Viikkokatsaus 36/2023 – Heliövaara sekanelinpelin loppuottelussa US Openissa, Niklas-Salminen ja Kaukovalta jatkossa ammattilaiskentillä

8.9.2023  |  09:08  |  Raportit

Heliövaara pelaa uransa ensimmäisessä grand slam -loppuottelussa lauantaina. Ammattilaiskiertueella Niklas-Salminen ja Kaukovalta jatkavat pelejä viikonloppuna.

Heliövaara/Danilina sekanelinpelin finaalissa US Openissa

Harri Heliövaara ja kazakstanilainen Anna Danilina pelaavat sekanelinpelin loppuottelussa US Openissa. Grand Slam -kilpailun loppuottelu on Heliövaaralle uran ensimmäinen.

Loppuottelussa tulevat vastaan ykköseksi sijoitetut yhdysvaltalaiset Austin Krajicek/Jessica Pegula. Finaali on luvassa lauantaina Suomen aikaa klo 19.00. Finaali näkyy veloituksetta televisiosta maksuttomalta Kutonen-kanavalta.

”Ou jees, grand slam -finaali! Kyllä tästä on pikkupoikana unelmoinut. Kyllä oli välierässä jännitys ylempänä kuin edellisissä matseissa; se näkyi kyllä pelissä, jotenkin oli epävarma ottelu kaikilta muilta paitsi pariltani Annalta. Oli vähän erikoista tennistä ja myös tosi haastavat sekä erittäin kuumat olosuhteet. Mutta upeasti hoidimme, vaikka oli vaikeuksia ja henkisesti pahoja paikkoja. Finaalipaikka on joka kerta ihan ansaittu juttu”, kommentoi tyytyväinen Heliövaara (lue lisää).

Edetäkseen loppuotteluun Heliövaara/Danilina ovat voittaneet yhteensä neljä ottelua. Avauskierroksella pari joutui uurastamaan kolme erää kuudenneksi sijoitettuja Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez vastaan, mutta muut voitot ovat tulleet suoraan kahdessa erässä. Välierissä kaatui keskiviikkona Kroatian Mate Pavic ja Japanin Ena Shibahara lukemin  7-6(2), 6-4.

Nelinpelissä Heliövaaran ja tämän brittipari Lloyd Glasspoolin tie katkesi toiselle kierrokselle viime viikolla. US Openin kaksinpelissä Emil Ruusuvuori joutui sairastumisen vuoksi vetäytymään kilpailusta ja Otto Virtanen kärsi tappion ensimmäisellä kierroksella viiden erän tiukan taistelun jälkeen.

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Niklas-Salminen välierissä Challenger-kiertueella

Patrik Niklas-Salminen pelaa tällä viikolla Bart Stevensin kanssa Istanbulissa Turkissa. Challenger-kilpailun toiseksi sijoitettu pari on edennyt välieriin kahdella voitolla; ensimmäisellä kierroksella kaatui slovakialaiset Lukas Klein/Igor Zelenay 6-4, 6-7, 12-10 ja puolivälierissä turkkilaiset Sarp Agabigun/Ergi Kirkin 6-3, 6-2. Välieräottelu Turkissa neljänneksi sijoitettua paria Luke Johnson/Skander Mansouri vastaan on ohjelmassa perjantaina noin klo 13.30.

Eero Vasa pelasi kuluvalla viikolla Challenger-kiertueella Espanjassa kaksin- ja nelinpelissä. Vasa kärsi kuitenkin tappion kaksinpelin karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Nelinpelissä Vasa ja yhdysvaltalainen Alex Lawson etenivät puolivälieriin luovutusvoitolla, jossa heidän pelit päättyivät neljänneksi sijoitettua paria N. Sriram Balaji/Fernando Romboli vastaan 3-6, 2-6.

ATP CHALLENGER 75 | TURKKI
ATP CHALLENGER 125 | ESPANJA

Patrick Kaukovalta on edennyt kaksinpelin puolivälieriin $15,000 ITF-kilpailussa Unkarissa. Ensi viikolla Suomen Davis Cup -joukkueessa pelaava Kaukovalta on voittanut kaksi ottelua alkuviikosta. Puolivälieräottelu toiseksi sijoitettua brasilialaista Gabriel Decampsia vastaan on ohjelmassa perjantaina. Muiden suomalaisten pelit tulivat päätökseen ITF-kiertueella tällä viikolla. Laura Hietaranta oli mukana Espanjassa $25,000 ITF-kilpailussa, jossa hän eteni kaksinpelin toiselle kierrokselle ja nelinpelin välieriin.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | UNKARI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W100 ITF WORLD TENNIS TOUR | JAPANI

Junioreita maailmalla

Virossa pelattavassa 12-vuotiaiden Tennis Europen kilpailussa nähdään useita suomalaisia välierissä perjantaina. Tyttöjen sarjassa välierissä on peräti kolme suomalaista: Siiri Metsäranta, Sonia Sirenius ja Lily Hagelberg. Poikien sarjassa Ahti Pihlajaniemi on niin ikään selvittänyt tiensä neljän parhaan joukkoon.

ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIRO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | NORJA

Jaa:

Seuraava uutinen: US Open: Heliövaaran… →