TEHO Sport Tennisliiga: ÅLK:lle ja HVS:lle viimeiset naisten jatkopaikat

14.1.2023  |  19:02  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan naisten runkosarja on saatu päätökseen. Viimeinen kierros tarjosi jännittäviä otteluita, joissa jokaisella pisteellä oli merkitystä. Sekä kaksi parasta että neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet joukkueet päätyivätkin lopulta tasapisteisiin.

Runkosarjan voitosta taistelivat Smash-Kotka ja Smash, jotka lähtivät päätöspäivään tasapisteissä. Etu oli Smash-Kotkalla, joka voitti joukkueiden keskinäisen ottelun lokakuussa. Smash teki kaiken minkä voi ja voitti Helsingin Lawn-Tennis Klubbin päätöskierroksella 4–0, mutta se ei riittänyt, sillä Smash-Kotka voitti Oulun Verkkopalloseuran myös 4–0 ja vei siis runkosarjan voiton.

OVS jäi runkosarjan viimeiseksi, HLK sijoittui lopulta seitsemänneksi. Molemmat joukkueet olivat menettäneet mahdollisuutensa mitalipeleihin ennen päätöskierrosta.

Viimeiset välieräpaikat ratkaistiin Lahden Verkkopalloseuran ja Tampereen Tennisseuran sekä HVS-Tenniksen ja Åbo Lawn-Tennis Klubbin välisissä otteluissa. Niistä tuli odotetun jännittäviä taisteluita.

ÅLK aloitti HVS-ottelun vahvasti: Emilia Järvinen kaatoi Johanna Ranta-Ahon 6–4, 6–1 ja Saara Aerila Aada Innan 7–5, 6–3. Aerilan voitto varmisti ÅLK:n jatkopaikan – kahden pisteen tiedettiin riittävän.

ÅLK:n Aerila oli luonnollisesti tyytyväinen paikasta mitalipeleihin. ”Hyvä fiilis koko porukalla ja muutenkin meillä on ollut koko kauden hyvä tiimihenki. Pari viimeistä vuotta on jääty niukasti playoffsien ulkopuolelle, niin kyllä tämä maistuu hyvälle”, hän fiilisteli tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Aerila arvioi omia peliesityksiään kriittisesti: ”Itsellä on tullut nyt syksyn aikana vähän vähän matseja, niin peli oli viikonloppuna aika ailahtelevaa. Sain kuitenkin tarvittavissa paikoissa pelin kulkemaan ja olin henkisesti vahvempi kuin ehkä normaalisti.” Ottelun panos näkyi Aerilan mukaan molempien pelaajien otteissa jännityksenä.

HVS nousi kuitenkin Stella Remanderin johdolla tasapeliin ÅLK:ta vastaan. Ensin Remander voitti Asta Miettisen kaksinpelissä 6–1, 6–3 ja sen jälkeen Aada Innan parina nelinpelissä Emelie Gabranin ja Emilia Järvisen 6–3, 6–1. Nämä pisteet riittivät lopulta viemään HVS:n jatkoon erittäin niukalla erolla.

HVS:n sankari Remander riemuitsi pudotuspelipaikasta: ”Oli kiva viikonloppu ja paljon hyviä pelejä. Itse olen tyytyväinen kaikkiin peleihin, ja on tietysti hienoa päästä pudotuspeleihin!” Remanderin kevään ohjelma ei ole vielä täysin selvä. ”Toivon että olen Suomessa myös pelaamassa ne play-offit niin saa taas hyviä matseja ja uusia kokemuksia”, hän päätti.

Myös LVS:n ja TaTSin ottelu päättyi tasan 2–2. Se ei lopulta riittänyt kummallekaan jatkopaikkaan. LVS:n pisteet toivat Satu Kyyrä kaksinpelissä sekä Kyyrä ja Inna Paldanius nelinpelissä, TaTSin voitot saalistivat Marissa Minetti sekä Ilona Haavisto.

TaTS saavutti runkosarjassa 15 pistettä, mikä on sama määrä kuin HVS:llä. Tällöin jatkopaikka ratkaistaan keskinäisen ottelun perusteella. Se päättyi lokakuussa tasan 2–2, mutta HVS voitti erät 6–4. Tämä tulos vei HVS:n jatkoon ja päätti tamperelaisten kauden runkosarjaan.

Mitalipeleihin etenevät siis Smash-Kotka, Smash, ÅLK sekä HVS. Välierät pelataan 10.2. ja finaalipäivä on lauantai 11.2.

TULOKSET

LVS – TaTS 2–2
Smash – HLK 4–0
HVS – ÅLK 2–2
Smash-Kotka – OVS 4–0

Jaa:

Seuraava uutinen: Espoon Verkkopalloseura etsii… →