Heliövaara/Glasspool toiselle kierrokselle – ”nämä ovat aina spesiaalijuttuja”

19.1.2022  |  09:11  |  Raportit

Australian avointen nelinpelissä etenivät Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool toiselle kierrokselle. Heliövaara/Glasspool kohtaavat toisella kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun parin Jamie Murray (GBR)/Bruno Soares (BRA).

Heliövaara/Glasspool kohtasivat ensimmäisellä kierroksella espanjalais-argentiinalaisparin Albert Ramos-Vinolas/Federico Coria. Jokainen pelaaja piti ensimmäisen syöttövuoronsa, jonka jälkeen oli ensimmäisen murron aika. Ramos-Vinolasin syöttäessä saivat Heliövaara ja Glasspool luotua painetta palautuksillaan ja otettua murron. Heti seuraavassa Glasspoolin syötössä oli vastustajilla kaksi murtopalloa, mutta ne suomalais-brittiläispari selvitti ja eteni 4-2 johtoon. Ensimmäinen erä päättyi Heliövaaran tyylikkääseen lentolyöntiin, kun Heliövaara/Glasspool mursi Ramos-Vinolasin toistamiseen ja merkkautti tulostaulululle luvut 6-3.

Myös toinen erä alkoi vahvasti. Heliövaara ja Glasspool pitivät molemmat avaussyöttövuoronsa menettämättä pistettäkään ja kun he mursivat Corian syötön oli tilanne nopeasti 3-0. Nopeassa tahdissa pitivät myös pelaajat loput syöttövuoronsa, mikä tarkoitti Heliövaaran ja Glasspoolin voittoa 6-3, 6-3.

– Olosuhteet olivat vaikeat tänään. Kova ja pyörivä tuuli toi isoja haasteita kaikille pelaajille. Pystyimme alun jälkeen tekemään juuri suunnitelmiemme mukaisia asioita, eli syötimme kohtuullisen hyvin ja otimme verkon haltuun. Mielestäni teimme vastustajan olon tarpeeksi epämukavaksi nelinpeliosaamisellamme, mikä oli avain onneen, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara/Glasspool voitti ottelun pelatut pisteet vakuuttavasti 68-47 ja iskivät myös komeat 22 läpilyöntiä.

– Ei näitä Grand Slam -otteluvoittoja ole itselläni liikaa – nämä ovat aina spesiaalijuttuja.

Heliövaara tiedostaa seuraavien vastustajien kahdeksanneksi sijoitettujen Murrayn ja Soaresin olevan lähes täysin eri tason vastustajat kuin avauskierroksen kaksinpeliin erikoistuneet pelaajat. Soares on maailmanlistan 16. ja Murray 19., kun Heliövaara on 63. ja Glasspool 74. Murray/Soares ovat voittaneet Australian avoimet ja US Openin 2016.

– Mielenkiintoinen matsi on tulossa, sillä he ovat kokeneita ja menestyneitä. Ihan kiva on lähteä otteluun enemmän haastajien roolissa. Treenasimme heidän kanssaan viime viikolla, ei sieltä mitään mahdottomia asioita ole tulossa. Ei kukaan tässä turnauksessa ole mahdoton, jos pelaamme hyvällä omalla tasolla.

AUSTRALIAN AVOINTEN KAAVIOT

32-vuotias Heliövaara pelasi Melbourne Parkissa viimeksi kymmenen vuotta sitten kaksinpelin karsinnoissa. Heliövaaralla on lämpimiä muistoja Australian avointen juniorisarjasta 2007, kun hän ja brittiläinen Graeme Dyce voittivat poikien nelinpelin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietaranta ensimmäistä kertaa… →