Ruusuvuori taipui viidessä erässä Auger-Aliassimelle – Heliövaara/Glasspool avaa keskiviikkona

18.1.2022  |  10:21  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 22, ja Felix Auger-Aliassime, 21, tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän Australian avointen ensimmäisellä kierroksella. Kanadalaispelaaja käänsi ottelun itselleen viidessä erässä 6-4, 0-6, 3-6, 6-3, 6-4.

Tuulisissa olosuhteissa pelatun ottelun avauserä oli haastava niin Ruusuvuorelle (ATP-90) kuin Auger-Aliassimelle (ATP-9). Kumpikin pelaajista haki peliään ja ajoitustaan sortuen virheisiin. Kanadalaispelaaja pääsi ensimmäisenä yrittämään murtoa, mutta ensimmäisenä murron otti Ruusuvuori siirtyen 4-2 johtoon. Tästä hetkestä lähtien siirtyi hallinta kuitenkin täysin Auger-Aliassimelle ja hän otti neljä peliä putkeen, eli erän 6-4.

Yli tunnin kestäneen avauserän jälkeen oli toinen erä hyvin erilainen. Ruusuvuori löysi pelinsä ja Auger-Aliassime puolestaan ajautui virhesumaan suomalaisen kovan painostuksen seurauksena. Ruusuvuori teki erityisesti kämmenpuoleltaan mitä halusi, joten 25 minuuttia ja suomalaispelaajan kymmenen läpilyöntiä myöhemmin kirjattiin tulostaululle 6-0 lukemat ja erät tasoihin. Ruusuvuori vei erän pisteet peräti 24-7.

Kolmannessa erässä jatkoi Ruusuvuori kovaa peruslyöntitykitystään. Kanadalaispelaaja alkoi puolustamaan paremmin ja pääsi katkaisemaan hävittyjen pelien putkensa avaussyöttövuoronsa kautta tasoittaen 1-1. Pelaajat pitivät syöttövuorojaan tasatahtiin suomalaispelaajan 4-3 johtoasemaan asti. Sitten tuli Auger-Aliassimen syöttövuoro ja yli kymmenen minuutin jälkeen mursi Ruusuvuori ja piti heti perään vakuuttavasti omansa, eli otti erän 6-3.

Neljännessä erässä iski ensimmäisenä Auger-Aliassime, joka mursi Ruusuvuoren toisen syöttövuoron. Tuon murron turvin kanadalaispelaaja vei erän 6-3 ja pakotti ratkaisun viidenteen erään.

Edeltävässä erässä vain neljä helppoa virhettä tehnyt Auger-Aliassime jatkoi varmaa peliään myös viidennessä erässä. Erän alku oli tasainen pelaajien pitäessä kaksi ensimmäistä syöttövuoroaan. Viidennessä pelissä teki Ruusuvuori muutamat helpot virheet ja varmasti pelannut kanadalainen otti murron. Kuten neljännessä erässä, niin myös nytkin, riitti tuo yksi murto erä- ja samalla otteluvoittoon 6-4, 0-6, 3-6, 6-3, 6-4.

– Nyt lähinnä harmittaa, sillä oli mahdollisuudet jatkoon. Ikinä ei tiedä mitä olisi tapahtunut jatkossa, jos tuollaisen pelin olisi voittanut. Pystyin olemaan aggressiivinen toisessa ja kolmannessa erässä – kaksi viimeistä erää olivat tiukempia, eikä niissä kumpikaan ollut niin vahvasti niskan päällä. Lopussa tuli muutamat virheet liikaa ja vähän myös aggressiivisuus katosi, kommentoi Ruusuvuori.

AUSTRALIAN AVOINTEN KAAVIOT

Heliövaara/Glasspool avaa keskiviikkona

Seuraavaksi suomalaisten katseet siirtyvät nelipeliin, jossa Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool kohtaavat avauskierroksella parin Albert Ramos-Vinolas/Federico Coria. Ottelu pelataan keskiviikkona päivän viimeisenä otteluna kentällä 16, eli arviolta klo 8.00 Suomen aikaa.

– Olosuhteet ovat Australiassa nykyään aika nopeat, joten pisteet ovat lyhyitä. Syöttö ja palautus nousevat isoon arvoon, mutta varmistelemaan ei sovi ryhtyä. Pallot liitävät helposti pitkäksi, jos niitä alkaa yhtään ohjailemaan, joten lyönnit pitää saattaa loppuun asti ja uskoa, että kontrolli riittää. Rohkeudella tullaan siis todennäköisesti voittamaan Australian avoimet, sanoi Heliövaara.

Seuraava uutinen: Lahden Kisapuisto on… →