Ruusuvuori/Heliövaara puolivälieriin Antalyassa – ensimmäinen suomalaisvoitto ATP-kiertueella sitten vuoden 2014

8.1.2021  |  14:16  |  Raportit

Turkin Antalyassa on lähtenyt ammattilaiskausi upeasti liikkeelle suomalaisittain. ATP250-turnauksessa on Emil Ruusuvuori, 21, edennyt toiselle kierrokselle (lue lisää), jolla kohtaa lauantaina noin klo 10.30 italialaisen Stefano Travaglian. Ja perjantaina etenivät Ruusuvuori ja Harri Heliövaara, 31, nelinpelin puolivälieriin.

Edellisen kerran suomalaispari on voittanut ottelun ATP-kiertueella vuoden 2014 lokakuussa, kun Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen etenivät puolivälieriin Tukholmassa. Saman vuoden kesällä voittivat Kontinen/Nieminen Kitzbühelin ATP-turnauksen. Nyt Ruusuvuori/Heliövaara eteni samaan puolivälierävaiheeseen kukistamalla ensimmäisellä kierroksella parin Denys Molchanov/Aleksandr Nedovyesov 6-3, 6-2.

Kyseessä on sekä Heliövaaran että Ruusuvuoren ensimmäinen otteluvoitto nelinpelissä ATP-kiertueen pääsarjassa.

– Päällimmäisenä on tällä hetkellä niin onnellinen olo! 31 vuotta on mittarissa ja olen tahkonnut vuosia alemmilla tasoilla, joten kyllä maistuu uran ensimmäinen voitto pääkiertueella hyvältä, riemuitsi Heliövaara.

– Emilin kanssa oli mahtava fiilis läpi ottelun kentällä, osoitimme tasomme ja se oli vastustajille ihan liikaa. Emilin syöttö- ja takakenttäpeli on aivan huipputasoa ja kun sain itse tuettua vahvalla verkkopelillä sekä palautuksilla, niin kova tiimi olemme, kuvaili Heliövaara ottelua ja parin vahvuuksia.

Puolivälierässä asettuvat vastaan turnauksen toiseksi sijoitetut Ivan Dodig (ATP-16)/Filip Polasek (ATP-17). Puolivälierän ajankohtaa ei ole vielä tiedossa.

ANTALYA OPEN, ATP250 | TURKKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 1/2021 – →