Heliövaara/Glasspool hävisivät Tukholman finaalin – ”kokonaisuutena hieno viikko, kun finaaliin asti pääsee”

23.10.2022  |  15:18  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät finaalitappion Tukholman ATP-turnauksessa. Finaalipaikka oli Heliövaara/Glasspool parin kauden seitsemäs.

Kolmanneksi sijoitetut Heliövaara (ATP-14) ja Glasspool (ATP-19) etenivät loppuotteluun kolmella vakuuttavalla voitolla. Finaalissa oli paikka ottaa makea revanssi, kun vastaan tulivat ykköseksi sijoitetut Jean-Julien Rojer (ATP-5)/Marcelo Arevalo (ATP-6). Rojer/Arevalo ovat hallitsevat Ranskan avointen mestarit; he kukistivat suomalais-brittiparin helmikuussa Dallasin ATP-kisan finaalissa.

Revanssia ei tällä kertaa irronnut, sillä Rojer/Arevalo osoittivat kovuutensa erin 6-3, 6-3.

– Tänään ei valitettavasti ihan saatu parastamme irti. Eilen pelasimme myöhään illalla ja tänään ensimmäisenä kentällä; en tiedä vaikuttiko se, mutta jotain terävyydestä jäi puuttumaan. Pelillisesti vastustajamme syöttivät paremmin ja onnistuivat paremmin 30-30 ja 15-30 tilanteissa. Kannaltamme oli harmi, että he pääsivät molempien erien alkuun murrolla johtoon ja sitä kautta vapautuneesti pelaamaan. Silti kokonaisuutena hieno viikko, kun finaaliin asti pääsee.

Henri Kontinen on ainoana suomalaisena onnistunut menemään päätyyn asti Tukholmassa. Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin voittivat nelinpelin 2019.

Finaalipaikan myötä Heliövaara/Glasspool tukevoittivat asemaansa vuoden parhaiden pistekisassa. He ovat tällä hetkellä kuudentena ja kahdeksan parasta paria pääsee ATP Finals -lopputurnaukseen, joka pelataan Torinossa 13.-20.11.

– Tämänkin kisan pisteet tekevät hyvää ATP Finalsia ajatellen. Otetaan tästäkin ilo irti ja nöyrästi jatketaan hommia kohti seuraavia kisoja.

Heliövaara ja Glasspool pelaavat ensi viikolla ATP500-turnauksessa Baselissa. He ovat neljänneksi sijoitettuja ja kohtaavat avausottelussa karsijaparin.