Ruusuvuori hävisi Gironille Wimbledonin avauskierroksella – ”Kumpikaan ei pystynyt olemaan tänään hirveän tasainen.”

30.6.2021  |  16:58  |  Raportit

Kuva: ATP

Emil Ruusuvuori taisteli täydet viisi erää Wimbledonin avauskierroksella, mutta suomalaisen oli lopulta taipuminen Marcos Gironille 4-6, 6-2, 2-6, 6-0, 4-6.

Ruusuvuori ja Giron eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan. Ruusuvuorelle kyseessä oli ensimmäinen aikuisten Wimbledon ja Gironille toinen, kumpikin haki myös ensimmäistä kertaa paikkaa toiselle kierrokselle. Ennakkoon pelaajien ottelusta oli lupa odottaa tiukkaa, sillä he löytyvät maailmanlistalta hyvin läheltä toisiaan: Ruusuvuori 76. ja Giron 66.

Ottelun avauserä oli tasaväkinen, mutta yksi heikko syöttövuoro Ruusuvuorelta 3-3 tilanteessa käänsi erän Gironille luvuin 4-6. Toisen erän 2-2 tilanteessa otti suomalaispelaaja vahvoilla peruslyönneillään hallinnan itselleen – murtoja tuli kaksi kappaletta ja samalla erä vakuuttavasti 6-2.

Kolmas erä oli sitten edeltävän peilikuva. Varmat peruslyönnit ja vahva liike oli Gironin resepti, ja se toi 2-1 eräjohdon. Jotta ottelusta muodostuisi entistäkin ennalta-arvaamattomampi oli jälleen Ruusuvuoren aika iskeä. Suomalaispelaaja iski lähes virheettömän erän ja taululle epätyypillisen murskaavat nurmilukemat 6-0.

Ratkaisu haettiin siis viidennestä erästä. Erän yhdeksännestä pelistä muodostui kriittinen, Ruusuvuori selvitti useita murtopalloja, mutta lopulta Giron mursi 5-4 johtoasemaan. Yhdysvaltalaispelaaja syötti ottelun itselleen ja tulostaululle lukemat 6-4, 2-6, 6-2, 0-6, 6-4.

– Ylös alas mentiin molemmat, erät mieheen alussa. Kumpikaan ei pystynyt olemaan tänään hirveän tasainen. Se oli päivän henki. Molemmat käyttivät tilaisuutensa hyödykseen aina tilaisuuden tullen, siitä johtuen tuli aika selkeitä eriä. Muutamasta pisteestä se sitten jäi kiinni, kuvaili Ruusuvuori.

– Ottelu ottelulta opin enemmän. Vieläkään ei ole hirveästi kokemusta nurmella pelaamisesta. Tykkään alustasta kovasti, oppia tarttui matkaan.

– Heinäkuussa on ideana mennä Båstadin ATP-turnauksen kautta Yhdyvaltoihin koville kentille. Aloitan siellä Atlantasta ja siitä kohti US Openia, päätti Ruusuvuori.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Suomalaisittain katseet kääntyvät nelinpeliin, jossa ovat mukana Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool ja Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin. Kontinen on mukana myös sekanelinpelissä yhdessä Heather Watsonin kanssa.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: pääsarjojen avauspäivää… →