Viikkokatsaus 26/2021 – SM-kisat huipentuvat Hangossa, nelinpelitähdet jatkavat Wimbledonissa

2.7.2021  |  22:02  |  Raportit

Erittäin vilkas tennisviikko kääntyy viikonloppuun. Tapahtumia on riittänyt erityisesti SM-kilpailuissa Hangossa ja Wimbledonissa, jossa Henri Kontinen ja Harri Heliövaara jatkavat otteluitaan.

Lisäksi juniorit ovat esiintyneet hienosti: alle 14-vuotiaat pojat selvittivät tiensä Euroopan 8 parhaan joukkoon EM-joukkuekilpailuissa ja ovat parhaillaan finaaliturnauksessa, Laura Hietarannan esikisa Wimbledoniin toi kokemusta ja voittoja sekä Stella Remander juhlii nelinpelimestaruutta Virossa.

Nelinpelitähdet Kontinen ja Heliövaara jatkavat Wimbledonissa lauantaina

Torstai oli erinomainen suomalaispäivä Wimbledonissa. Henri Kontinen ja Grand Slam -pääsarjadebyyttinsä tehnyt Harri Heliövaara etenivät pareineen nelinpelin toiselle kierrokselle.

Nelinpelin 1. kierros
[11] Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin (FRA) – Rohan Bopanna/Divij Sharan (IND) 7-6(6), 6-4
[WC] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool (GBR) – [10] Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer (NED) 5-7, 6-3, 6-4

Kontinen/Roger-Vasselin kohtaa toisella kierroksella parin Simone Bolelli (ITA)/Maximo Gonzalez (ARG) ja Heliövaara/Glasspool kohtaa Alastair Gray (GBR)/Aidan McHugh (GBR). Ottelut ovat lauantaina, Kontinen pelaa kentällä 8 päivän kolmannessa ottelussa ja Heliövaara kentällä 14 toisessa ottelussa – ottelut alkavat klo 13.00.

Emil Ruusuvuori taisteli täydet viisi erää Wimbledonin avauskierroksella, mutta suomalaisen oli lopulta taipuminen Marcos Gironille 4-6, 6-2, 2-6, 6-0, 4-6. Lue lisää täältä.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

SM-kilpailut huipentuvat viikonloppuna Hangossa

SM-kilpailuiden kaksinpelien välierät pelataan lauantaina Hangon Tennisstadionilla. Kaikki välieräpelit ovat nähtävillä Ruutu Urheilun kautta.

LUE KAKSINPELIEN PUOLIVÄLIERÄRAPORTTI
LUE NELINPELIEN RAPORTTI

Naisten välierät
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka | klo 11.30
[2] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [4] Mariella Minetti, TaTS | klo 10.00

Miesten välierät
[6] Aleksi Löfman, HVS – [7] Juho Paukku, Break Point | klo 15.00
[2] Patrick Kaukovalta, HVS – [4] Iiro Vasa, ÅLK | klo 13.00

KAAVIOT & TULOKSET
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Porsche Junior Team Finland: 14-vuotiaat pojat EM-lopputurnauksessa – Espanja kovempi avauksessa

Porsche Junior Team Finlandin alle 14-vuotiaiden maajoukkueet pelasivat EM-joukkuekilpailuiden karsintaturnauksissa 27.-29.6. Tyttöjen taival jäi karsintaturnaukseen, pojat sen sijaan etenivät upeasti Euroopan kahdeksan parhaan maan joukkoon Valencian lopputurnaukseen 2.-4.7.

LUE RAPORTISTA LISÄÄ

Felix AlopaeusLinus Lagerbohm ja Oskari Paldanius avasivat pelinsä lopputurnauksessa perjantaina Espanjaa vastaan. Kivikova Espanja oli tällä kertaa vahvempi 2-1 ja Suomi pelaa sijoista 5-8. Pojat kohtaavat Ruotsin lauantaina – ottelussa on panoksena pääsy 14-vuotiaiden maailman lopputurnaukseen, ITF World Junior Tennis, 2.-4.8.2021.

EM-LOPPUTURNAUKSEN TULOSSEURANTA

Hietarannan valmistava turnaus Wimbledoniin toi kokemusta ja voittoja – Remander nelinpelimestaruuteen Virossa

Laura Hietaranta pelaa ensi viikolla junioreiden Wimbledonissa. Tällä viikolla Hietaranta pelasi alle 18-vuotiaiden 1. kategorian esikisassa Roehamptonissa. Suomalaispelaaja voitti niin kaksin- kuin nelinpelissä yhdet ottelut – eli kokemusta ja voittoja ennen lyhyen nurmikenttäkaudenn huipennusta.

J1 ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Laura Hietaranta (@laurahietaranta) jakama julkaisu

Stella Remander ylsi upeasti alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF-kilpailun nelinpelin turnausvoittoon Virossa yhdessä ruotsalaisen June Björkin kanssa. Finaalissa kaksikko voitti Elisabeth Iila/Emily Sartz Lunde 1-6, 6-0, 11-9.

– Oli aika erikoinen turnaus, koska pelattiin kovilla kentillä ulkona. Se vaati kyllä tosi nopeaa sopeutumista kaikilta. Kaksinpelin lopputulokseen en ole ihan kauhean tyytyväinen, mutta nelinpeli meni erittäin hyvin. Ollaan ennenkin Junen kanssa pelattu ja se on mennyt hyvin. Pelityylit sopii minun mielestä aika kivasti yhteen. Tästä on hyvä jatkaa, kertoi Remander.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Poikien puolella Indrek Soome pelasi tiensä myös nelinpelifinaaliin virolaisen Alex-Andre Ojassalun kanssa, mutta tällä kertaa oli taipuminen päätösottelussa. Kaksinpelissä parhaimpaan suoritukseen ylsi Otso Martikainen ja Andreas Sillaste etenemällä puolivälieriin.

J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO

Virtanen taipui Hollannissa

Otto Virtasen pelit päättyivät avauskierrokselle Hollannissa.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | HOLLANTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana ja Vehviläinen… →