Viikkokatsaus 3/2022 – Heliövaara/Glasspool etenivät jatkoon Australiassa

20.1.2022  |  08:51  |  Raportit

Australian avoimissa jännitettiin Emil Ruusuvuoren viiden erän ottelua ja tuuletettiin Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool avauskierroksen voittoa. Lisäksi katseita suunnataan viikonloppuun, jolloin Laura Hietaranta aloittaa pelinsä junioreiden sarjassa.

Heliövaara/Glasspool kohtaavat seuraavaksi kokeneen parin Murray/Soares –  Ruusuvuori hävisi viidessä erässä

Australian avointen nelinpelissä etenivät Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool toiselle kierrokselle kukistamalla parin Albert Ramos-Vinolas/Federico Coria 6-3, 6-3. Heliövaara/Glasspool kohtaavat toisella kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun parin Jamie Murray (GBR)/Bruno Soares (BRA). Ottelu pelataan perjantaina klo 02.00 kentällä 3.

– Ei näitä Grand Slam -otteluvoittoja ole itselläni liikaa – nämä ovat aina spesiaalijuttuja.

Heliövaara tiedostaa seuraavien vastustajien kahdeksanneksi sijoitettujen Murrayn ja Soaresin olevan lähes täysin eri tason vastustajat kuin avauskierroksen kaksinpeliin erikoistuneet pelaajat. Soares on maailmanlistan 16. ja Murray 19., kun Heliövaara on 63. ja Glasspool 74. Murray/Soares ovat voittaneet Australian avoimet ja US Openin 2016.

– Mielenkiintoinen matsi on tulossa, sillä he ovat kokeneita ja menestyneitä. Ihan kiva on lähteä otteluun enemmän haastajien roolissa. Treenasimme heidän kanssaan viime viikolla, ei sieltä mitään mahdottomia asioita ole tulossa. Ei kukaan tässä turnauksessa ole mahdoton, jos pelaamme hyvällä omalla tasolla.

LUE AVAUSKIERROKSEN OTTELURAPORTTI
AUSTRALIAN AVOINTEN KAAVIOT

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kaksinpelissä Emil Ruusuvuori, 22, ja Felix Auger-Aliassime, 21, tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän Australian avointen ensimmäisellä kierroksella. Kanadalaispelaaja käänsi ottelun itselleen viidessä erässä 6-4, 0-6, 3-6, 6-3, 6-4.

– Nyt lähinnä harmittaa, sillä oli mahdollisuudet jatkoon. Ikinä ei tiedä mitä olisi tapahtunut jatkossa, jos tuollaisen pelin olisi voittanut. Pystyin olemaan aggressiivinen toisessa ja kolmannessa erässä – kaksi viimeistä erää olivat tiukempia, eikä niissä kumpikaan ollut niin vahvasti niskan päällä. Lopussa tuli muutamat virheet liikaa ja vähän myös aggressiivisuus katosi, kommentoi Ruusuvuori.

LUE LISÄÄ

Hietaranta avaa viikonloppuna junioreiden Australian avoimet

Laura Hietaranta, 17, pelaa junioreiden Australian avoimissa 22.-29.1.2022. Suomalaispelaaja osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Australiassa pelattavaan arvoturnaukseen.

Viime vuonna Australian avoimet peruttiin junioreiden osalta, joten ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksia kiertämään päässyt Lappeenrannasta lähtöisin oleva pelaaja sai vyölleen esiintymiset Ranskan avoimissa, Wimbledonissa ja US Openissa. Kaksinpelissä voitot jäivät vielä odottamaan itseään, mutta tenniskansan mielessä on edelleen vahvana Hietarannan ja belgialaisen Sofia Costoulasin upea nelinpelin finaalipaikka Wimbledonissa.

– Olen ensimmäistä kertaa Australian avoimissa, mikä on todella siistiä. Olen odottanut tätä pitkään, joten on mahtavaa päästä tällä viikolla aloittamaan pelit. Grand Slam -kisat ovat aina erityisiä ja olen kuullut paljon hyvää tästä turnauksesta.

LUE ENNAKKO HIETARANNASTA

Virtanen aloittanut kautensa vahvasti Liettuassa

Otto Virtanen on aloittanut kautensa kolmealla komealla voitolla $25,000 ITF-turnauksessa Liettuassa. Virtanen (ATP-396) voitti puolivälierässä saksalaisen Henri Squiren (ATP-503) 6-3, 7-6(6). Perjantaisessa välierässä asettuu vastaan kahdeksanneksi sijoitettu tsekkiläinen David Poljak (ATP-451).

Patrik Niklas-Salmisen ylsi saman turnauksen nelinpelin välieriin parinaan puolalainen Michal Dembek. Vesa Ahti/Oskar Antinheimo taipuivat tiukan taistelun jälkeen puolivälierässä.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | LIETTUA

Lisäksi Nikita Liebkind on avaamassa nelinpelejään Meksikossa.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO

Junioreiden JGP-sarja käynnistyy Turussa, Oulussa ja Helsingissä – katso kaaviot ja ohjelma

10-. 12-, 14- ja 16-vuotiaiden Junior Grand Prix -osakilpailusarja (entinen Cinia JGP) käynnistyy tulevana viikonloppuna: 10- ja 14-vuotiaat Turussa, 12-vuotiaat Oulussa ja 16-vuotiaat Helsingissä. Kilpailusarjassa ikäluokkien parhaat pelaajat ottavat mittaa toisistaan vuoden aikana kuudessa osakilpailussa – kauden päätteeksi eniten pisteitä keränneet kutsutaan Masters-lopputurnaukseen.

Viikonlopun ottelut pelataan terveysturvallisesti ilman yleisöä.

KATSO JGP-KILPAILUKALENTERI & SEURAA VIIKONLOPUN PELEJÄ

Junioreita kansainvälisillä kentillä

Myös kansainvälisillä juniorikentillä ITF- ja Tennis Europe -turnauksissa on suomalaispelaajia mukana.

J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ISO-BRITANNIA
J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | TSEKKI
ALLE 14-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaksi pistettä erotti… →