Heliövaara/Patten puolivälieriin Wimbledonissa – ”Kentät suurenee, pelit menee tärkeämmäksi ja meidän peli paranee”

8.7.2024  |  14:41  |  Raportit

Kuva: AELTC / Tom Flathers

Harri Heliövaara ja Henry Patten etenivät jo puolivälieriin Wimbledonissa. Legendaarisen turnauksen nelinpelin puolivälieräpaikka on Heliövaaran ensimmäinen; suomalainen on ollut myös kahdeksan parhaan joukossa Ranskan avoimissa ja US Openissa 2022. Nyt on haussa ensimmäinen välieräpaikka.

Suomalais-brittiparin ensimmäiseltä kierrokselta alkanut vahva meno sen kuin jatkuu; avauksessaan Heliövaara/Patten kaatoi Australian ja Ranskan avointen finalistiparin ja viidenneksi sijoitetut italialaiset Simone Bolellin ja Andrea Vavassorin. Sittemmin sijoitetun parin paikalla kaaviossa porskuttava duo voitti toisella kierroksella espanjalaisparin Jaume Munar/Pedro Martinez ja nyt kolmannella kierroksella brasilialaisparin Marcelo Melo/Rafael Matos 7-6(1), 6-2.

”Ensimmäistä kertaa legendaarisen Wimbledonin puolivälieriin; kaksi edellistä kertaani päättyi kolmannelle kierrokselle, mutta tänään tehtiin selväksi ettei niin käy”, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara/Patten ei ole hävinnyt turnauksessa vielä erääkään.

”Pelasimme tosi hyvän matsin jälleen, ihan sillä pelikirjalla kuten pitikin. Ensimmäisessä erässä en palauttanut ihan niin hyvin, jonka johdosta emme saaneet murtoa, vaikka tuntui, että pääsemme hyvin syöttöihin käsiksi. Tie-break oli mieletön ja toisessa erässä ei jäänyt epäselvää. Pelasimme älyttömän hyvin, makea fiilis. Kentät suurenee, pelit menee tärkeämmäksi ja meidän peli paranee.”

Puolivälierässä suomalais-brittipari haastaa neljänneksi sijoitetut ja hallitsevat Ranskan avointen mestarit Mate Pavicin ja Marcelo Arevalon.

”Tosi kova pari. Ehdottomasti kovin testi tähän mennessä tulossa vastaan. Kuitenkin edelleen, jos me pelataan tällä tasolla, ei kukaan meitä vastaan halua pelata.”

Sekanelinpelissä Heliövaara/Gabriela Dabrowski hävisivät avausottelunsa toiseksi sijoitetulle parille Michael Venus/Erin Routliffe 4-6, 4-6.

Jaa:

Seuraava uutinen: Verkolla: Anastasia Kulikova… →