Ruusuvuori avaa US Openin – ”Hyvällä asenteella ja itseluottamuksella lähdetään liikkeelle”

30.8.2021  |  06:58  |  Ennakot

Kuva: Rhea Nall/USTA

Emil Ruusuvuori, 22, aloittaa kauden viimeisen Grand Slam -turnauksensa maanantai-tiistai välisenä yönä puolalaista Kamil Majchrzakia vastaan. Tänään julkaistulla maailmanlistalla on Ruusuvuori uransa korkeimmassa lukemassa 66.

US Openissa ovat myös mukana Henri Kontinen ja Harri Heliövaara sekä junioreissa Laura Hietaranta. Voit seurata turnauksen tapahtumia Eurosportin ja Eurosport Playerin välityksellä.

US OPENIN KAAVIOT: KAKSINPELI | NELINPELI

Ruusuvuori: ”Teemme hyvät taustatyöt ja olemme valmiita avaukseen”

Suomalaispelaaja on ollut Atlantin toisella puolella jo kuukauden. Hän pelasi ennen US Openia viisi valmistavaa turnausta. Valmistautumisen aloitus Atlantassa ja lopetus Winston-Salemissa toivat upeasti välieräpaikat. Yhteensä otteluita kertyi 15, joista voittoja tuli hienosti kymmenen.

– Hyvä fiilis jäi kokonaisuudesta, sillä sain paljon otteluita ja kokemusta uusista sekä erilaisista vastustajista, kommentoi Ruusuvuori.

Kovia otteluita kertyi useita. Ruusuvuori kohtasi kuusi kertaa TOP50-pelaajan ja neljästi hän asteli kentältä voittajana (Cameron Norrie, Benoit Paire x 2, Alexander Bublik). Laajentaen tarkastelu TOP100-pelaajiin näytti voitto-tappio -lukema 7-4.

– Tietysti ne kaksi välieräpaikkaa jäivät mieleen ja olivat tosi positiivinen juttu kaikinpuolin.

Ruusuvuori on kertonut kuluneen kuukauden aikana, että lyönnit tuntuvat hyvältä ja asiat kentällä ovat pääsääntöisesti toimineet. Winston-Salemissa hän nosti erityisesti esille läsnäolon jokaisessa ottelussa ja jokaisessa pisteessä.

– Läsnäolo vaatii henkiseltä puolelta todella paljon valppautta, että pystyy tajuamaan ja reagoimaan eri tilanteisiin keskellä ottelua.

Ensimmäisen kierroksen ottelu pelataan turnauksen avauspäivänä kentällä 12. Ottelut käynnistyvät klo 18.00 ja suomalaisen ottelu on vuorossa neljäntenä. Vastaan asettuu karsinnat selvittänyt 25-vuotias puolalainen Kamil Majchrzak (ATP-114). Majchrzak voitti karsinnoissa kolme ottelua, pääsarjapaikka varmistui voitolla Jurij Rodionovista 6-1, 6-2.

– En ole ikinä pelannut Kamilia vastaan. Ei ole siis hirveän tuttu vastustaja, mutta olemme kuitenkin pyörineet samoissa kisoissa ja joitakin hänen otteluitaan olen nähnyt. Teemme hyvät taustatyöt ja olemme valmiita avaukseen.

Viime vuonna Ruusuvuori teki US Openissa Grand Slam -pääsarjadebyyttinsä. Tuolloin suomalainen eteni toiselle kierrokselle komealla voitolla Aljaz Bedenestä.

Millaista Ruusuvuorta on lupa odottaa kentälle US Openissa?

– Hyvällä asenteella ja itseluottamuksella lähdetään liikkeelle.

Nelinpelissä menestysjahdissa Kontinen/Heliövaara ja Ruusuvuori/Koepfer

Suomalaisedustus on myös todella vahva nelinpelissä, kun mukana nähdään suomalaisduo Henri Kontinen/Harri Heliövaara ja Ruusuvuori/Dominik Koepfer. Viimeksi suomalaispari nähtiin Grand Slam -kentillä vuonna 2014, kun Kontinen ja Jarkko Nieminen pelasivat US Openissa, Wimbledonissa ja Ranskan avoimissa.

– On se erilainen fiilis, kun rinnalla on toinen suomalainen. Esimerkiksi jos menee merkit sekaisin voi vain hihkaista jotain suomeksi, eikä vastustajat ymmärrä mitään. Lisäksi kun tuntee hyvin parin kentällä ja sen ulkopuolella, niin kentälläkin asiat sujuvat aina kivemmin, sanoi Kontinen.

LUE KATTAVA ENNAKKO PARISTA KONTINEN/HELIÖVAARA

Kontinen/Heliövaara kohtaavat ensimmäisellä kierroksella parin Dominic Inglot (GBR)/Austin Krajicek (USA). Ruusuvuori/Koepfer avaavat 12. sijoitettuja Tim Pütz/Michael Venus vastaan. Otteluiden peliajat eivät ole vielä selvillä.

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 35/2021 – →