Viikkoennakko 21/2022 – Ruusuvuori ja Heliövaara Ranskan avoimissa

23.5.2022  |  12:42  |  Ennakot

Kuva: Peter Staples, ATP

Tulevat kaksi viikkoa ovat vuoden toisen Grand Slam -turnauksen, Ranskan avoimet, aikaa.

Ruusuvuori ja Heliövaara hakevat menestystä Ranskasta

Ranskan avoimet pelataan 22.5.-5.6. Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat mukana miesten sarjoissa. Suomalaispelaajien otteita voit seurata discovery+-palvelun välityksellä. Suomalaisten avausottelut eivät ole maanantain ohjelmassa.

Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella ranskalaisen Ugo Humbertin (ATP-45). Toisella kierroksella odottaisi voittaja ottelusta [8] Casper Ruud – Jo-Wilfried Tsonga.

– Massakautta voi tähän mennessä positiivisesti katsoa taaksepäin. Tavoitteena oli pelata paljon kisoja ja saada paljon matseja, mikä toteutui. Tottakai otteluita olisi voinut tulla vieläkin enemmän, mutta jos vertaa pariin viime kauteen, niin saa olla tyytyväinen, sanoi Ruusuvuori.

Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin nousukiito maailmanlistalla on jatkunut vahvana myös alkuvuodesta 2022. Tilillä on jo kaksi ATP-finaalipaikkaa sekä ikimuistoinen puolivälieräpaikka ATP Masters -turnauksessa Roomassa. Heliövaara on noussut jo nelinpelin maailmanlistalla sijalle 40 ja Glasspool on 61.

– Lloydin kanssa yhteispeli kehittyy entisestään. Lontoon treeniviikko huhtikuussa teki tosi hyvää. Pystymme edelleen hiomaan tiimityötämme tiiviimmäksi. Rankingnousu on ollut huimaa alkuvuonna, toivotaan massakauden kruunautuvan Roland Garrosissa vielä yhdellä isolla pistepotilla, sanoi Heliövaara.

RANSKAN AVOIMET
LUE SUOMALAISENNAKKO

Valintakilpailu tyttöjen Summer Cup -joukkueeseen Metsälässä 24.-25.5.

Tennis Europen Summer Cup -turnaus on alle 12-, 14-, 16- ja 18-vuotiaiden joukkuemuotoinen Euroopan mestaruus turnaus. Suomelta on joukkueet 14-vuotiaiden sarjoissa. Turnaus alkaa karsintavaiheella 26.-28.6. – tytöt pelaavat Puolassa ja pojat Ranskassa. Karsintalohkojen kaksi parasta etenevät finaaliturnaukseen 1.-3.7.

KARSINTA
Pojat
: Suomi, Belgia, Ranska, Iso-Britannia, Israel, Italia, Portugali, Kypros/Tanska
Tytöt: Suomi, Kroatia, Viro, Ranska, Unkari, Italia, Puola, Slovakia

Tyttöjen joukkueeseen on jo aiempien näyttöjen perusteella valittu Milla Kotamäki (TaTS). Joukkueen kahdesta muusta pelipaikasta pelataan valintakilpailussa Metsälässä. Mukana ovat Ilona Haavisto (TaTS), Irina Rissanen (TaTS), Wilhelmina Vainikka (Smash), Linda Rimpi (HVS) ja Matilda Wennerström (HVS).

T14 SUMMER CUP -VALINTAKILPAILU | METSÄLÄ

Poikien joukkue Summer Cupiin on jo valittu, joukkueen muodostavat Miro Savolainen (TaTS), Oliver Kiljunen (JTS) ja Lucas Eriksson (ÅLK).

Junioreita maailmalla

Tällä viikolla voit seurata suomalaisjunioreiden otteita seuraavissa paikoissa.

J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | MONTENEGRO
J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | RUOTSI

ALLE 16-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIRO
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | BULGARIA
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentajien ja seurajohtajien… →