Heliövaara/Danilina finaaliin US Openissa – ”Kyllä tästä on pikkupoikana unelmoinut”

7.9.2023  |  01:48  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Anna Danilina pelaavat sekanelinpelin mestaruudesta US Openissa.

SEKANELINPELIN VÄLIERÄ
Harri Heliövaara/Anna Danilina – Mate Pavic/Ena Shibahara 7-6(2), 6-4

 

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Välieräottelusta Kroatian Mate Pavicia ja Japanin Ena Shibaharaa oli odotettavissa tasainen ottelu. Pavic on hallitseva sekanelinpelin mestari Wimbledonista (parina Lyudmyla Kichenok) ja häneltä löytyvät myös US Openin ja Australian avointen tittelit.

Ensimmäistä turnaustaan yhdessä pelaavat Heliövaara/Danilina kirjoittavat aikamoista tuhkimotarinaa, sillä lopulta he veivät tasaisen kahden erän ottelun nimiinsä 7-6(2), 6-4.

”Ou jees, grand slam -finaali! Kyllä tästä on pikkupoikana unelmoinut. Kyllä oli välierässä jännitys ylempänä kuin edellisissä matseissa; se näkyi kyllä pelissä, jotenkin oli epävarma ottelu kaikilta muilta paitsi pariltani Annalta. Oli vähän erikoista tennistä ja myös tosi haastavat sekä erittäin kuumat olosuhteet. Mutta upeasti hoidimme, vaikka oli vaikeuksia ja henkisesti pahoja paikkoja. Finaalipaikka on joka kerta ihan ansaittu juttu”, kommentoi tyytyväinen Heliövaara.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Loppuottelussa tulevat vastaan ykköseksi sijoitetut yhdysvaltalaiset Austin Krajicek/Jessica Pegula. Finaali on luvassa lauantaina Suomen aikaa klo 19.00.

”Erityismielenkiintoa tuohon matsiin tuo se, että pelaamme kahta kotikentällään pelaavaa amerikkalaista vastaan, joten yleisöäkin luulisi olevan mukavasti paikalla. Nelurin live-rankingissa he taitavat olla kumpikin tällä hetkellä listasijalla 1, joten mikään turha pari ei varmasti ole vastassa”, analysoi Heliövaara myös blogissaan.

Grand slam -turnauksen finaalipaikka on erittäin kova saavutus Heliövaaralta, joka on juhlinut poikien nelinpelin mestaruutta Australian avoimissa 2007. Henri Kontinen on ainoa aikuisten tasolla grand slam -mestaruuteen yltänyt pelaaja: nelinpelimestari Australian avoimet 2017 ja sekanelinpelimestari Wimbledon 2016. Junioritasolla grand slam -turnausvoittoihin ovat lisäksi yltäneet Otto Virtanen Wimbledonin nelinpelissä 2018, Kontinen Ranskan avointen nelinpelissä 2008, Jarkko Nieminen US Openin kaksinpelissä 1999 ja Birgitta Lindström Wimbledonin kaksinpelissä 1966.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori: ”On mahtavaa… →