Viikkokatsaus 1/2021 – Ruusuvuori ja Heliövaara vahvassa vireessä Antalyassa, TEHO Sport Tennisliigassa jännittävät ottelut

8.1.2021  |  18:05  |  Raportit

Antalyan ATP-turnauksesta kuuluu erinomaisia suomalaisuutisia, lisäksi ITF-juniorikiertueella ja TEHO Sport Tennisliigassa riittää seurattavaa.

Ruusuvuori toiselle kierrokselle Antalyassa – Ruusuvuori/Heliövaara puolivälieriin nelinpelissä

Suomalaisittain on ammattilaiskausi käynnistynyt hienosti ATP250-turnauksessa Turkin Antalyassa.

Suomen ykköskaksinpelaaja Emil Ruusuvuori (ATP-87) aloitti vuotensa väkevästi torstaina kukistamalla tsekkiläisen Jiri Veselyn (ATP-67) suoraan kahdessa erässä 6-3, 7-6(4). Lauantaina noin klo 10.30 kohtaa Ruusuvuori toisella kierroksella italialaisen Stefano Travaglian (ATP-75).

– Hyvä kauden ensimmäinen ottelu. Vastassa oli isosyöttöinen kaveri ja muutenkin kovalyöntinen vastustaja. Onnistuin itse omissa syötöissäni todella hyvin. Sain pidettyä pallot lyhyinä syöttö ja ensimmäinen lyönti kombinaatiolla, kommentoi Ruusuvuori.

LUE RAPORTTI

Nelinpelissä avasi suomalaiskaksikko Ruusuvuori/Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-111) myös ottelunsa perjantaina. He kohtasivat ensimmäisellä kierroksella parin Denys Molchanov/Aleksandr Nedovyesov. Ruusuvuori/Heliövaara otti komean 6-3, 6-2 voiton ja marssivat puolivälieriin. Edellisen kerran suomalaispari oli voittanut ottelun ATP-kiertueella vuoden 2014 lokakuussa, kun Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen etenivät puolivälieriin Tukholmassa. Saman vuoden kesällä voittivat Kontinen/Nieminen Kitzbühelin ATP-turnauksen.

Kyseessä on sekä Heliövaaran että Ruusuvuoren ensimmäinen otteluvoitto nelinpelissä ATP-kiertueen pääsarjassa.

– Päällimmäisenä on tällä hetkellä niin onnellinen olo! 31 vuotta on mittarissa ja olen tahkonnut vuosia alemmilla tasoilla, joten kyllä maistuu uran ensimmäinen voitto pääkiertueella hyvältä, riemuitsi Heliövaara.

– Emilin kanssa oli mahtava fiilis läpi ottelun kentällä, osoitimme tasomme ja se oli vastustajille ihan liikaa. Emilin syöttö- ja takakenttäpeli on aivan huipputasoa ja kun sain itse tuettua vahvalla verkkopelillä sekä palautuksilla, niin kova tiimi olemme, kuvaili Heliövaara ottelua ja parin vahvuuksia.

Puolivälierässä asettuvat vastaan turnauksen toiseksi sijoitetut Ivan Dodig (ATP-16)/Filip Polasek (ATP-17). Puolivälierä pelataan sunnuntaina.

Heliövaara (kaksinpelin ATP-636) oli myös lähellä yltää uransa ensimmäiseen kaksinpelin pääsarjaan ATP-tasolla, mutta karsintafinaalissa oli taipuminen venäläiselle Pavel Kotoville (ATP-269) 2-6, 2-6. Heliövaara pääsi mukaan karsintoihin lukuisten vetäytymisten johdosta.

ANTALYA OPEN, ATP250 | TURKKI

REMANDER ITF-JUNIORIKIERTUEELLA SAKSASSA – NELINPELISSÄ HAUSSA TURNAUSVOITTO

Porsche Junior Team Finlandin Stella Remander, 15, pelaa tällä viikolla alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella Saksassa. Remanderin taival katkesi kaksinpelin avauskierrokselle, mutta nelinpelissä Remander ja virolainen Anet Angelika Koskel ovat edenneet jo välieriin.

ALLE 18-VUOTIAIDEN ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, 4. KATEGORIA | SAKSA

TEHO SPORT TENNISLIIGA JATKUU ILMAN YLEISÖÄ 8.-10.1. – SEURAA OTTELUITA RUUDUSTA

TEHO Sport Tennisliigan runkosarja lähestyy loppuaan, tulevana viikonloppuna liiga palaa yli kuukauden mittaiselta tauoltaan takaisin tositoimiin. Luvassa on kolme naisten ottelua ja kymmenen miesten ottelua.

LUE ENNAKKO & SEURAA OTTELUITA
RUUTU-LÄHETYKSET

Ruutu Urheilun kautta voit seurata viittä otteluparia. Lauantainen ottelu Smash-Kotkan ja Helsingin Lawn-Tennis Klubin välillä on selostettu, kun selostuskopissa on Veli-Matti Markkanen. Muut ottelut ovat fanikamera-lähetyksiä ilman selostusta.

Tennisliiga (SM-tason toiminta) ja I-divisioona alkavat nyt tammikuussa, sarjoja on mahdollista pelata Olympiakomitean ja viranomaispäätösten pohjalta vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta. Ottelut pelataan ilman yleisöä.

Jaa:

Seuraava uutinen: TVS ja HVS… →