Harvinainen päätös turnaukselle – Orpana jaettuun mestaruuteen

3.12.2018  |  14:53  |  Raportit

Oona Orpanan, 17, turnaus sai harvinaisen päätöksen Turkin Antalyassa. Loppuotteluun $15,000 ITF-turnauksessa edennyt Orpana ja ukrainalainen Daria Snigur jakoivat mestaruuden, kun finaali jäi pelaamatta sateen vuoksi. Molemmat pelaajat saavat finaalipaikan tuomat rankingpisteet ja palkintorahat.

”Puolivälierän toisessa erässä vastustajalla oli neljä ottelupalloa”

Sijoittamaton Orpana (WTA-732) selvitti kaksi ensimmäistä kierrosta ilman erätappioita, mutta puolivälierästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Siinä Orpana oli suurissa ongelmissa valkovenäläistä Katyarina Paulenkaa (WTA-835) vastaan. Paulenka johti ottelua jo 6-4, 5-2, kunnes suomalainen aloitti kirinsä. Orpana selvitti vastustajan ottelupalloja ja eteni lopulta välieriin eräluvuin 4-6, 7-5, 6-4.

– Puolivälierä oli tiukka ja koko päivä rankka, sillä pelasin kaksi ottelua sateiden viivästettyä aikatauluja. Puolivälierän toisessa erässä vastustajalla oli neljä ottelupalloa, kertoi Orpana.

Välierässä Orpana hallitsi ottelua alusta loppuun kuudenneksi sijoitettua romanialaista Ioana Gasparia (WTA-698) vastaan ja voitti ottelun 6-3, 6-3. Loppuotteluun eteni myös 16-vuotias ukrainalaiskarsija Daria Snigur (WTA-846).

Finaali jäi pelaamatta sateen takia – ”Vähän jännä fiilis”

Turnauksessa koettiin lopulta varsin harvinainen tilanne, kun finaali jäi kokonaan pelaamatta. Turnausta häirinneet sateet pakottivat jo sunnuntaina keskeyttämään nelinpeliturnauksen ja siirtämään kaksinpelifinaalin lisäpäivälle, eli maanantaille. Valitettavasti sade esti loppuottelun myös maanantaina.

Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n sääntöjen mukaan turnausta voi pitkittää yhdellä päivällä, mikäli esimerkiksi huonon sään johdosta turnausta ei saada pelatuksi turnausviikon aikana. Orpana ja Snigur saavat molemmat finaalipaikan tuomat rankingpisteet ja palkintorahat.

– Vähän jännä fiilis, ei tunnu ihan mestaruudelta. Hyvä viikko kokonaisuudessaan, vaikka lopetus oli hassu. Omasta pelistä jäi hyvä fiilis. Henkisesti viikko oli vaikea, kun sade sotki niin paljon. Tarkoituksenani on pelata vielä kaksi turnausta täällä Turkissa. Toivottavasti sateet eivät sotke enempää aikatauluja, kommentoi Orpana.

TULOKSET

Orpanan uran ensimmäinen kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto tuli niin ikään Turkin Antalyassa lokakuun alussa. Orpanan palkintokaapista löytyy tältä syksyltä myös kaksi nelinpelin ammattilaisvoittoa.

Seuraava uutinen: Tykkimäki Mini- ja… →