SM-kilpailut: kaksinpelien välierät lauantaina ja loppuottelut sunnuntaina Hangossa

2.7.2021  |  15:33  |  Raportit

SM-kilpailuiden välierät pelataan lauantaina Hangon Tennisstadionilla. Kaikki välieräpelit ovat nähtävillä Ruutu Urheilun kautta.

Naisten välierät
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka | klo 11.30
[2] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [4] Mariella Minetti, TaTS | klo 10.00

 

Miesten välierät
[6] Aleksi Löfman, HVS – [7] Juho Paukku, Break Point | klo 15.00
[2] Patrick Kaukovalta, HVS – [4] Iiro Vasa, ÅLK | klo 13.00

 

KAAVIOT & TULOKSET
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Orpanan ja Vehviläisen johdolla kohti ratkaisuotteluita

Kärkisijoitetut Oona Orpana (Smash-Kotka) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK) saavat seurakseen välieriin Venla Ahdin (Smash-Kotka) ja Mariella Minettin (TaTS). Orpana kohtaa seura- ja nelinpelikaveri Ahdin ja Vehviläisen haastaa Minetti.

Korkeimmalle sijoitetut pelaajat ovat pitäneet lähes täysin paikkansa naisten tämän vuoden turnauksessa. Ainoa poikkeus tähän asti on viidenneksi sijoitetun Ahdin voitto kolmanneksi sijoitetusta Emma Eerolasta (TaTS) 6-3, 7-5. Ahti on nyt ensimmäistä kertaa kaksinpelin SM-mitaleilla aikuisissa.

Ennakkosuosikit Orpana ja Vehviläinen olivat vakuuttavia puolivälierissään. Orpana kukisti kuudenneksi sijoitetun Emelie Gabranin (HVS) 6-1, ja Vehviläinen seitsemänneksi sijoitetun Peppi Ramstedtin (HVS) 6-3, 7-5.

Massakenttiä lempialustanaan pitävä Vehviläinen on mielissään tähän astisesta tekemisestään.

– Ihan hyvät ovat tunnelmat, aina on kivaa mennä pidemmälle turnauksessa. Tykkään pelata massakentillä, peli on vähän hitaampaa ja yläkierteellä saa hyviä asioita aikaan.

Vuoden 2019 tuplamestari Orpana on vakuuttanut otteluissaan Hangossa.

Neljännessä puolivälierässä neljänneksi sijoitettu Mariella Minetti (TaTS) voitti seurakaverinsa Emilia Hartmanin (TaTS) 6-0, 6-4. Minetti on vuoden 2019 ulkokenttien hopeamitalisti.

Naisten puolivälierät
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [6] Emelie Gabran, HVS 6-1, 6-2
[2] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [7] Peppi Ramstedt, HVS 6-3, 7-5
[5] Venla Ahti, Smash-Kotka – [3] Emma Eerola, TaTS 6-3, 7-5
[4] Mariella Minetti, TaTS – [8] Emilia Hartman, TaTS 6-0, 6-4

Naisten välierät
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka
[2] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [4] Mariella Minetti, TaTS

Löfman tiputti ykköseksi sijoitetun Vasan – hallitseva mestari Kaukovalta vahvana

Miesten kaksinpelin välierissä nähtiin muutamat yllätykset. Lauantain välierissä kohtaavat [6] Aleksi Löfman (HVS) – [7] Juho Paukku (Break Point) ja [2] Patrick Kaukovalta (HVS) – [4] Iiro Vasa (ÄLK).

Ensimmäisenä pienimuotoisen yllätyksen, sijoituksien perusteella, teki entinen ammattilaispelaaja Juho Paukku (Break Point), joka voitti kolmanneksi sijoitetun Roni Rikkosen (TaTS), 6-0, 6-3. Paukku on voittanut ulkokenttien Suomen mestaruudet vuosina 2014 ja 2007.

Päivän suurimmasta yllätyksestä vastasi kuudenneksi sijoitettu Aleksi Löfman (HVS). Löfman voitti kolmen erän trillerissä ykkössijoitetun Eero Vasan (ÅLK) 5-7, 6-4, 7-6(3). Löfman ylsi nyt ensimmäistä kertaa aikuisten SM-kaksinpelissä mitalipeleihin.

– Läpi ottelun tuli aika paljon murtoja. Olin toistakin erää häviöllä 1-4, mutta onneksi siinä oli vain yksi murto. Kolmas erä oli sitten aikamoista kairausta. Hyvät ja odottavat tunnelmat ovat välieriin – mikäs täällä ollessa, kun aurinko paistaa ja peli kulkee, kommentoi Löfman.

Löfmanin tavoin ensimmäistä kertaa on aikuisissa mitalipeleissä neljänneksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK). Vasa oli vaikeuksissa puolivälierässään kokenutta Lauri Kiiskiä (TaTS) vastaan, mutta pääsi peliin mukaan ja valitettavasti lopulta ottelu päättyi Kiiskin luovutukseen jalkavamman johdosta toisen erän lopulla.

Hallitseva ulkokenttien Suomen mestari Patrick Kaukovalta (HVS) jatkoi ilman erätappioita välieriin. Kaukovalta kertoo viime vuonna tulleen ensimmäisen Suomen mestaruuden rentouttaneen ja nyt Hangossa ei paineita ole ollut sekä peli on myös kulkenut kierros kierrokselta paremmin.

Miesten puolivälierät
[1] Eero Vasa, ÅLK – [6] Aleksi Löfman, HVS 5-7, 6-4, 7-6(3)
[2] Patrick Kaukovalta, HVS – Oskari Eerola, LVS 6-1, 6-2
[7] Juho Paukku, Break Point – [3] Roni Rikkonen, TaTS 6-0, 6-3
[4] Iiro Vasa, ÅLK – Lauri Kiiski, TaTS 2-6, 5-2 rtd

Miesten välierät
[6] Aleksi Löfman, HVS – [7] Juho Paukku, Break Point
[2] Patrick Kaukovalta, HVS – [4] Iiro Vasa, ÅLK

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: välieräpelaajien videohaastattelut… →