Kilpailu- ja tasojärjestelmän uudistus: seurakilpailut, hallisarjat ja viralliset kilpailut

25.10.2022  |  12:51  |  Artikkeli, Seurat

Kansallisen kilpailu- ja tasojärjestelmän pääviivat ovat olleet viimeisimmät vuodet muuttumattomat. Vuoden 2023 alusta alkaen järjestelmä kokee lähihistorian suurimman muutoksen, jonka tarkoitus on mahdollistaa ja houkutella entistä enemmän pelaajia mukaan toimintaan.

Uuden kilpailu- ja tasojärjestelmän merkittävimmät neljä muutosta tulevat olemaan: 

  1. Harrastekilpailut (seurakilpailut ja hallisarjat) nivotaan osaksi virallista kilpailujärjestelmää 
  2. Tasolaskenta laajenee harrastekilpailuihin 
  3. Tasolaskennan perusteeksi kansainvälinen ITF World Tennis Number 
  4. Luokkapistelaskenta ohjaamaan ja motivoimaan pelaajia virallisen tasolaskennan oheen

TUTUSTU KATTAVAAN TIETOPAKETTIIN

Tasopisteitä aiempaa laajemmin

Tasopisteitä saa jatkossa myös harrastepeleistä, eli seurakilpailuista ja hallisarjaotteluista, joita ylläpidetään TennisÄssässä. Tasolaskenta uudistuu myös ja sen perustaksi tulee kansainvälinen ITF World Tennis Number, voit tutustua laskentaan täältä.

Jatkossa siis pelaajan tasoon vaikuttavat virallisten kilpailuiden lisäksi harrasteottelut. Pelaajan taso muodostuu siis kolmen eri tason otteluista: 1) seurakilpailut, 2) hallisarjat ja 3) viralliset kilpailut. Tasopisteitä kertyy kaikista otteluista virallisista kilpailuista, hallisarjoista ja seuran mestaruuskilpailuista. Muissa seurakilpailuissa tasopisteitä kertyy mikäli molemmat pelaajat ovat korkeintaan D-luokassa.

Mikähän mun taso on, eiks ne oo niitä kirjaimia? Olisinkohan mä D-luokassa, kun kuitenkin oon voittanut yhen seuran sisäisenkin tapahtuman. Taso ois kyllä kiva tietää.”. Tällaisia keskusteluita kuulee pukukopeissa, kentillä ja hallien käytävillä usein harrastepelaajien osalta. Tulevien uudistusten myötä tämäkin selviää, sillä kaikki TennisÄssässä olevat seurakilpailut tulevat kerryttämään tasopisteitä 1.1.2023 alkaen.

 

Pelaaja, voit rekisteröityä TennisÄssään veloituksetta. Tämä helpottaa seurasi tapahtumien järjestämistä ja mikäli kilpailukärpänen puraisee olet jo valmiiksi oikeassa paikassa. Ohjeet rekisteröitymiseen täältä.

Luokkapistelaskenta motivoimaan ja ohjaamaan pelaajia oikeantasoisiin otteluihin

Perinteisen tasolaskennan oheen muodostetaan luokkapistelaskenta. Kyseessä on vuotuinen pistekilpailu junioreiden ikäluokille ja tasoluokille; pelaajat keräävät pisteitä menestykseensä pohjaten ja vuoden lopuksi parhaimmat palkitaan. Eli samantyylinen tapa kuin ammattilaistenniksestä tuttu Race-pistelaskenta.

Luokkapistelaskennan tarkoitus on motivoida pelaamaan enemmän sekä ohjaamaan pelaajia oikean tasoisiin luokkiin. Luokkapisteitä jaetaan virallisista kilpailuista 1.1.2023 alkaen kilpailujen tason, vahvuuskertoimen ja pelaajien menestyksen mukaisesti.

  • Jokainen pelaaja on tasoluokkiin osallistumalla kerryttämässä itselleen pisteitä siihen luokkapistelaskentaan, johon hänen alkuvuoden tasonsa hänet asettaa
  • Tasoluokan lisäksi junioripelaaja voi kerätä pisteitä useampaan eri ikäluokkalaskentaan (senioreiden ikäluokkien osalta tarkastellaan laskentaa vuodelle 2024).

Tarkemmat luokkapistelaskennan laskentakaavat julkaistaan myöhemmin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hae mukaan uudistuneeseen… →