Ruusuvuori: ”On mahtavaa saada suuri joukko suomalaisia kannustamaan meitä myös Kroatiaan”

7.9.2023  |  08:30  |  Raportit

Suomen maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, tähtipelaaja Emil Ruusuvuori on valmis suuren hetken kynnyksellä.

24-vuotias Ruusuvuori on johdattanut kaksinpeliosaamisellaan Suomea viimeisten vuosien aikana. Helmikuussa Ruusuvuori urakoi kolmessa ottelussa Argentiinaa vastaan ja joka kerta suomalaispelaaja asteli kentältä voittajana samalla varmistaen Suomen pääsyn Davis Cup Finals -lopputurnaukseen, eli MM-kisoihin, 12.-17.9.

Suomi kohtaa alkulohkossaan Hollannin tiistaina, Kroatian perjantaina ja USA:n lauantaina; ottelut alkavat joka päivä klo 15.00 paikallista aikaa, eli klo 16.00 Suomen aikaa. YLE televisioi Suomen ottelut turnauksesta. Kroatian Splittiin on matkaamassa noin 300 suomalaiskannattajaa, mikä saa Ruusuvuoren iloiseksi.

”Kotiottelut Espoo Metro Areenalla ovat olleet loistavia tunnelmaltaan. On mahtavaa saada suuri joukko suomalaisia kannustamaan meitä myös Kroatiaan.”

Tiesitkö?

Emil Ruusuvuori on yksi lähettiläistä ATP Carbon Tracker -kokonaisuudessa. Pelaajat ja ATP-kiertue hakevat parempia ja ympäristöystävällisempiä valintoja. Matkustus on tenniksen ammattilaiskiertueiden suurin ja haastavin asia hiilijalanjäljen osalta. Pelaajat kompensoivat matkustuksiaan ja Ruusuvuori on tehnyt tätä parhaiten kaikista pelaajista.

 

”Meidän ammatissa ei juurikaan voi matkustamisen määrään tai tapaankaan vaikuttaa. Koin tärkeäksi tehdä jotain ja kompensointi on siihen hyvä tapa. Tämä on myös hyvä aloite lisäämään tietoisuutta aiheesta ja toivon tämän laittavan ihmiset ajattelemaan kahdesti valintojaan.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön ATP Tour (@atptour) jakama julkaisu

2017 vuodesta lähtien maajoukkueen matkassa ollut Ruusuvuori (ATP-56) on kirjauttanut Suomi-paita yllään 14 voittoa ja vain 6 tappiota; kaksinpeleissä lukema on 11/5. Suomen vastustajilla löytyy maailmanlistalla korkeammalla olevat ykköspelaajat, joten vastus tulee olemaan erittäin kova. Ruusuvuori saattaa kohdata Hollannin Tallon Griekspoorin (ATP-24), Kroatian Borna Coricin (ATP-23) ja USA:n Frances Tiafoen (ATP-10); Tiafoeta vastaan suomalainen johtaa keskinäisiä kohtaamisia 3-0, mutta Griekspoor (0-2) ja Coric (0-1) ovat vielä toistaiseksi olleet vahvempia. Tosin Coric on luultavasti sivussa kisoista, sillä hän ilmoitti vaivoistaan sosiaalisen median kanavissaan; kroaatin nimi on kuitenkin vielä joukkueen kokoonpanossa.

”Kaikki ovat todella kovia maita ja näyttäisi, että kaikilta ovat myös huiput tulossa paikalle. Se on siistiä, kun pääsee ottelee maailman parhaita vastaan.”

Yllätysvalmis. Sitä Suomi on ollut läpi Jarkko Niemisen kapteeniuden 2018 vuodesta alkaen. Niemisen alaisuudessa Suomi on voittanut 7 ottelua ja ainoastaan 2 on poistuttu maaottelusta tappio niskassa.

”Davis Cup on aina spesiaalitapahtuma. Yllätyksiä nähdään useasti, mikä mekin ollaan todistettu.”

Ruusuvuorella on mielessään selvä etulyöntiasema tulevaa viikkoa silmällä pitäen.

”Joukkuehengen osalta olemme vahvin joukkue; vastustajajoukkueista melkein kaikki pelaajat tuntien tämän voi sanoa.”

”Toki olemme paperilla haastajia joka ottelussa. Tätä hetkeä varten olemme jättäneet kaikkemme kentälle edellisissä otteluissa ja niin tullaan tekemään myös Kroatiassa.”

Näin Suomi pelaa MM-kisoissa – ”Lähitulevaisuudessa on tavoite voittaa koko Davis Cup”

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, muodostavat MM-kisoihin Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraOtto VirtanenPatrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen.

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre.

Samaan aikaan pelataan kolmessa eri paikassa alkulohkoja, yhteensä Davis Cup Finalsin alkulohkovaiheessa on maailman 16 parasta maata. Yhdessä otteluparissa pelataan kolme ottelua paras kolmesta -eräsysteemillä; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli. Lohkon kaksi parasta maata selviytyy kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Espanjan Malagaan.

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä. Uskon myös olosuhteiden sopivan meille. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan; totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen.”

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

TUTUSTU MM-KISOIHIN KISASIVUN VÄLITYKSELLÄ

Nieminen totesi Verkolla-podcastissa joukkueen tavoitteena olevan voittaa lähitulevaisuudessa koko Davis Cup, eli maailmanmestaruus.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 36/2023 – →