TEHO Tennisliiga Cup: Seurajoukkueiden Suomen mestareiksi Smash-Kotka ja Smash

7.7.2024  |  19:36  |  Raportit

TEHO Tennisliiga Cup saatiin Tampereen Tenniskeskuksessa onnistuneesti päätökseen. Ulkokenttien Suomen mestareiksi pelasi miehissä Smash-Kotka ja naisissa Smash. Lisäksi keskitetysti pelatussa I-divisioonassa saatiin miesten A- ja B-lohkon voittajat selville.

KAAVIOT & TULOKSET: MIEHET | NAISET

Smash-Kotka sai revanssinsa

Miesten sarjan loppuottelu Smash-Kotkan ja Flying Ducksin välillä oli juuri niin pienten marginaalien taisto, kun ennalta osattiin odottaa. Hopealle viime vuonna jätetty Smash-Kotka lähti finaaliin nälkäisenä, ja siirtyikin ensimmäisen kaksinpelin jälkeen 1-0 johtoon Vesa Ahdin toimiessa pisteen tuojana. Nelinpeleihin lähdettiin kotkalaisten 2-1 johdossa. Mestaruuden kannalta ratkaisevaa oli voittamattomina turnauksessa porskuttavien Ahdin ja Nuutti Jokisen yhteispeli, jossa he kohtasivat Ducks-kaksikon Santtu Leskinen/Roni Hietarannan. Eeppinen taisto päättyi huimaan tie-breakiin, jossa kotkalaiset olivat piirun verran ”Ankkoja” etevämpiä.

Pronssiset mitalit pujotettiin tällä kertaa HVS-Tennistä edustavien pelureiden kaulaan. Ottelu oli kahden tasaväkisen seuran välinen mittelö, jossa hallitseva mestari TaTS sysättiin lopulta tylysti mitalisijojen ulkopuolelle. Ottelussa kaksinpelien voittoja juhlivat HVS-Tenniksen puolelta Leevi Säätelä ja Aleksi Löfman, kun taas tamperelaisille ainoan kaksinpelin pisteen toi Hermanni Tiainen. Ratkaiseva piste nähtiin nelinpelissä, jossa helsinkiläisten sankariksi nousi kaksikko Sami Huurinainen/Aleksi Löfman, joka löi TaTS:n Roni Rikkonen/Tiaisen erin 5-7, 7-6, 10-4.

”Match tie-breikit ovat pienestä kiinni ja saimme hoidettua ne molemmat kahdessa tämänpäiväisessä ottelussa itsevarmalla pelillä. Se oli suurin syy että saimme vielä voitettua tänään”, Löfman totesi pronssipelin ratkettua.

Tyytyväinen joukkueensa suoritustasoon oli myös Säätelä, joka korosti erityisesti singelien tuomaa kuormitusta osana turnausta.

”Kolme kovaa singeliä mahtui viikonloppuun, mikä on fyysisesti ja henkisesti jonkunlainen koitos. Joka päivä kuitenkin taisteltiin ja yritettiin tuoda 100% itsestä kentälle, 2/3 voittoa singeleistä ja hyvää oppia, niin tästä on kiva jatkaa kohti seuraavia pelejä”, Säätelä ruoti.

Smash kirkasti mitalinsa viime vuodesta

Naisten sarjassa vakuuttavia esityksiä Ella Haaviston johdolla läpi turnauksen esittänyt Smash kirkasti viime vuoden pronssimitalinsa ja juhli ansaitusti mestaruutta. Finaalissa kuskin paikalla ollut Smash vei nimiinsä kaksi ensimmäistä kaksinpeliä, kun sekä Haavisto että Nuppu Palm voittivat omat mittelönsä. Finaalista muodostui lopulta hieno trilleri kun ÅLK kampesi itsensä tasatilanteeseen 2-2. Ensiksi turnauksessa pelkkiä voittoja kahminut Emilia Järvinen (5-0) nujersi vaivattomasti kaksinpelissä Wilhelmina Vainikan, jonka jälkeen Järvinen toi toisen pisteen nelinpeliparinsa Viivi Virtasen kanssa. Ratkaiseva viides ottelu päättyi kuitenkin Smashille, kun nelinpelissä Haavisto/Palm osoittautui liian kovaksi duoksi vastapuolella pelanneelle ÅLK:n Saara Aerila/Emelie Gabranille.

