– Odotan paljon ykkösten ottelusta, mielenkiintoinen ottelu luvassa. Kyseessä on yksi kovatasoisimmista liigaotteluista koko sarjan historiassa.

Meilahdessa tapahtumaa on juontamassa viihdekentän moniottelija Jaakko Saariluoma. Paikalle kannattaa tulossa ajoissa, sillä HLK:n pelaajat Laaksosen johdolla ovat jakamassa nimikirjoituksia klo 15:30. Ottelut alkavat lauantaina klo 17:00 ja sunnuntaina klo 13:00.

– Tervetuloa seuraamaan otteluita ja nauttimaan äänekkäästä kannustamisesta. Kotijoukkueena lupaamme tuoda halliin tunnelmaa rumpuryhmämme johdolla, päätti Ikonen.

Voit hankkia tapahtumaan liput etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tennisliiga(at)hlk.fi.

Lippujen hinnat
Lauantai: pääkatsomo 20€ ja seisomapaikka 10€
Sunnuntai: pää- ja seisomakatsomo 10€
Lauantain ja sunnuntai: 25€

TVS aloittanut kautensa hyvin ja pyrkii parantamaan

Turkulainen TVS-Tennis on aloittanut liigakautensa hyvin ja joukkue löytyy sarjataulukon kuudennelta sijalta. Viime kaudeksi liigaan nousseet turkulaiset asettivat kauden alussa välitavoitteekseen pudotuspeleihin pääsyn ja sitä kautta mitaleille yltämisen.

– Kausi on alkanut osaltamme ihan hyvin. Tilanteemme olisi hieman parempi jos muutama tiukka nelinpeli olisi kääntynyt meille. Viime viikonloppuna Kotka oli paha ja meidän raju otteluohjelma ei helpottanut asiaa – lauantai-iltana klo 21:30 loppui ottelu Smashia vastaan Helsingissä ja sunnuntaina klo 13:30 alkoivat ottelu Kotkassa, kommentoi Juho Paukku TVS:n alkutaivalta.

Tulevana viikonloppuna TVS kohtaa kotikentällään GT:n klo 12:30 ja sunnuntaina on vuorossa vierasottelu VarTe:a vastaan klo 10:00 Vantaalla.

– Ennakko-odotukset tuleviin otteluihimme ovat toiveikkaat. Mahdollisimman montaa pistettä lähdemme jahtaamaan.

Paluun liigaympyröihin tehnyt Paukku, pelasi viimeksi liigaa kaudella 2016-2017, on myös itse esiintynyt vahvasti pelaamissaan kaksinpeleissä. Hän on ottanut kolme voittoa ja kärsinyt ainoastaan yhden tappion. Tämä oikeuttaa sarjan toiseen tilaan kaksinpelitilastossa.

– Kaksinpelit ovat menneet ehkä hieman yli odotustenkin. Nelinpeleissä sen sijaan on jäänyt vielä parannettavaa, kertoi Paukku.

Jaa:

Seuraava uutinen: Vehviläinen ja Saar… →