Viikkoennakko 35/2021 – US Open pyörähtää käyntiin

30.8.2021  |  14:21  |  Ennakot

Viikkoennakko tarjoilee tulevan viikon seurattavat asiat suomalaisen tenniksen näkökulmasta – ennakko julkaistaan aina maanantaisin ja viikkokatsauksen vuoro on torstaina/perjantaina, jolloin katsotaan mitä on alkuviikosta tapahtunut ja mitä loppuviikko pitää sisällään.

Ruusuvuori, Kontinen/Heliövaara ja Hietaranta US Openissa – Ruusuvuori avaa maanantai-tiistai välisenä yönä

Seuraavien kahden viikon aikana seurataan tiiviisti kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen US Openin etenemistä.

Emil Ruusuvuori, 22, aloittaa kauden viimeisen Grand Slam -turnauksensa maanantai-tiistai välisenä yönä puolalaista Kamil Majchrzakia vastaan. Tänään julkaistulla maailmanlistalla on Ruusuvuori uransa korkeimmassa lukemassa 66.

Ruusuvuoren ottelu on kentällä 12, jolla ottelut käynnistyvät klo 18.00 ja suomalaisen ottelu on vuorossa neljäntenä. Vastaan asettuu karsinnat selvittänyt 25-vuotias puolalainen Kamil Majchrzak (ATP-114). Majchrzak voitti karsinnoissa kolme ottelua, pääsarjapaikka varmistui voitolla Jurij Rodionovista 6-1, 6-2.

– En ole ikinä pelannut Kamilia vastaan. Ei ole siis hirveän tuttu vastustaja, mutta olemme kuitenkin pyörineet samoissa kisoissa ja joitakin hänen otteluitaan olen nähnyt. Teemme hyvät taustatyöt ja olemme valmiita avaukseen.

Millaista Ruusuvuorta on lupa odottaa kentälle US Openissa?

– Hyvällä asenteella ja itseluottamuksella lähdetään liikkeelle.

LUE ENNAKKO RUUSUVUORESTA

US Openissa ovat myös mukana Henri Kontinen ja Harri Heliövaara sekä junioreissa Laura Hietaranta. Voit seurata turnauksen tapahtumia Eurosportin ja Eurosport Playerin välityksellä.

US OPENIN KAAVIOT: KAKSINPELI | NELINPELI

Suomalaisedustus on myös todella vahva nelinpelissä, kun mukana nähdään suomalaisduo Henri Kontinen/Harri Heliövaara ja Ruusuvuori/Dominik Koepfer. Viimeksi suomalaispari nähtiin Grand Slam -kentillä vuonna 2014, kun Kontinen ja Jarkko Nieminen pelasivat US Openissa, Wimbledonissa ja Ranskan avoimissa.

– On se erilainen fiilis, kun rinnalla on toinen suomalainen. Esimerkiksi jos menee merkit sekaisin voi vain hihkaista jotain suomeksi, eikä vastustajat ymmärrä mitään. Lisäksi kun tuntee hyvin parin kentällä ja sen ulkopuolella, niin kentälläkin asiat sujuvat aina kivemmin, sanoi Kontinen.

LUE KATTAVA ENNAKKO PARISTA KONTINEN/HELIÖVAARA

Kontinen/Heliövaara kohtaavat ensimmäisellä kierroksella parin Dominic Inglot (GBR)/Austin Krajicek (USA). Ruusuvuori/Koepfer avaavat 12. sijoitettuja Tim Pütz/Michael Venus vastaan. Otteluiden peliajat eivät ole vielä selvillä.

Senioreiden MM-joukkuekilpailut käynnissä Kroatiassa

Senioreiden MM-joukkuekilpailut ovat vauhdissa Kroatiassa. Suomella on joukkueet naisten 50-vuotiaissa ja miesten 55- ja 60-vuotiaissa.

KAAVIOT & TULOSSEURANTA: NAISET 50 | MIEHET 55 | MIEHET 60

TEHO Sport Tennisliiga Cupin nousukarsinta Oulussa 3.-5.9. – yleisen sarjatenniksen nousukarsinnat myös viikonloppuna

Miesten TEHO Sport Tennisliiga Cupin toiseksi viimeinen joukkue karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta Tennisliiga Cupiin ulkokaudelle 2022. Karsinnassa pelaavat: Smash-Kotka, OVS (Oulu) ja MLK (Maarianhamina). Karsinnassa kaikki joukkueet pelaavat kaikkia vastaan. Karsinnat pelataan Oulussa 3.-5.9.2021.

Jokaisessa otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Voittaja saa jokaisesta sarjaottelun otteluvoitosta yhden pisteen. Pisteitä jaetaan siis 5/sarjaottelu. Saavutetut pisteet ratkaisevat sijoitukset.

Naisten karsintaottelu pelattiin jo aiemmin elokuussa ja siinä OVS kukisti RoVS:n 2-1.

Viikonloppuna pelataan myös alempien sarjatasojen nousu- ja putoamiskarsinnat. Tiedotamme niistä lisää alkuviikon aikana.

Vierumäellä 16-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus

Vierumäellä on useita suomalaispelaajia tosi toimissa alle 16-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnauksessa. Kaavioita ja otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

ALLE 16-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIERUMÄKI

Lisäksi alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella on pelaajia Latviassa ja Etelä-Afrikassa.

J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LATVIA
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ETELÄ-AFRIKKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori toiselle kierrokselle… →