Vehviläinen ja Saar tehokkaimmat kaksinpelaajat TEHO Sport Tennisliigassa

5.12.2018  |  14:48  |  Raportit, Seurat

HLK:n Karl Kiur Saar on voittanut alkukauden kaikki pelaamansa ottelut TEHO Sport Tennisliigassa

TEHO Sport Tennisliigassa on pelattu neljä naisten kierrosta ja miesten joukkueilla on takanaan 3-4 ottelua.

Sarjataulukon kärjessä on naisissa HVS-Tennis ja miehissä Helsingin Lawn-Tennis Klubi (HLK), joka on pelannut yhden ottelun enemmän kuin vielä voittamattomasti pelannut hallitseva mestari HVS. Sarjat ovat siinä vaiheessa, että kärkipäät alkavat hiljalleen erottua. Varsinkin joulutauolle jo jääneessä naisten sarjassa on HVS tehnyt pesäeroa muihin joukkueisiin. Sen sijaan naisissa sijoilla 2.-7. olevat joukkueet ovat vain kahden pisteen päässä toisistaan. Myös miesten sarjassa keskikastista on tulossa ennakko-odotusten mukaisesti erittäin tasainen.

Sarjatilanne 5.12.

Naisten runkosarjaa on pelaamatta vielä kolmen kierroksen verran ja miehet ylittävät runkosarjan puolivälin myös tulevan viikonlopun täysien ottelukierrosten jälkeen. Lue lisää tulevista miesten otteluista täältä.

HLK:n Saar ja ÅLK:n Vehviläinen avanneet liigakauden kaksinpelit vahvimmin

TEHO Sport Tennisliigassa huomio kiinnittyy luonnollisesti kokonaisuuteen, eli siihen mitkä seurat pärjäävät parhaiten ja etenevät kohti himoittua mestaruuspokaalia. Sarjassa pelaavat Suomen parhaat seurat, joissa pelaavat kansalliset kärkipelaajat ja ammattilaiset sekä ulkomaalaisvahvistukset. Ketkä pelaajat ovat esiintyneet vahvimmin?

Naisten kaksinpelissä tehokkaimmin ovat avanneet Liisa Vehviläinen (ÅLK, 4 voittoa/0 tappiota), Clarissa Blomqvist (TVS, 3/0) ja Oona Orpana (HVS, 2/0). Vuoden kansalliseksi naispelaajaksi valittu Vehviläinen on esiintynyt odotetun vahvasti ÅLK:n ykköspelaajana ja Orpana on jatkanut voittamattomalla linjallaan korkeimman sarjatason runkosarjassa. Alkukauden yllättäjä on puolestaan Porsche Junior Team Finlandin Blomqvist, joka on debyyttikaudellaan osoittanut vahvuutensa kakkospelaajan roolissa. Nelinpelin puolella HVS:n Peppi Ramstedt on juhlinut neljä kertaa voittoa (pareina Orpana, Anastasia Kulikova ja Laura Hietaranta). Tehokkaimman parivaljakon ovat muodostaneet Smashin Piia Suomalainen ja Tanja Tuomi, jotka ovat voittaneet kaikki pelaamaansa neljä ottelua.

Liisa Vehviläinen, ÅLK

Miesten TOP3 kaksinpelaajat ovat Karl Kiur Saar (HLK, 4/0), Patrik Niklas-Salminen (HVS, 3/0) ja Martin Rämmal (TaTS, 3/0). HLK:n Saar ei ole hävinnyt erääkään pelaamissaan kaksinpeleissä ja hän löytyy myös nelinpelitilaston kärjessä neljällä voitollaan (parina ollut kahdesti Henri Laaksonen ja kahdesti Masi Sarpola). Ammattilaispelaaja Niklas-Salminen on ollut odotetun vahva ja kokenut Rämmal on näyttänyt vaarallisuutensa kolmospelaajan paikalla. Lisäksi miehissä Hermanni Tiainen (Smash) ja Juho Paukku (TVS) ovat voittaneet kaksinpelissä kolmesti.

Katso lisää tilastoja täältä.

Tiesitkö? Kaudesta 2011-2012 alkaen ovat eniten kaksinpelivoittoja runkosarjassa ottaneet naisissa Piia Suomalainen (Smash) ja miehissä Jesper Saarni (Smash 2016-, TCT 2011-2016). Suomalainen on voittanut kaikki pelaamansa 23 ottelua ja Saarnin tililtä löytyy 36 voittoa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia JGP Masters… →