Naisten TEHO Sport Tennisliiga jää joulutauolle HVS:n sarjajohdossa

2.12.2018  |  16:14  |  Raportit, Seurat

Tanja Tuomi

Naisten TEHO Sport Tennisliiga jäi sunnuntain kierroksen jälkeen joulutauolle. Voitot päivän koitoksista kirjasivat Smash, Tampereen Tennisseura ja Åbo Lawn-Tennis Klubb.

Naisten sarja joulutauolle Smashin, TaTS:n ja ÅLK:n voitoilla

Alkukauden yllättäjä Smash-Kotka pyrki jatkamaan Venla Ahdin ja Eeva Ristolan otteilla vahvaa kulkuaan kotikentällään Smashia vastaan. Ykkösten ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, kun yleisö sai nauttia täydet kolme erää Ahdin ja Tanja Tuomen ottelusta. Tuomi onnistui lopulta hiukan paremmin voittaen ottelun 7-5, 2-6, 10-7. Kakkosten ottelussa Smashin Fiona Kallio oli Eeva Ristolaa askeleen edellä voittaen 6-1, 6-4. Liigan tämän hetken tehokkain nelinpelikaksikko Tuomi/Piia Suomalainen olivat jälleen rautaa, kun Ahti/Ristola joutuivat taipumaan suoraan kahdessa erässä vahvalyöntisille smashiläisille 6-2, 6-3.

– Saatiin tänään hyvä 3-0 voitto! Pelasin Venlaa vastaan ihan hyvän pelin. Venla pelasi tosi rohkeasti ja itsellä oli välillä vaikeuksia pysyä pelissä mukana, mutta sain onneksi sekoitettua Venlan peliä. Ensimmäisessä erässä olin häviöllä 2-5 ja sieltä sain vielä tsempattua erävoittoon, mikä oli tärkeää lopputuloksen kannalta. Kakkosten pelissä Fiona otti hienon voiton sekä nelinpelissä minun ja Piian voittoputki jatkuu. Hyviä pelejä ja hienoja taisteluita ollut meidän joukkueella, tästä hyvä jatkaa, kommentoi Tuomi Smashin päivästä.

Smash-Kotkan ja Smashin välisen ottelun tähdet

Turussa TVS-Tennis isännöi Tampereen Tennisseuraa. TVS:n liigadebytantti Clarissa Blomqvist jatkoi voittamattomana kaksinpelissä, kun hän otti jo kauden kolmannen voittonsa. Blomqvist voitti tiukassa taistossa Emilia Hartmanin 2-6, 6-2, 11-9. TaTS vei kuitenkin lopulta pisteet mukanaan, kun Emma Eerola voitti Cecilia Johansénin 6-1, 6-2 ja nelinpelissä Eerola/Hartman olivat niukasti Blomqvistia ja Annika Sillanpäätä etevämpiä erin 6-3, 6-7, 10-7.

– Tiukkaa oli tänään Turussa. Clarissa pelasi tänään loistavasti, oli kotijoukkueen selvästi vahvin lenkki. Nelinpeli olisi voinut mennä kummalle tahansa, mutta TVS teki TaTS:a enemmän virheitä ja näin pisteet Tampereelle, kommentoi TVS:n kapteeni Kimmo Hurme otteluita.

Päivän kolmas naisten ottelu pelattiin Aktia Arenalla Kaarinassa. ÅLK ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi tarjosivat viihdyttävän ottelun. ÅLK:n ykkönen Liisa Vehviläinen otti kauden neljännen voittonsa kukistettuaan Laura Juvosen 6-1, 7-5 – Vehviläinen on liigan kaksinpelitilaston kärjessä ja TVS:n Blomqvist toisena. Sarjanousija HLK:n joukkue sai pientä toivonkipinää vaikeaan alkukauteensa, kun Bea Kivikoski toi joukkueellensa ensimmäisen sarjapisteen voittamalla Venla Anderssonin 6-2, 6-2. Nelinpelistä voittajina kentältä poistuivat Vehviläinen/Asta Miettinen voitettuaan Kivikosken ja Adelina Björnin 6-3, 6-3.

– Meni jo vähän paremmin meiltä ja saatiin tärkeät voitot. Hyvät fiilikset joukkueessa – voittoja lähdettiin hakemaan, niin niitä myös saatiin, iloinen Vehviläinen kertoi.

TULOKSET & SARJATAULUKKO

Joulutauolle siirryttäessä sarjataulukon kärjessä on hallitseva mestari HVS-Tennis. Keskikasti on todella tasainen ja paljon voi tapahtua vielä kolmella viimeisellä runkosarjakierroksella tammikuussa. Seuraavat ottelukierrokset ovat vuorossa 12.-13.1.2019.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietaranta tuplamestariksi ja… →