Viikkoennakko 18/2021 – kisavauhtia ammattilaiskentillä ja kotimaassa

3.5.2021  |  10:11  |  Ennakot

Tällä viikolla on seurattavaa moneen lähtöön, kun ammattilaiskentillä on useita pelaajia ja kotimaassa pelataan miesten I-divisioonan loppupelit Savonlinnassa, Kouvolan ammattilaisturnauksen villikortti-kisa ja Pajulahdessa ITF-junioriturnaus.

Kontinen/Roger-Vasselin Madridin Masters-turnauksessa – Ruusuvuori karsiutui kaksinpelissä

Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin hakevat menestystä ATP Masters -turnauksessa Madridissa. Sijoittamaton parivaljakko kohtaa ensimmäisellä kierroksella duon Horia Tecau/Kevin Krawietz. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa. Parit kohtasivat toisensa reilu kuukausi sitten sisäkentillä Rotterdamissa. Tuolloin välierän voitti niukasti Tecau/Krawietz.

ATP MASTERS 1000 | MADRID

Emil Ruusuvuoren ottelut Madridissa päättyivät lauantaina, kun karsintojen ensimmäisellä kierroksella vei pidemmän korren espanjalainen Roberto Carballes Baena erin 2-6, 3-6.

ITF-kiertueellla Virtanen, Kulikova ja Vehviläinen

Otto Virtanen on hakemassa pääsarjapaikkaa ITF-ammattilaisturnauksessa Egyptissä. Virtanen on karsinnan ykkössijoitettuna ja avaa pelinsä maanantaina. Tunisiassa otteluitaan jatkaa Anastasia Kulikova, joka on suoraan pääsarjassa. Ja Liisa Vehviläinen (kuvassa) on Israelissa hakemassa pääsarjapaikkaa kaksinpelissä.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISRAEL

I-divisioonan miesten loppupelit Savonlinnassa ja ITF-ammattilaiskisan villikortti-kilpailu Kouvolassa 7.-9.5.

Miesten I-divisioona pelataan loppuun Savonlinnassa 7.-9.5. Loppusarjan voittaja nousee suoraan TEHO Sport Tennisliigaan kaudeksi 2021-2022 ja toiseksi sijoittunut pelaa karsintaottelun 15.5. liigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta Espoon Tennisseuraa vastaan. I-divisioonan loppusarjassa ovat mukana SVS (Savonlinna), MLK (Maarianhamina), JTS (Jyväskylä), V-P (Vantaa) ja OVS (Oulu).

Loppusarja pelataan kaaviona (katso kaavio) ja yksi sarjaottelu sisältää kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin. Mikäli päädytään tilanteeseen 2-2, on ratkaisevana voitettujen ja hävittyjen erien erotus. Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä.

Voit seurata Savonlinnan pääkentän tapahtumia Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
LIVESTREAM

Kouvolassa pelataan miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnaus 23.-30.5. Nyt on mahdollisuus ansaita villejä kortteja turnaukseen, kun Kouvolassa pelataan villikortti-kisa 7.-9.5. Turnauksessa on niin kaksin- kuin nelinpelissä mahdollisuus ansaita paikkoja ammattilaisturnaukseen. Kuten ammattilaisturnaus, myös villikortti-kisa pelataan kovilla ulkokentillä.

  • kaksinpelin voittaja: villikortti Kouvolan ITF-ammattilaisturnauksen pääsarjaan
  • kaksinpelin finalisti: villikortti em. turnauksen karsintaan
  • nelinpelin voittajapari: villikortti em. turnauksen nelinpelin pääsarjaan

LISÄTIEDOT & KAAVIOT (ilmoittautuminen päättyy 3.5.)

Pajulahdessa alle 18-vuotiaiden kansainvälinen turnaus

Alle 18-vuotiaiden kansainvälisiä ITF-turnauksia pelataan toukokuun alussa Pajulahdessa 4.-9.5. ja 11.-15.5. Turnaukset ovat 5. kategorian turnauksia ja ne pelataan massakentillä. Turnauksissa pelataan niin poikien kuin tyttöjen kaksin- ja nelinpelit.

Tämän viikon turnaus alkaa maanantaina poikien kaksinpelin karsinnoilla, joissa on mukana useita suomalaisia. Myös pääsarjoissa on vahva suomalaisedustus. Turnaus alkaa maanantaina ja tiistaina sisäkentillä, sillä yöpakkaset ovat heikentäneet ulkokenttien kuntoa.

Sisällä voidaan pelata aluehallintoviranomaisen erityisluvalla terveysturvallisuus huomioiden: hallissa voi olla kerralla korkeintaan 6 henkilöä, joten tästä johtuen kisajärjestäjä ei voi päästää valmentajia, pelaajien vanhempia tai muita pelaajia katsomaan otteluita. Otteluita pelataan ulkona heti, kun sääolot ja kenttien kunto sen  mahdollistavat.

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PAJULAHTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana suuntaa yliopistotenniksen… →