Haku tenniksen yläkoululeiritykseen talvikaudelle 2022-2023

23.5.2022  |  12:19  |  Seurat

Haku Vierumäellä järjestettävään tenniksen yläkoululeiritykseen talvikaudelle 2022-2023 on nyt auki. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Hakuaika päättyy 12.6.2022 ja pelaajavalinnat tehdään 30.6. mennessä.

LISÄTIETOA JA LINKKI HAKEMUKSEEN

Yläkoululeirien tarkoitus ja tiimi

Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesti tennistä pelaaville, vuosina 2007–2009 syntyneille pojille ja tytöille, tukemaan laadukasta harjoittelua kotiseurassa. Leiritys on suunnattu pelaajille, jotka tuntevat intohimoa tennistä kohtaan ja kokevat sen mahdolliseksi uravaihtoehdoksi urheilijan polullaan

Yläkoululeirien tarkoitus ja tiimi

Leirityksen keskeisenä tehtävänä on toimia virikkeiden antajana sekä tukiverkostona pelaajan kehittymisessä kokonaisvaltaisena urheilijana. Toteutuksessa on mukana Suomen Tennisliiton sekä Suomen Urheiluopiston lisäksi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste. Yhteistyössä mukana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia sekä leiritykseen osallistuvien pelaajien seurat ja koulut.

Tenniksen yläkoululeirityksen valmentajarunkona toimivat Vierumäen tenniksen lajipäällikkö Petja Nykänen, Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen, vuosia pyörätuolitennisammattilaisena pelannut Taneli Tenhunen sekä naisten maajoukkuekapteeni Emma Laine.

Keskiössä kunnioitus – tekemisellä on merkitystä

Valmennustiimin keskeisenä arvona leirityksessä on kunnioitus. Tämä tarkoittaa sekä pelaajan itsensä, hänen kehittymisensä, kanssapelaajien kehityksen, valmentajien sekä muiden urheiluopistolla toimivien kunnioittamista. Lisäksi toimintaa ohjaavat Tennisliiton arvot: yhdessä tekeminen, ilo, välittäminen, kehittyminen ja tuloksellisuus.

Leiritykseen sitoutuu pelaajan lisäksi hänen valmentajansa: tulevalla kaudella 2022-23 ennen jokaista leiriä valmennustiimi järjestää yhteisen etätapaamisen pelaajien henkilökohtaisten valmentajien kanssa, mikä mahdollistaa leiriteemojen entistä paremman nivomisen arjen tekemiseen. Näin leiritys palvelee pelaajaa mahdollisimman hyvin.

Leirityksen aikaisella tekemisellä ja asenteella on merkitystä. Leireillä on mahdollista antaa näyttöjä Vierumäen kansainvälisten TE- ja ITF-kilpailujen villejä kortteja silmällä pitäen. Tennisliitto on valmennustiimissä vahvasti mukana ja leirien edesottamuksia seurataan myös liitossa suurella mielenkiinnolla.

Valintaperusteet ja leirien ajankohdat

Leirit järjestetään kaudella 2022-23 seuraavasti:

  • 1. leiri 18.-22.9.2022
  • 2. leiri 27.11.–1.12.2022
  • 3. leiri 5.-9.2.2023
  • 4. leiri 14.-18.5.2023

Jos osallistujamäärää joudutaan rajaamaan niin valintoja ohjaavina kriteereinä ovat:

  1. Ottelumäärät – vähintään noin 15–20 kansallisen tason ottelua vuodessa esimerkiksi Fazer JGP:ssa
  2. Oman ikäluokan ranking ja koulumenestys
  3. Henkilökohtaisten valmentajien suositukset ja yläkoululeirin valmennustiimin näkemys

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 21/2022 – →