Ruusuvuori ja Heliövaara hakevat menestystä Ranskan avoimista

22.5.2022  |  09:37  |  Ennakot

Ranskan avoimet pelataan 22.5.-5.6. Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat mukana miesten sarjoissa. Suomalaispelaajien otteita voit seurata Eurosportin ja Eurosport Playerin välityksellä.

RANSKAN AVOIMET

Heliövaara/Glasspool ensimmäistä kertaa Ranskan avoimissa – ”On ollut ilo huomata, että oma taso riittää myös massalla”

Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin nousukiito maailmanlistalla on jatkunut vahvana myös alkuvuodesta 2022. Tilillä on jo kaksi ATP-finaalipaikkaa sekä ikimuistoinen puolivälieräpaikka ATP Masters -turnauksessa Roomassa. Heliövaara on noussut jo nelinpelin maailmanlistalla sijalle 44 ja Glasspool on 62.

– Lloydin kanssa yhteispeli kehittyy entisestään. Lontoon treeniviikko huhtikuussa teki tosi hyvää. Pystymme edelleen hiomaan tiimityötämme tiiviimmäksi. Rankingnousu on ollut huimaa alkuvuonna, toivotaan massakauden kruunautuvan Roland Garrosissa vielä yhdellä isolla pistepotilla, sanoi Heliövaara.

Tähän astista massakautta Heliövaara kuvailee menestykseltään vaihtelevaksi, mutta aikaisempiin vuosiin verrattuna on tapahtunut selvää kehitystä.

– Mukaan on mahtunut niin huippuvoittoja kuin heikompiakin tappioita. Eniten on varmaan kehittynyt edelleen yleiskäsitys nelinpelin taktiikasta ja sitä kautta myös kirkastunut oma taktiikka. Esimerkiksi väärät lyöntivalinnat käyvät mielessä yhä harvemmin ja harvemmin. On ollut ilo huomata, että oma taso riittää myös massalla.

Heliövaara ei ole aiemmin pelannut aikuisten Ranskan avoimissa – Roland Garrosin debyytin jälkeen on suomalaispelaaja pelannut kaikissa Grand Slam -turnauksissa.

Nelinpelin kaaviota ei ole vielä julkaistu. Myös Emil Ruusuvuori pelaa nelinpeliä yhdessä yhdysvaltalaisen Denis Kudlan kanssa.

Kuva: Peter Staples, ATP

Ruusuvuori: ”Liikkuminen ja voima ovat parantuneet, mikä näkyy parantuneessa massapelissä”

Vuodesta 2020 alkaen Grand Slam -tasolla pelannut ja viime vuonna ensimmäisen täyden suurturnauskalenterin pelannut Ruusuvuori hakee ensimmäistä voittoaan Ranskan avoimissa. Suomalaispelaaja on selviytynyt toiselle kierrokselle Australian avoimissa ja US Openissa.

Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella ranskalaisen Ugo Humbertin (ATP-45), ottelu ei ole sunnuntain ohjelmassa. Toisella kierroksella odottaisi voittaja ottelusta [8] Casper RuudJo-Wilfried Tsonga. Lähtökohdat uran kolmanteen Roland Garros -esiintymiseen ovat hyvät, sillä suomalaispelaajalla on takanaan uran paras massakausi. Ruusuvuoren voitto-tappio lukema massalla on 8-6.

– Massakautta voi tähän mennessä positiivisesti katsoa taaksepäin. Tavoitteena oli pelata paljon kisoja ja saada paljon matseja, mikä toteutui. Tottakai otteluita olisi voinut tulla vieläkin enemmän, mutta jos vertaa pariin viime kauteen, niin saa olla tyytyväinen, sanoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoo ottaneensa jälleen edistysaskelia pelaajana monella eri osa-alueella.

– Liikkuminen ja voima ovat parantuneet, mikä näkyy parantuneessa massapelissä.

Suomalaispelaaja on osoittanut viimeisten vuosien aikana loistavaa oppimiskykyä, mikä on näkynyt kehittymisessä ja sitä kautta maailmanlistasijoituksessa. Mitkä ovat olleet tämän kauden parhaita oppikokemuksia?

– Sieltä erottuu kaksi ottelua: pääsarjapaikan tuonut taisteluvoitto Flavio Cobollia vastaan Monacon Mastersissa ja sitten Casper Ruud näytti Barcelonassa kuinka maailman parhaat massapelaajat tekevät asioita.

Ranskan avoimissa Ruusuvuori hakee jatkumoa hyvin sujuneille massapeleilleen.

– Tavoitteena on jatkaa samalla hyvällä asenteella, joka pisteestä fiksusti omien vahvuuksien kautta taistellen. Katsotaan kuinka pitkälle se tällä kertaa riittää.

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen taipui Kouvolan… →