Toukokuun kilpailutapahtumia – TEHO Sport Finnish Tour alkaa ja villejä kortteja jaossa Kouvolan ja Helsingin ITF-ammattilaisturnauksiin

30.4.2021  |  11:03  |  Ennakot

Toukokuussa pelataan kansallisia huipputurnauksia ja ammattilaiskilpailuja sekä samaan aikaan käynnistetään kansallista kilpailutoimintaa terveysturvallisuus ja viranomaispäätökset huomioiden (lue lisää sarjatennis- ja kilpailutoiminnan avautumisesta). Tässä uutisessa on nostettu esille tulevia tapahtumia.

VILLEJÄ KORTTEJA JAOSSA KOUVOLAN ITF-AMMATTILAISTURNAUKSEEN 7.-9.5. | KOUVOLA

Kouvolassa pelataan miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnaus 23.-30.5. Nyt on mahdollisuus ansaita villejä kortteja turnaukseen, kun Kouvolassa pelataan villikortti-kisa 7.-9.5. Turnauksessa on niin kaksin- kuin nelinpelissä mahdollisuus ansaita paikkoja ammattilaisturnaukseen. Kuten ammattilaisturnaus, myös villikortti-kisa pelataan kovilla ulkokentillä.

  • kaksinpelin voittaja: villikortti Kouvolan ITF-ammattilaisturnauksen pääsarjaan
  • kaksinpelin finalisti: villikortti em. turnauksen karsintaan
  • nelinpelin voittajapari: villikortti em. turnauksen nelinpelin pääsarjaan

Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy maanantaina 3.5.

LISÄTIEDOT & ILMOITTAUTUMINEN

KAKSI JUNIOREIDEN ITF-TURNAUSTA PAJULAHDESSA 4.-15.5.

Alle 18-vuotiaiden kansainvälisiä ITF-turnauksia pelataan toukokuun alussa Pajulahdessa 4.-9.5. ja 11.-15.5. Turnaukset ovat 5. kategorian turnauksia ja ne pelataan massakentillä.

LISÄTIEDOT, OSALLISTUJALISTAT & KAAVIOT (julkaistaan myöhemmin)

I-DIVISIOONAN MIESTEN LOPPUPELIT 7.-9.5. JA NAISTEN NOUSUKARSINTA 17.5.| SAVONLINNA & LAHTI

Miesten I-divisioona pelataan loppuun Savonlinnassa 7.-9.5. Loppusarjan voittaja nousee suoraan TEHO Sport Tennisliigaan kaudeksi 2021-2022 ja toiseksi sijoittunut pelaa karsintaottelun 15.5. liigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta Espoon Tennisseuraa vastaan. I-divisioonan loppusarjassa ovat mukana SVS (Savonlinna), MLK (Maarianhamina), JTS (Jyväskylä), V-P (Vantaa) ja OVS (Oulu).

Loppusarja pelataan kaaviona (katso kaavio) ja yksi sarjaottelu sisältää kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin. Mikäli päädytään tilanteeseen 2-2, on ratkaisevana voitettujen ja hävittyjen erien erotus. Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä.

Voit seurata Savonlinnan pääkentän tapahtumia Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
LIVESTREAM

Naisten I-divisioonassa on jäljellä nousukarsintaottelu I-divisioonan menestyjän LVS (Lahti) ja Tennisliigan viimeisen EVS (Espoo) välillä. Ottelun voittaja pelaa liigatasolla kaudella 2021-2022. Ottelu pelataan 17.5. klo 18.00 alkaen Lahdessa. Ottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja tarvittaessa nelinpeli ratkaisee voittajan.

TULOSSEURANTA

TEHO SPORT FINNISH JUNIOR TENNIS TOUR 13.-16.5. | TAMPERE

Alle 21-vuotiaiden huippukilpasarja TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour alkaa tämän vuoden osalta Tampereella 13.-16.5. Turnauksessa pelataan poikien ja tyttöjen kaksinpelit. Ilmoittautuminen on käynnissä ja päättyy 9.5.

LISÄTIEDOT & ILMOITTAUTUMINEN

TEHO SPORT FINNISH TOUR 21.-23.5. | HELSINKI

Suomen kärkisarja TEHO Sport Finnish Tour alkaa tämän vuoden osalta Helsingissä Talin Tenniskeskuksen massakentillä 21.-23.5. Turnauksessa on jaossa 10 000 euroa (pelaajamäärästä riippuvainen, kts. lisää täältä): niin naisten kuin miesten kaksinpelissä on jaossa 5000 euron palkintopotti, josta voittajan osuus on 2000 euroa.

Talin ulkokentillä pelataan myös miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnaus 31.5.-6.6. Miesten Finnish Tour -osakilpailun kaksinpelin voittaja ansaitsee villin kortin ammattilaiskisan pääsarjaan ja finalisti pääsee karsintaan.

Ilmoittautuminen Finnish Tour -osakilpailuun päättyy 16.5.

LISÄTIEDOT & ILMOITTAUTUMINEN

ALUEELLISET 8 PELAAJAN PÄIVÄKILPAILUT JA TYKKIMÄKI-KILPAILUT

Kansallisen kilpailutoiminnan avautuminen lähtee liikkeelle alueellisista 8 pelaajan päiväkilpailuista (lue lisää täältä). Klaukkalassa pelataan kaksi päiväkilpailua 22.-23.5. Luvassa on turnaukset aikuispelaajille naisissa ja miehissä. Tutustu turnauksiin TennisÄssässä.

Lasten Tykkimäki Mini- ja Miditennis Touria pelataan Joensuussa, Kotkassa, Hyvinkäällä, Salossa ja Tampereella 29.-30.5. Tutustu kilpailuihin ja ilmoittaudu mukaan TennisÄssässä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 18/2021 – →