Valmennuskeskuksen tilannekatsaus

2.9.2022  |  14:54  |  Artikkeli, Seurat

Suomalaisen menestyvän huipputenniksen päämääränä on tuottaa ammattilaispelaajia esikuviksi nuorille ja inspiroimaan koko tennisyhteisöä. 

Nuorten maajoukkuetoiminnan pelaajapolun tavoitteena on auttaa urheilijoita kehittymään seuravalmennuksesta aina ATP- ja WTA-rankingin TOP100-sijoituksiin asti. Tutustu koko polkuun täältä. 

Valmennuskeskuksen pelaajat ja henkilöstö syyskuusta alkaen

Talin Tenniskeskuksessa toimiva valmennuskeskus, Porsche Junior Team Finland, on tärkeä osa laajempaa pelaajapolkua. Syyskuun alusta alkaen valmennuskeskuksen pelaajarungon muodostavat: 

  • Ryhmä Tennis Europe 12-14 -vuotiaat: Alex Tuomolin, Kaius Ketola, Aatu Niemelä, Leevi Metsäranta, Lukas Korsström ja Mathias Merve 
  • Ryhmä ITF 15-18 -vuotiaat: Felix Alopaeus, Linus Lagerbohm, Oskari Paldanius ja Otso Martikainen 
  • Yksilöllinen ohjelma Tampereelle: Milla Kotamäki 

Syksy tuo muutoksia myös valmennuskeskuksen henkilöstöön. Tennisvalmennuksesta vastaavat Joonas Jalkanen ja Ville Tuovinen; Erik Hakkarainen lähtee hakemaan uusia mahdollisuuksia. 

– Paljon olen antanut tennikselle, nyt on muiden juttujen ja haasteiden vuoro. Iso kiitos pelaajat, valmentajat, vanhemmat ja koko tennisyhteisö. Matka jatkuu, sanoi Hakkarainen. 

– Kiitos Erikille loistavasta ja pitkäkestoisesta työstä tenniksen ja valmennuskeskuksen eteen kuluneiden vuosien aikana. Erityisesti vahva osaaminen on näkynyt Laura Hietarannan kehittymisessä ja menestyksessä, kiitti Tennisliiton huipputennis- ja tapahtumapäällikkö sekä valmennuskeskuksesta vastaava Roope Kailaheimo. 

Tennisvalmennuksen tukena jatkaa maajoukkuekapteeni Jarkko Nieminen. 

Fyysisestä valmennuksesta ottaa kokonaisvastuun Pirpa Takki. Lisäksi henkisestä valmennuksesta huolehtivat Markus Arvaja ja Patrick Kaukovalta. 

Valmennuskeskuksen operatiivisesta toiminnasta vastaa Saku Siivonen. 

Valmennuskeskuksen toiminta on myös laajempaa kuin pelkkä Talissa treenaava ryhmä – esimerkiksi leiritysten ja kilpailumatkojen avulla kasvatetaan pelaajia kohti huippupolkua. Tutustu valmennuskeskuksen toimintaan täältä. 

Toiminta kehittynyt ja tavoitteena entistä tehokkaampi valmennuskeskus

Kuluneen vuoden aikana on onnistuttu luomaan entistä vahvempi organisaatio tukipalveluineen tukemaan pelaajien kokonaisvaltaista kehittymistä. 

Yhteistyötä on tiivistetty Urhean kanssa henkisen ja fyysisen valmennuksen osalta. Tämä yhdistettynä tulevaan Pirpa Takin ottamaan fyysisen valmennuksen kokonaisvastuuseen, on pelaajilla käytössään nyt maailmanluokan puitteet. 

Kehittyneet tukipalvelut ja vahva tennisosaaminen ovat myös näkyneet hienona menestyksenä junioreiden osalta. Kohokohtia ovat olleet ammattilaiseksi syksyllä siirtyvän Laura Hietarannan kaksi nelinpelin ja yksi kaksinpelin ITF-ammattilaisturnausvoittoa; Oskari Paldanius valittiin ITF/Tennis Europe U16 Touring Teamiin; Linus Lagerbohm voitti ensimmäisen alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksensa; ja 12-vuotiaat Kaius Ketola, Alex Tuomolin ja Aatu Niemelä veivät Suomen ikäluokkansa EM-joukkuekilpailun finaaliturnaukseen sijalle 6. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool 3. kierrokselle… →