Smash-Kotkan ja TaTS:n välisessä pronssiottelussa viime vuonna hopealle sijoittunut Smash-Kotka jatkoi mitalikantaansa ja vei tällä kertaa himmeimmät mitalit selvällä piste-erolla 3-0. Ottelussa ei tällä kertaa nelinpelejä tarvittu, sillä jokainen kolmesta kaksinpelistä kirjattiin kotkalaisille. Pronssijoukkueeseen kuuluivat Venla Ahti, Eeva Ristola, Emma Tuominen ja Elena Margaria.

Emilia Järvinen oli yksi ÅLK:n kantavista voimista

Loppuottelut

Naiset

Smash – ÅLK 3-2
Ella Haavisto (Smash) – Emelie Gabran (ÅLK) 6-3, 1-6, 10-8
Nuppu Palm (Smash) – Saara Aerila (ÅLK) 6-4, 4-6, 10-7
Wilhelmina Vainikka (Smash) – Emilia Järvinen (ÅLK) 1-6, 1-6
Hilla Virtanen/Vainikka (Smash) – Järvinen/Viivi Virtanen (ÅLK) 2-6, 1-6
Haavisto/Palm (Smash) – Gabran/Aerila (ÅLK) 7-6, 7-5

Miehet

Flying Ducks – Smash-Kotka 2-3
Santtu Leskinen (Ducks) – Vesa Ahti (Smash-Kotka) 6-3, 6-7, 8-10
Roni Hietaranta (Ducks) – Jussi Salmio (Smash-Kotka) 6-1, 6-4
Ristomatti Lanne (Ducks) – Nuutti Jokinen (Smash-Kotka) 4-6, 5-7
Lanne/Saska Huttunen (Ducks) – Salmio/Valtteri Väre (Smash-Kotka) 2-6, 6-4, 10-8
Leskinen/Hietaranta (Ducks) – Ahti/Jokinen (Smash-Kotka) 2-6, 6-4, 13-15

Vesa Ahdin sarake näytti turnauksessa voitolliselta

Pronssiottelut

Naiset

TaTS – Smash Kotka 0-3
Ilona Haavisto (TaTS) – Venla Ahti (Smash-Kotka) 6-7, 3-6
Tanja Tuomi (TaTS) – Eeva Ristola (Smash-Kotka) 2-6, 0-6
Hanna Vänni (TaTS) – Emma Tuominen (Smash-Kotka) 2-6, 6-2, 5-10

Miehet

HVS-Tennis – TaTS 3-2
Leevi Säätelä (HVS) – Peetu Pohjola (TaTS) 6-3, 2-6, 10-5
Otso Martikainen (HVS) – Hermanni Tiainen (TaTS) 1-6, 3-6
Aleksi Löfman (HVS) – Roni Rikkonen (TaTS) 6-0, 6-1
Martikainen/Säätelä (HVS) – Pohjola/Lauri Kiiski (TaTS) 3-6, 6-7
Sami Huurinainen/Löfman (HVS) – Rikkonen/Tiainen (TaTS) 5-7, 7-6, 10-4

Break Point ja RoVS hakevat vauhtia I-divisioonasta

Sen sijaan I-divisioonaan tippuivat päivän päätteeksi miehissä Break Point ja naisissa Rovaniemen Verkkopalloseura (RoVS).

Naisten putoamiskarsinta
OVS – RoVS 3-1

Miesten putoamiskarsinta
Break Point – LVS 1-3

I-divisioonassa ratkottiin sunnuntaina miesten A- ja B-lohkon voittajat. Joensuussa pelatun A-lohkon voittajaksi pelasi Karjalan Tennis, joka kukisti finaalissa Nokia Tenniksen pistein 3-1. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Veikko Sivonen, Eelis Raasio, Ville Maaranen, Tommi Nissinen ja Miko Piiroinen. Samaan aikaan Rovaniemellä pelattu B-lohkon finaali ratkesi Grani-Tenniksen eduksi pistein 3-1. Finaalissa kaatui Valkeakosken Tennis. Grani Tenniksen riveissä pelasivat Niklas Korrström, Matias Vilhunen, Julius Leino ja Nooa Järnefelt.

I-DIV.KAAVIOT, MIEHET (A-LOHKO) / MIEHET (B-LOHKO)

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 28/2024 – →