TEHO Sport Tennisliigan kausi jatkuu viikonloppuna – asetelmat haussa runkosarjojen päätöskierroksille

7.1.2021  |  15:55  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliigan runkosarja lähestyy loppuaan, tulevana viikonloppuna liiga palaa yli kuukauden mittaiselta tauoltaan takaisin tositoimiin. Luvassa on kolme naisten ottelua ja kymmenen miesten ottelua.

Tennisliiga (SM-tason toiminta) ja I-divisioona alkavat nyt tammikuussa, sarjoja on mahdollista pelata Olympiakomitean ja viranomaispäätösten pohjalta vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta. Ottelut pelataan ilman yleisöä.

Ruutu Urheilun kautta voit seurata viittä otteluparia. Lauantainen ottelu Smash-Kotkan ja Helsingin Lawn-Tennis Klubin välillä on selostettu, kun selostuskopissa on Veli-Matti Markkanen. Muut ottelut ovat fanikamera-lähetyksiä ilman selostusta. Voit katsoa joukkueiden nimeämät kokoonpanot täältä. Kyseisistä kokoonpanoista valitaan pelaavat kaksinpelaajat pelipäivän aamuna – nämä julkaistaan klo 9.00.

Smashin joukkueet sarjojen piikkipaikoilla

Tuleva viikonloppu on runkosarjan toiseksi viimeinen, pudotuspelipaikat ratkeavat 15.-16.1. Naisissa neljä parasta etenee välieriin ja miehissä kaksi parasta suoraan välieriin sekä sijoilla 3-6 olevat joukkueet puolivälieriin.

Sarjojen kärkikolmikot muodostavat naisissa Smash, Tampereen Tennisseura ja HVS-Tennis sekä miehissä Smash, HVS ja TVS-Tennis. Naisissa neljäntenä ja viimeisenä joukkueena kohti pudotuspelejä on matkalla Smash-Kotka. Kotkalaisilla on hyvä neljän pisteen etumatka viidentenä olevaan Oulun Verkkopalloseuraan. Tällä hetkellä miehissä ovat pudotuspeleihin matkalla kärkikolmikon lisäksi Grani Tennis, Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja Sata-Tennis.

Sarjanousijat uhassa pudota ja ajautua karsintoihin – muutamat kestomenestyjät myös vaikeuksissa

Mielenkiintoa riittää myös sarjojen häntäpäässä, eli naisten sarjan kaksi viimeistä joukkuetta ajautuvat karsintoihin I-divisioonan parhaiden kanssa. Kyseiset joukkueet ovat tällä hetkellä sarjanousija Espoon Verkkopalloseura ja hieman yllättäen viime kauden hopeamitalisti GT. GT on toisaalta tasapisteissä Åbo Lawn-Tennis Klubbin kanssa ja vain yhden pisteen päässä OVS:sta. EVS puolestaan on jo neljän pisteen päässä GT:stä, eli sarjanousijan tie on viemässä karsintoihin.

Miehissä puolestaan viimeinen joukkue putoaa suoraan ja toiseksi viimeinen ajautuu karsintoihin. Viimeisenä on Valkeakosken Tennis kahdella pistellään ja toiseksi viimeisenä Espoon Tennisseura neljällä pisteellään. VT ja ETS ovat sarjanousijat ja molemmilla alkaa olla jo matkaa kahdeksantena olevaan Smash-Kotkaan, jolla on seitsemän pistettä. Kotkalaiset on totuttu näkemään viime vuodet pudotus- ja mitalipeleissä, joten on mielenkiintoista nähdä onnistuuko joukkue kääntämään kelkkaansa kohti viime vuosien normaalia.

8.-10.1. pelattujen otteluiden jälkeen on tarkoitus pelata runkosarjojen päätöskierrokset 15.-16.1.2021, jonka jälkeen kausi huipentuisi puolivälieriin ja välieriin 5.-6.2.2021 sekä pronssi- ja mestaruusotteluihin 13.2.2021. Alunperin oli suunnitteilla pelata keskitetty finaalitapahtuma, mutta tästä luovuttiin ja mitalipelit pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Keskitetystä finaalitapahtumasta luovuttiin, jotta voimme paremmin taata rajatumman ja näin turvallisemman pelitapahtuman.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT
RUUTU-LÄHETYKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Smash kehitti toimintaansa… →