Viikkoennakko 28/2024 – Heliövaara/Patten joutuu Wimbledonissa kovaan testiin, TEHO Finnish Tour siirtyy Hankoon

8.7.2024  |  11:00  |  Ennakot

Heinäkuun toinen viikko sisältää tuttuun tyyliin monia tapahtumia ja kilpailuja, joissa sinivalkoisesta menestyksestä päästään toivon mukaan nauttimaan. Seurannassa ovat ainakin Harri Heliövaaran otteet Wimbledonissa, maamme tennislahjakkuudet ITF-/ATP Challenger -kiertueilla kuin myös kotimaan huiput, jotka pääsevät näyttämään osaamistaan TEHO Finnish Tourin neljännessä osakilpailussa Hangossa.

Heliövaara/Patten saa vastaansa brasilialaiskaksikon

Kauden kolmas Grand Slam -turnaus Wimbledonissa on edennyt nelinpelien osalta mielenkiintoiseen tilanteeseen, kun jäljellä on enää 16 parasta paria. Harri Heliövaara (ATP 37) on toistaiseksi esittänyt nelinpeliparinsa Henry Pattenin (ATP 42) kanssa fantastisia otteita vihreällä veralla ja edennyt ennakkoluulottomalla pelillä kovaan seuraan.

Seuraavaks Heliövaara/Patten kohtaa brasilialaisduon Rafael Matos/Marcelo Melon. Kaksikosta Melo, 40, on erittäin kokenut peluri ja on ollut urallaan useaan kertaan Grand Slamien nelinpelin finaalissa. Sen sijaan 12 vuotta nuorempi Matos oli vielä viime vuonna nelinpelin ATP-rankingin 26:s. Myös häneltä löytyy lukuisia kovia noteerauksia lähivuosien Grand Slam -turnauksissa.

WIMBLEDON

 Finnish Tour tuo kotimaan huiput Hankoon

TEHO Finnish Tour -kauden neljäs osakilpailu pelataan tällä viikolla Hangossa. Pelit alkavat jo torstaina klo.12 kaksinpeleillä. Nelinpelit starttaavat torstaina iltapäivällä. Turnaus huipentuu lauantaina, jolloin pelataan välierä- ja finaaliottelut. Hanko kuuluu Finnish Tourin kiertuekalenterin vakiopelipaikkoihin, ja on houkutellut joka kerta lähes poikkeuksetta ison määrän pelaajia, jotka takaavat sen, että seurattavaa riittää varmasti. Mukana on miehistä ainakin ulkokenttien SM-kultaa Vierumäellä reilu viikko sitten voittanut Jeri Lassila (Smash) sekä naisista kotiyleisön edessä pelaava ja Vierumäellä SM-hopeaa voittanut Clarissa Blomqvist (HLK).

KAAVIOT/OSALLISTUJAT

Kulikova, Haavisto ja Hietaranta tositoimissa

Seurajoukkueiden SM-kultaa viime viikonloppuna Smashin riveissä juhlinut Ella Haavisto (ITF 267) nähdään tällä viikolla Suomen rajojen ulkopuolella, kun hän osallistuu Puolassa järjestettävään ITF W15 -kisaan. Seuratasolla HVS-Tennistä edustava Anastasia Kulikova puolestaan avaa viikon kisaurakkansa Portugalissa, jossa pelataan ITF W50 -kisa. Trion täydentää Laura Hietaranta, joka hakee puolestaan menestystä tällä viikolla Romaniassa, jossa käynnistyy ITF W35 -kisa. Hietarannan viime viikon ”visiitti” Espanjan maalla jätti asioita hampaankoloon, sillä tie katkesi harmittavasti puolivälierävaiheessa.

Miehissä Patrik Kaukovalta pelaa niin ikään tällä viikolla ulkomailla, pelipaikkana Puola. Kotimaan menestyksestä huolimatta pelit eivät ole toistaiseksi Kaukovallan kohdalla ottaneet ulkomailla sujuakseen ja jossiteltavaa on jäänyt. Nyt tilanne on jälleen uusi ja Kaukovalta on valmiina pelaamaan parasta peliään.

 

Laura Hietaranta, kuva: Serghei Visnevschii / FNTM

ITF W50 CORROIOS-SEIXAL PORTUGALI

ITF W15 GRODZISK MAZOWIECKI PUOLA

ITF W35 BUZAU ROMANIA

ITF M15 LODZ PUOLA

Niklas-Salminen hakee vireelleen jatkoa

Viime viikko oli Patrik Niklas-Salmiselle tuloksellisesti erittäin onnistunut. ATP Challenger -kiertuetta kiertävä Niklas-Salminen eteni nelinpeliparinsa Andre Begemannin kanssa aina finaaliin asti, josta he joutuivat tosin poistumaan tappion kärsineenä. Kyseessä oli kuitenkin jo suomalaistaiturin neljäs finaalipaikka, joten vire on tällä haavaa enemmän kuin kohdillaan. Tällä viikolla Niklas-Salminen kisaa jälleen Italiassa, ja hänen nelinpeliparinaan on etelä-korealainen JiSung Nam (ATP 119).

ATP CHALLENGER 100 ITALIA

Hangossa 10-14v.  HPP Open

Hangossa tapahtuu tällä viikolla muutakin kuin Finnish Tourin osalta, nimittäin maanantaina pyörähtää käyntiin 10-14v. kaksinpelien HPP Open, joka kestää koko viikon.

HANGON HPP Open

Junioreita maailmalla – 14v. Summer Cup -tapahtumia

Irlannissa pelataan tällä viikolla 14-vuotiaiden Summer Cupia, jossa Ahti Pihlajaniemi aloittaa maanantaina pelinsä alkusarjassa. Lisäksi Ranskassa kisataan samanikäisissä ja suomalaisista mukana on Alex Tuomolin.

IRELAND – BOYS SINGLES

OPEN DU STADE FRANCAIS

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Patten puolivälieriin Wimbledonissa… →