Viikkoennakko 5/2020 – Kontinen voittojahdissa Australiassa ja TEHO Sport Tennisliigan pudotuspelit käynnistyvät

27.1.2020  |  15:41  |  Ennakot

Tämän viikon yksi seuratuimmista asioista on luonnollisesti Henri Kontisen otteet Australian avoimissa. Lisäksi viikonlopulle mielenkiintoa tuovat TEHO Sport Tennisliigan puolivälierät ja välierät sekä junioreiden perinteikkään Winter Cup -maajoukkueturnaukset.

Kontinen/Struff puolivälieriin Australiassa – tiistaina nelinpelin puolivälierä ja sekanelinpelin toinen kierros

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff ovat edenneet nelinpelin puolivälieriin Australian avoimissa kukistettuaan maanantaina parin Simone Bolelli/Benoit Paire 7-5, 6-3. Puolivälierässä asettuvat vastaan 11. sijoitetut Rajeev Ram/Joe Salisbury. Puolivälierä pelataan tiistaina aikaisintaan klo 03:00 1573 Arenalla.

Kontinen ahkeroi tiistaina, kun nelinpelin puolivälierän jälkeen on vielä luvassa sekanelinpelin toinen kierros. Kolmanneksi sijoitetut Kontinen ja kanadalainen Gabriela Dabrowski kohtaavat 1573 Arenan päivän viimeisessä ottelussa australialaiset Jessica Mooren ja Matthew Ebdenin.

LUE LISÄÄ

TEHO Sport Tennisliigassa puolivälierät ja välierät 31.1.-1.2. – finaalitapahtuman lipunmyynti käynnissä

TEHO Sport Tennisliigassa pelataan perjantaina miesten puolivälierät klo 17:30 alkaen: Smash – TaTS ja GT – HVS. Lauantaina ovat vuorossa puolestaan välierät. Naisissa ovat vastakkain klo 14:00 alkaen GT – TaTS ja Smash-Kotka – Smash. Miehissä välierät pelataan klo 17:00 alkaen ja runkosarjan parhaat HLK ja Smash-Kotka odottavat vastustajiaan puolivälieristä.

Puolivälierät ja välierät näkyvät myös Ruutu Urheilussa.

Kausi huipentuu finaalitapahtumaan Talin Tenniskeskuksessa lauantaina 8.2. Tapahtumassa pelataan miesten ja naisten pronssiottelut ja liigakarsinnat klo 10:00 alkaen sekä loppuottelut klo 14:00. Lipunmyynti tapahtumaan on auki täällä.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Heliövaara pelaa Australiassa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-146 ja kaksinpelin ATP-607) jatkaa kauttaan ATP Challenger -turnauksessa Australiassa. Heliövaara hävisi kaksinpelin karsinnassa japanilaiselle Takuto Nikille (ATP-566) 4-6, 6-1, 6-7. Nelinpelissä Heliövaara ja hollantilainen Sem Verbeek ovat neljänneksi sijoitettuja ja kohtaavat avauskierroksella australialaiset villikorttilaiset Chris Guccione/Matt Reid.

ATP CHALLENGER 80 | AUSTRALIA

ITF-kiertueella olivat Alexandra Anttila, Liisa Vehviläinen ja Saara Aerila hakemassa pääsarjapaikkoja Meksikossa. Tällä kertaa suomalaisten taipaleet katkesivat karsintoihin.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO

Naisten maajoukkue aloittaa valmistautumisensa kotiturnaukseen 4.-7.2.

Fed Cup -kotiturnaus lähenee kovaa vauhtia. Oona Orpana, Anastasia Kulikova, Ella Haavisto ja Laura Hietaranta sekä kapteeni Emma Laine aloittavat keskiviikkona 29.1. yhteisen valmistautumisensa ensi tiistaina 4.2. alkavaa turnausta varten.

LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA | LIPUNMYYNTI

Alle 12-vuotiaiden Winter Cup -maajoukkueturnaus Pajulahdessa

Porsche Junior Team Finlandin 12- ja 14-vuotiaat pelaavat perinteisissä Tennis Europen Winter Cup -turnauksissa. Winter Cup on joukkuemuotoinen turnaus, jossa Euroopan maat kilpailevat toisiaan vastaan. Turnausta on pelattu jo vuodesta 1977.

Winter Cup alkaa karsintakierroksilla, kun 12-vuotiaat pelaavat 31.1.-2.2. ja 14-vuotiaat 7.-9.2. Karsintaturnausten kaksi parasta maata etenevät lopputurnauksiin. 12-vuotiaiden lopputurnaus pelataan 14.-16.2. ja 14-vuotiaiden 20.-22.2.

Pajulahti järjestää 12-vuotiaiden poikien turnauksen

12-vuotiaat pojat pääsevät pelaamaan kotikentällään Pajulahden Liikuntakeskuksessa ja tytöt matkaavat Viroon. 14-vuotiaat iskevät karsintaturnauksensa Venäjällä.

LUE LISÄÄ JOUKKUEISTA & KATSO TURNAUSSIVUT

Porsche Junior Team Finland: Martikainen arvostetussa Les Petits -junioriturnauksessa Ranskassa ja ITF-kiertueella suomalaisia Norjassa

Winter Cupien lisäksi Otso Martikainen pelaa arvostetussa ja maailman yhdessä kovatasoisimmista juniorikilpailuista, Les Petits, Ranskassa. Martikainen on mukana alle 14-vuotiaiden kaksin- ja nelinpelissä, joissa maailman parhaat ottavat mittaa toisistaan. Turnauksesta on tarjolla livestream. Suomalaisjunioreita on myös pelaamassa ITF-kiertueella Norjassa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN SUPER CATEGORY TENNIS EUROPE, LES PETITS | RANSKA
ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | NORJA

Ruusuvuori viikonloppuna Montpellierin ATP-turnauksen karsinnoissa

Emil Ruusuvuoren kausi jatkuu tulevana viikonloppuna ATP250-turnauksen karsinnalla Montpellierissa. Karsinnan kaavioita ei ole vielä julkaistu.

Lue lisää Ruusuvuoren viimeisimmistä kuulumisista artikkelistamme, josta selviää myös tulevien kuukausien otteluohjelma.

LUE ARTIKKELI

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Struff taipui Australian… →