Orpana ja Vehviläinen pelaavat SM-kullasta sunnuntaina Hangossa

3.7.2021  |  15:11  |  Raportit

Ennakkosuosikit Oona Orpana (Smash-Kotka) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK) etenivät naisten kaksinpelin loppuotteluun ulkokenttien SM-kilpailuissa Hangossa. Loppuottelu pelataan sunnuntaina klo 10.00 alkaen – voit seurata ottelua myös Ruutu Urheilun kautta.

Naisten välierät
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka 6-0, 6-1
[2] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [4] Mariella Minetti, TaTS 6-7(5), 7-5, 6-2

 

KAAVIOT & TULOKSET
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Päivän ensimmäisestä välierästä toiseksi sijoitetun Vehviläisen ja neljänneksi sijoitetun Mariella Minettin (TaTS) kesken tuli todellinen jännitysnäytelmä. Vuoden 2019 ulkokenttien hopeamitalisti Minetti vei ensimmäisen erän tie-breikissa ja johti toista erää 5-3 30-0 omassa syötössään. Kahden pisteen päähän se lopulta jäi tamperelaisella, kun Vehviläinen käänsi ottelun itselleen yli kolmen ja puolen tunnin pelin jälkeen 6-7(5), 7-5, 6-2.

– Yhdellä sanalla: vuoristorata. Toisaalta laadukas ottelu meiltä molemmilta alusta loppuun. Ensimmäisessä erässä olin hieman liian passiivinen, aloitin pelaamaan toisessa erässä vähän aggressiivisemmin – kuitenkin Mariella pääsi syöttämään otteluvoitosta. Yritin vain pysyä rauhallisena ja pelata pisteen kerrallaan, uskoin tekemiseeni ja se palkittiin, kommentoi Vehviläinen.

Vehviläiselle kaksinpelin finaalipaikka on ensimmäinen ulkokenttien SM-kilpailuissa.

– Yllättävän pitkään finaaliin pääseminen kesti. Massa on kuitenkin lempialustani ja vahvuuteni tulevat parhaiten esiin tällä alustalla.

Toisessa välierässä olivat vastakkain Smash-Kotkan Orpana ja Venla Ahti. Ahdille välieräpaikka oli uran ensimmäinen aikuisten SM-kilpailuissa ja puolestaan Orpanalla on haussa uran kolmas ulkokenttien Suomen mestaruus.

Seura- ja nelinpelikaverien ottelussa lyötiin palloa kovaa puolelta toiselle. Orpana oli alusta alkaen muutaman askeleen edellä, mikä toi finaalipaikan suoraan kahdessa erässä.

– Tänään pelini tuntui paremmalta ja rennommalta kuin eilen. Pystyin pitämään hyvin keskittymiseni läpi ottelun, vaikka vastassa olikin hyvä kaveri. Sain peruslyönneillä luotua painetta Venlalle, enkä tehnyt myöskään paljoa helppoja virheitä, sanoi Orpana.

– Liisa on tuttu vastustaja, eli tiedän suunnilleen mitä on tulossa. Lähden otteluun oman pelin kautta niin kuin aina.

Vehviläinen ei ole vielä pystynyt Orpanaa kaksinpelissä voittamaan. Viimeisin kohtaaminen on tammikuussa, jolloin Orpana voitti Tennisliiga-ottelun tiukasti kolmessa erässä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta ja Paukku… →