Kontinen/Struff puolivälieriin Australiassa

27.1.2020  |  05:01  |  Raportit

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff ovat edenneet nelinpelin puolivälieriin Australian avoimissa. Puolivälierässä asettuvat vastaan 11. sijoitetut Rajeev Ram/Joe Salisbury. Puolivälierä pelataan tiistaina aikaisintaan klo 03:00 1573 Arenalla.

Kontinen ja Struff kohtasivat varhain maanantaiaamuna italialaisen Simone Bolellin ja ranskalaisen Benoit Pairen. Molemmat parit ovat turnauksessa sijoittamattomina liikenteessä, mutta molemmat olivat raivanneet tieltään jo sijoitetut parit: Kontinen/Struff voitti toisella kierroksella 15. sijoitetun parin Maximo Gonzalez/Fabrice Martin ja Bolelli/Paire tiputti avauskierroksella ykköseksi sijoitetut hallitsevat mestarit Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert.

Ottelun alkuvaiheessa oli molemmilla pareilla murtomahdollisuudet, mutta näitä ei onnistuttu hyödyntämään. Tämän jälkeen ottelussa edettiin ilman murtomahdollisuuksia tiebreikin porteille asti. Paire asteli syöttämään tilanteessa 5-6 siirtääkseen ratkaisun katkaisupeliin, mutta sortui kahteen kaksoisvirheeseen, joista toinen tuli eräpallossa. Eli avauserä Kontiselle ja Struffille 7-5.

Toisessa erässä ensimmäinen murtomahdollisuus ja murto nähtiin kuudennessa pelissä. Kontinen/Struff onnistuivat murtamaan nyt Bolellin syötön ja pitivät myös Kontisen syötön heti perään siirtyen 5-2 johtoon. Kontisella ja Struffilla oli kaksi ottelupalloa Pairen seuraavassa syötössä, mutta ranskalaisen syöttö piti. Lopulta Struff asteli syöttämään ja suomalais-saksalaiskaksikko pääsi tuulettamaan otteluvoittoa luvuin 7-5, 6-3.

– Avauserä oli tiukka, ei ollut juurikaan murtomahdollisuuksia. Sitten löysimme keinon murtoon ja siitä lähtien meillä rullasi todella hyvin. Tähän asti on meillä sujunut hyvin ja toivottavasti meillä on vielä muutamat voitokkaat ottelut tulossa, kertoi Kontinen kenttähaastattelussa.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA | AUSTRALIAN AVOIMET

Kontinen/Dabrowski myös sekanelinpelissä tiistaina

Kontinen ahkeroi tiistaina, kun nelinpelin puolivälierän jälkeen on vielä luvassa sekanelinpelin toinen kierros. Kolmanneksi sijoitetut Kontinen ja kanadalainen Gabriela Dabrowski kohtaavat 1573 Arenan päivän viimeisessä ottelussa australialaiset Jessica Mooren ja Matthew Ebdenin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 5/2020 – →