TEHO Sport Finnish Tourilla vahva asema kotimaisessa huipputenniksessä – ”Tarjolla aina laadukkaita kisoja”

5.6.2023  |  09:17  |  Ennakot

Kotimaan huipputenniksen lippulaivana seisova TEHO Sport Finnish Tour lähestyy kovaa kyytiä kohti kesän jännittäviä kilpailuja, joista osassa ratkotaan muiden muassa kauden ensimmäiset Suomen mestaruudet.

Kiertue sai maaliskuussa onnistuneen lähtölaukauksensa Jyväskylässä järjestetystä kauden avauskilpailusta, jonka vei lopulta nimiinsä miehissä Santtu Leskinen (TVS) ja naisissa Clarissa Blomqvist (HTK). Silmiinpistävää tapahtumassa oli myös paikan päälle saapunut yleisö, joka sai turnauksen jälkeen pelaajilta vuolaat kiitokset.

Mutta millainen onkaan TEHO Sport Finnish Tour isossa kuvassa? Siihen ja paljon muuhunkin saimme vastauksia muutamilta kiertuekonkareilta, jotka ovat kuuluneet FT:n ”vakiokalustoon” usean vuoden ajan.

TEHO Sport Finnish Tourin kauden toinen kisa pelataan Talissa 9.12.6. Kuvassa ensimmäisen osakilpailun voittajat Clarissa Blomqvist (HTK) ja Santtu Leskinen (TVS). Katso lisätiedot tulevasta kisasta täältä.

Pelaamisen taso hyvää luokkaa

Kasvattajaseuraansa LVS:ään hiljattain palannut Oskari Eerola, 21, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt näyttää kykyjään Finnish Tourilla jo usean vuoden ajan. Jyväskylän kisassa nuorukainen raivasi tiensä aina finaaliin asti, jossa Leskinen oli tällä kertaa etevämpi erin 7-6, 3-6, 6-3. Eerola nostaa esiin erityisesti pelaamisen tason, joka korostuu varsinkin kesällä.

”Kesäisin taso nousee todella kovaksi, kun monet ulkomailla alkukaudesta kisanneet pelaajat ilmoittautuu mukaan. Kiertueella pelaa myös paljon kokeneita konkareita, jotka pitää tason korkealla”, Eerola toteaa.

Vaikka naisissa pelaajien ikäjakauma ei olekaan ihan yhtä korkea kuin miehissä, on pelillinen taso myös naisten sarjassa korkea. Erityisesti kiertueeseen kuuluvat SM-kilpailut houkuttelevat kotimaan parhaimpia naispelaajia ottamaan mittaa toisistaan. Pitkään Finnish Tourilla kisannut Saara Aerila, 25, pitää erittäin tärkeänä sitä, että kiertueen osakilpailuissa nähdään tiukkoja taistoja ja laadukasta peliä.

”Jos Suomessa johonkin kisaan tulee ne parhaat, niin ne on pääsääntöisesti juuri nuo Finnish Tour -kisat. Kokonaiskuvassa on todella hyvä, kun taso pysyy korkealla. On itsekin kiva mennä kisaamaan ja nähdä omaa tasoa, ja sitä, että onko tullut harjoiteltua oikeita asioita.”

Åbo Lawn-Tennis Klubbia nykyään edustava Aerila antaa Finnish Tourille kehuja muiden muassa sen osakilpailuista, joita Suomessa riittää mukavasti, mutta näkee samalla mahdollisia kehityskohteita, jotka lisäisivät entisestään mielenkiintoa.

”Kiva, kun on sellainen osakilpailutyylinen, joista kustakin saa pisteitä. Se vetää kyllä hyvin pelaajia mukaan. Tosin toivoisin, että niitä kiertuepisteitä ja kokonaiskilpailun voittajia nostettaisiin ehkä jatkossa enemmän esiin”, Aerila kommentoi.

Toimiva systeemi tavoitteista riippumatta

Tämän kauden Finnish Tourilla nähdään jälleen monia alle 20-vuotiaita lahjakkuuksia, jotka pyrkivät rakentamaan uraansa kotimaan pääkiertueen kautta. Eerola näkee, että Finnish Tour tarjoaa erinomaisen kehityspolun kohti isompia tennisareenoita.

”Tosi hyvä paikka kehittyä ja saada laadukkaita otteluita. Lisäksi kilpailut ovat pääosin lähellä, joten sen suurempia matkustusvaikeuksiakaan ei pitäisi tulla. Siinä näkee konkreettisesti sen, millä tasolla liikkuu ja mitä osa-alueita kuuluu kehittää, jotta ovet kansainvälisille kentille aukeaisivat.”

Miesten sarjassa todellista kulttipelaajan mainetta yllään kantava ja kiertuejyränä pidetty Lauri Kiiski (TaTS) vei viime kaudella miehissä Finnish Tourin kokonaiskilpailun voiton. Vaikka kokeneella tamperelaisella on jo 42 ikävuotta mittarissa, on hän pelivireen löytäessään kiertueella edelleen kova tekijä.

”Finnish Tour on kiertueena varsinkin nuorille erittäin hyvä väliporras. On pelaajia, joilla ei välttämättä rahallinen tilanne tai ranking riitä pelaamaan ulkomaan ammattilaiskentillä, niin kyllä mä sanoisin, että Finnish Tour on se tasonsa vuoksi sellainen, jossa täytyy ensiksi menestyä, jotta voi alkaa elätellä menestystoiveita kansainvälisiltä kentiltä”, Kiiski kiteyttää.

KILPAILEMISEN SUOLA – LAURI KIISKI

”Kiertueella on hyvät palkinnot ja järjestelyt. Lisäksi kisoja on sopivin väliajoin, jos ajatellaan, että pelaa samaan aikaan muuallakin, niin kisakalenteria pystyy rakentamaan ja suunnittelemaan sen mukaan. On kyllä kokonaisuudessaan todella toimiva systeemi niin huipulle pyrkiville kuin myös tällaisille vanhemmillekin pelaajille”, Kiiski lisää.

TEHO Sport Finnish Tourin toinen osakilpailu pelataan HVS:n isännöimänä kesäkuun 9.-12. päivänä. Tuolloin pelipaikkana toimii maineikas Talin Tenniskeskus.

TEHO Sport Finnish Tourin kauden toinen kisa pelataan Talissa 9.12.6. Kuvassa ensimmäisen osakilpailun voittajat Clarissa Blomqvist (HTK) ja Santtu Leskinen (TVS). Katso lisätiedot tulevasta kisasta täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 23/2023 – →