Viikkoennakko 43/2022 – Ruusuvuori Itävallassa, lisäksi ammattilaiskentillä lukuisia suomalaisia

24.10.2022  |  11:38  |  Ennakot

Ammattilaiskentillä nähdään lukuisia suomalaisia tällä viikolla. Lisäksi useita junioreita on mukana Vierumäellä järjestettävässä alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa.

Ruusuvuori Itävallassa, Heliövaara/Glasspool Sveitsissä

Emil Ruusuvuori on mukana Wienin ATP-turnauksessa tällä viikolla. Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella italialaisen Lorenzo Sonegon (ATP-48). Pelaajien uran ensimmäinen kohtaaminen ei ole maanantain otteluohjelmassa.

Viime viikon välieräpaikka Tukholmassa nosti suomalaisen sijoitusta yhdeksän sijaa ATP-rankinglistalla. Tämän viikon ranking sijoitus 43. on yhden sijan päässä Ruusuvuoren ennätyksestä.

ATP500 | WIEN

Harri HeliövaaraLloyd Glasspool pelaavat puolestaan Baselin ATP-turnauksessa. Suomalais-brittiläinen pari on turnauksen neljänneksi sijoitettu. Viime viikon finalistit Tukholmassa kohtaavat avauskierroksella karsinnoista läpi selvinneet kazakstanilaiset Andrey GolubevAleksandr Nedovyesov. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP500 | BASEL

Virtanen ja Niklas-Salminen haastajakiertueella Ranskassa

Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen pelaavat Challenger-turnauksessa Ranskassa. Virtanen on mukana sekä kaksin- ja nelinpelissä. Nelinpelissä Virtasen parina pelaa on norjalainen Viktor Durasovic. Niklas-Salminen puolestaan pelaa nelinpeliä yhdessä hollantilaisen Bart Stevensin kanssa. Suomalaisten otteluita ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP CHALLENGER 90 | RANSKA 

Kulikova tekee paluun kilpakentille, Virossa vahva suomalaisedustus

Anastasia Kulikova tekee paluun kilpakentille loukkaantumisen jäljiltä. Kulikova nähdään tällä viikolla Slovakian ITF-turnauksessa. Edellisen kerran Kulikova pelasi elokuun lopussa US Openin karsinnoissa.

Laura Hietaranta karsii paikasta pääsarjassa Turkin ITF-kilpailussa. Hietaranta on edennyt karsintojen päätöskierrokselle yhdellä voitolla.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | SLOVAKIA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Viron ITF-kilpailussa nähdään lukuisia suomalaisia. Eero Vasa on suoraan mukana turnauksen pääsarjassa. Vasan lisäksi paikkaa pääsarjasta hakevat Leevi Säätelä, Peetu Pohjola, Vesa Ahti, Hermanni Tiainen ja Tommy Hellström.

Myös Kreikassa ITF-kiertueella nähdään sinivalkoista väriä, kun Aleksi Löfman on mukana turnauksen kaksinpelin pääsarjassa.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | KREIKKA

Vierumäellä Cinia Next Gen Tour -osakilpailu

Vierumäellä pelataan tällä viikolla alle 18-vuotiaiden kansainvälinen ITF-turnaus, Cinia Next Gen Tour. Mukana on suuri määrä suomalaispelaajia. Turnaus on toinen perättäinen ITF-kilpailu Suomessa. Viime viikolla Pajulahdessa pelattiin 5. kategorian turnaus, jossa Otso Martikainen ylsi tuplamestaruuteen (lue lisää).

J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIERUMÄKI

Suomalaisjunioreita nähdään myös alla olevissa turnauksissa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LATVIA
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | ESPANJA

Jaa:

Seuraava uutinen: Kilpailu- ja tasojärjestelmän… →